Sex og venskab kan gå hånd i hånd

Sex og venskab kan gå hånd i hånd, så længe begge er klar over deres følelser, og at den ene ikke bliver mere involveret end den anden.
Sex og venskab kan gå hånd i hånd

Sidste ændring: 09 august, 2022

Forhold har ændret sig med tiden til det punkt, at nogle gange kan enkle venskaber også omfatte sex.  Er sex og venskab uforenelige?

I dag finder vi ud af, at dette virkelig er en mulighed, og undertiden kan det endda styrke et venskab.

Blanding af sex og venskab – ødelægger det alt?

Mange mennesker tror, at det at blande sex og venskab vil ødelægge ethvert forhold (i dette tilfælde, dit forhold til din ven). Men… Er det sandt?

Mennesker har altid sat grænser i deres forhold med andre, men som du ved, er grænser ikke altid en god ting.

Kvinde og mand der sidder taet op af hinanden

Hvis du tænker over det, så sker romantiske forhold altid på baggrund af venskab. Og mange af dem starter ud som et forhold mellem venner.

Så er det naturligt for sex og venskab at gå hånd i hånd?

Virkeligheden er, at et stort problem kan opstå, når du ønsker noget mere end bare venskab, og den anden person ikke ønsker det samme.

Har det noget at gøre med udtrykket “venner med fordele?” Det er faktisk noget helt andet, og vi vil nå et punkt hvor vi taler om det.

Mennesker der kalder sig “venner med fordele”, er nogle gange ikke engang venner – de er bare to mennesker, der er sammen for at have sex.

At have en person som du kun deler intimitet med, er ikke det samme som at have en ven, der er sammen med dig for andre ting. Denne anden person kender dig – den person er din ven! Dette er ikke tilfældet i den anden omstændighed.

Læs denne artikel efter “Sex og venskab kan gå hånd i hånd”:

fordele ved kaffe og venner

Det første tilfælde er nok den, der forårsager flest problemer, fordi i mangel på venskab. Er en afvisning af at ville have noget mere meget stærkere og øjeblikkelig. Den anden person kan måske ikke engang indse det, fordi de kun ønsker at vedligeholde jeres forhold på bestemte tidspunkter.

På den anden side, i det andet tilfælde, hvis den person du har sex med, er en sand ven. Kan du overveje muligheden for at have noget mere med vedkommende. Tale om det og se hvorfor det er, eller ikke er muligt.

Det er meget nemmere: I kender hinanden, I forstår hinanden, og I er kommet en lang vej, når I deler et sandt forhold af et venskab.

Par der starter ud som venner først, holder længere

Par der er glad

Det er vigtigt at vide, at alle forhold der starter som et venskab, kan være mere holdbare, fordi båndet er stærkere, og tilliden er god.

Dette behøves dog ikke ske, og et venskab kan blot forblive, som det er.

Det store problem der kan opstå er, at venskab bliver giftige. Fordi du ved, at have dine følelser på ærmet, kan rejse dig op. Dette er grunden til, at din kommunikation skal være flydende og oprigtig, og begge må forstå, at hvis noget går galt, vil i finde en løsning.

Nogle gange i denne type forhold, kan jalousi opstå. Eller som vi har sagt før, en person kan elske den anden, uden at det bliver gengældt. Dette er, hvor du befinder dig i en cyklus af “jeg elsker, men jeg kan ikke”, som ikke vil følge dig overalt.

Problemet med at se sex og venskab som noget negativt opstår, fordi folk ikke er i stand til at håndtere det, og ser det som en slags tabu. Alt for mange fejl kan forekomme, og du kan ende i giftige forhold. Der kun bringer dig ulykke, der kunne have været undgået.

Kvinde der kigger paa sin kaereste - sex og venskab

Har du nogensinde været i sådan et forhold? Hvad var dit største problem? Det er rigtigt, at sex normalt er reserveret kun til forhold, men måske er det fordi, vi er indoktrineret på denne måde.

Men hvad hvis sex med en ven er godt for jeres forhold?

Måske vil I have et sundere forhold og blive meget gladere. For at få alt til at fungere, skal I være ærlige på alle tidspunkter.

Tillid er meget vigtigt, og oprigtighed er endnu mere vigtigt, hvis der er følelser involveret.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.