Vanskeligheden ved at komme videre fra et afsluttet forhold

Vanskeligheden ved at komme videre fra et afsluttet forhold

Sidste ændring: 09 august, 2022

Når et forhold slutter, så er begge parter nedslåede. I denne artikel vil vi snakke om vanskeligheden ved at komme videre fra et afsluttet forhold!

Nogle gange kan vi ikke give slip på vores eks, uanset årsagerne til bruddet.

Smerten og lidelsen afhænger meget af, hvor længe i har været sammen. Et afsluttet forhold er lettere at komme over, hvis i har været i et forhold i kun få måneder i modsætning til, hvis i har været i et forhold i årevis.

Det er alligevel vigtigt at vide, hvordan man kan få en ny begyndelse, selvom vi nogle gange ikke er i stand til dette på grund af andre problemer.

Giv slip på et afsluttet forhold for at tillade dig selv at komme videre

Ung kvinde og en fugl

Hvorfor er det så svært for os at adskille os fra vores eks-kæreste? Elsker vi dem så meget?

Et forhold slutter af grunde, som begge partnere er opmærksomme på, men nogle gange er det svært at komme videre, fordi du troede, du var forelsket.

Nogle gange har du måske tvunget dig selv til at give forholdet endnu et forsøg, men de problemer, i oplevede i forholdet, før i prøvede igen forbliver uløst.

Dette fører til et andet sammenbrud, som er værre og mere smertefuld end det første.

Nedenfor vil vi gerne dele nogle grunde med dig til, hvorfor du måske ikke kan give slip på din eks efter et afsluttet forhold.

1. Følelsesmæssig afhængighed

Der er mange mennesker, der lider af følelsesmæssig afhængighed, hvilket er en manglende evne til at kunne leve uden at være i et forhold. Nogle gange er dette et resultat af følelsesmæssige mangler, som de har haft siden barndommen.

Følelsesmæssig afhængighed gør os ikke i stand til at adskille os selv fra vores partner. Selv hvis vi ikke har en anden person, erstatter vi kløften med noget andet. Derfor, hvis vi er en afhængig person, så forsøger vi aldrig at være alene.

Hvis du lider af dette problem, så indser du ikke, at du ikke elsker din partner. Du har bare brug for dem.

2. Du kan ikke lide at tabe

Ung kvinde der staar udenfor og kigger mod solen

Lad os se det i øjnene. Ingen kan lide at tabe – i det mindste ikke de fleste mennesker. Det betyder at et afsluttet forhold ikke er en del af dine planer.

Desuden er denne ide forstærket med begrebet romantisk kærlighed. Når forholdet ender, tror vi, at livet er forbi, alt stopper brat, og intet godt kan komme senere hen.

Tænk på, om du virkelig er såret eller om det er dit sind, der tror, at du er såret. Nogle gange, hvis vi ikke ser situationen med perspektiv, får det vores følelser til at blive forvirret.

Ønsker jeg ikke at give slip, fordi jeg elsker dem, eller fordi jeg føler mig såret?

3. Forladelse af din komfortzone

Mange mennesker kan forveksle manglende evne til ikke at give slip på deres eks med frygt for ensomhed, men det går meget længere. Vi er bange for at miste den komfortable tilstand, vi var i, fordi forandring altid har skræmt os.

Forestil dig dette. Du har oplevet livet med din partner i lang tid, og ændring af alt dette er noget, du afviser. Du tror, ​​du føler dig sikker ved at afvise denne ændring, fordi du frygter, at alt bliver værre, hvis du giver slip.

Men tænk. Hvad er du bange for?

Nogle gange er vores frygt fuldstændig ubegrundet.

Ved mange lejligheder er vi trukket væk fra og tvunget til at forlade vores komfortzone. Vi kan ikke lide dette, men når vi ikke har mulighed for at undgå det, er der intet andet alternativ.

Vær ikke bange for forandring. Husk på, at det er bedst at tage en anden vej, hvis dit forhold ikke gik godt.

Pige der staar foran et vandfald

Der er mange gange, hvor vi ikke ønsker at give slip på en eks kæreste, fordi vi ikke føler os trygge i livet uden den person, der har været ved vores side i så lang tid. Dette kaldes egoisme.

Vi må lære at give slip for kun da, kan vi komme videre. Vi gør også en stor fejl i vores opfattelse af romantisk kærlighed: vi tror på, at der ikke er noget liv ud over vores partner.

Et afsluttet forhold betyder ikke, at dit liv er forbi – det betyder bare, at et kapitel er slut. Men siden hvornår har en bog kun ét kapitel?

Start med at vende siderne og fortsæt med at skrive din livs bog. Du har stadig mange oplevelser tilbage i livet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.