Vigtigheden og virkningen af at græde

Ikke at græde forhindrer dig i at benytte lejligheden til at udrede, hvad end det var, der tog dit smil væk. Nogle siger, at gråd er et tegn på svaghed, men i virkeligheden er det et tegn på styrke, som vil hjælpe dig med bedre at overvinde din sorg.
Vigtigheden og virkningen af at græde

Sidste ændring: 09 august, 2022

Nogle siger at gråd er et tegn på svaghed, men det er faktisk bedre at græde og lade dine bekymringer komme ud, end det er at holde dine tårer inde.

Ikke at græde får dig til at føle dig modig og stærk nok til at holde dine tårer inde, som forsøger at flygte. Ofte mener vi, at det at vende ryggen til problemet vil løse det. Men det er et stort problem.

Når vi er små, græder vi over næsten alt. Hvis vi falder ned, bryder vi ud i tårer. Hvis nogen gør os ondt os, så er vi ikke bange for at græde.

Men når vi vokser op bliver disse øjeblikke meget mindre almindelige.

Mange mennesker betragter det at græde som noget at skamme sig over. Dette er ikke kun fordi det får folk omkring os til at føle sig ubehageligt til mode, men fordi det siger noget om os.

Mange tror at gråd får dig til at virke svag. De tror, at det får dig til at ligne en, der ikke ved, hvordan man styrer sine følelser, og virke som en, der er ude af kontrol. Denne tankegang er yderst skadelig.

Ikke at græde gør alt værre

Selvom du klarer at holde denne fysiske reaktion inde, så græder din sjæl. Den råber til dig om at fjerne smerten.

Ligesom der er blod, når vi kommer til skade, så græder vi, når vores hjerte er såret. Undgåelse af det får os til at holde det inde, som vi har behov for at give slip på.

Forestil dig, at den person, du elskede mest, gjorde dig ondt og fortsætter med at gøre dig ondt, fordi du ikke kan sige noget.

Du sidder stille igennem skuffelse efter skuffelse. I mellemtiden skabes en kamp, som du ikke vil stå over for inde i dig.

Al den smerte, de tanker, der er blevet til en ond cirkel og de negative følelser, der drukner, vil blive til noget dårligt.

I første omgang vil din krop forsøge at advare dig med fysisk smerte. En slem migræne,  mavesmerter, en irriterende smerte et sted i din krop…

Så begynder du at slukke dig selv, som om du var et lys. Du bliver til en grå person, og alle de lidelser, som du forsøgte at indeholde, vil forsegle sig indeni dig og aldrig komme ud.

Det er rigtigt, at der stadig er en måde at omvende dette på, men det vil være meget sværere, hvis du kommer til dette punkt. Derfor må du ikke vente så længe.

Ikke at græde er ikke godt for dig. Lad dine tårer komme ud og oplev den lindring, de bringer.

Genkend og eksterniser dine følelser

Følelser, positive og negative, er nødvendige. Vi har ingen grund til at blive endnu mere kede af det faktum, at vi er triste. Denne følelse giver os mulighed for at se den sande værdi af dens modsætning: lykke.

Vi begår en fejl ved ikke at græde, men endnu mere ved ikke at genkende vores følelser.

Vi ønsker undgå at opleve disse følelser så inderligt, at vi forsøger at benægte dem. Er det ikke sandt, at når noget får dig til at føle dig glad, så genopliver du det i dit sind, og du er endnu mere opmærksom på det? Hvorfor ikke gøre det med det negative for at lade det endeligt undslippe?

Vores mørkeste følelser forsøger at advare os om, at vi ikke gør tingene rigtigt, og at folkene omkring os ikke er de rigtige mennesker, eller at dette ikke er den måde, vi skal reagere på. Det er dog vigtigt at huske på, at undertrykte følelser kan have fysiske konsekvenser.

Men hvis vi foretrækker at dække vores øjne og sætte alt, hvad vi føler i en låst boks dybt inde i os, så er der ingen mulighed for følelsesmæssig renselse.

Dette er en form for selvdestruktion.

Tingene er meget nemmere og meget mere enkelt end det. Vi er dem, der gør det svært med vores usande overbevisninger, der ikke gør os noget godt.

Det er vigtigt at observere vores følelser, uanset om de får os til at føle os godt eller dårligt tilpas og udtrykke dem. Du kan gøre dette ved at tale, græde, skrige, løbe… Gør hvad end du lyster, bare få dem ud.

Den bedste smertelindring

At græde kan virke smertelindrende.

Ikke at græde forhindrer dig i at opdage den bedste smertestiller mod alle former for lidelser. Piller er ikke nødvendige, og der er heller ikke nogen anden form for medicin, du har brug mod smerter og pinsler.

Tårer tillader den stress, vi holder inde i at blive frigivet. Det får os til at have det så meget bedre.

Det er ligegyldigt, hvor vanskelig situationen er, som du står overfor. Uanset hvad det er, så græd. Få alle frustrationer, vreden, angsten og plagerende tanker ud… Lad det flyde!

Efter en god lang gråd uden at holde noget tilbage, vil du indse, at det føles som om, at du lige har løbet et maraton.

Du bliver træt, men endelig rolig. Dit ansigt vil være rødt og dine øjne hævede, men din sjæl vil være i fred.

Denne velvære vil hjælpe dig med at starte forfra og træffe gode beslutninger og komme videre.

Ikke at græde forhindrer dig i at benytte lejligheden til at rette, hvad end det var, der tog dit smil væk.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.