Fem varme og kolde drikke til at lindre ondt i halsen

Ondt i halsen kan være et symptom på forkølelse, og selvom det er meget irriterende, er det muligt at lindre ubehaget med nogle naturlige midler.
Fem varme og kolde drikke til at lindre ondt i halsen

Sidste ændring: 13 oktober, 2019

I dag vil vi gerne dele nogle hjemmemidler til at lindre ondt i halsen. Ubehag i halsen kan forekomme ganske pludseligt og medføre smerter. Det er også trættende og kan fjerne vores lyst til at foretage os noget eller til at tale.

Ondt i halsen er et af de mest almindelige symptomer på influenza og visse andre sygdomme. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på det og forsøge at lindre det for at undgå større konsekvenser.

Der findes forskellig medicin til at lindre ondt i halsen. Det er dog altid en god idé at få rådgivning fra en læge, før man selv-medicinerer.

Heldigvis findes der naturlige midler, du altid kan ty til derhjemme. Der findes forskellige varme drikke, der hjælper med at lindre ondt i halsen, og som du kan lave selv. Du kan endda drikke dem, når du er sund og rask, fordi de er lækre.

De er også gode alternativer til sodavand, “energi”-drikke og andre sukkerholdige drikkevarer med nul fordele og tomme kalorier.

Årsagerne til ondt i halsen

Hvis du ikke passer på dit stemmebånd, når du taler eller synger, kan du ende med at få ondt i halsen. Derfor skal du altid undgå at råbe og forcere din stemme på nogen måde.

Der er dog også nogle sygdomme, der kan forårsage ondt i halsen. Disse inkluderer forkølelse og influenza. Derudover, hvis du er udsat for klimaændringer eller interagerer med inficerede mennesker, er det sandsynligt, at du kan blive inficeret.

Læs også: 10 fødevarer du bør spise for at lindre ondt i halsen

De bedste varme og kolde drikke til at lindre ondt i halsen

Ondt i halsen kan være meget smertefuldt og generende

1. Vand

Generelt set er vand det bedste, man kan drikke, uanset om det er koldt eller varmt. Desuden hjælper det med at lindre ondt i halsen og det ubehag, du føler. Du skal drikke mindst otte glas vand om dagen for at være godt hydreret og dermed sund.

For at det bliver en vane for dig at drikke nok vand, skal du altid have en fuld flaske med dig. Ved altid at have adgang til vand, vil du føle behovet for at drikke, indtil det bliver en vane.

2. Naturlig frugtjuice

Frugt kan give dig alle de vitaminer og mineraler, du har brug for. Desuden hjælper de dig med at forblive stærk og godt hydreret. Dette vil igen lindre din hals.

Det er dog meget vigtigt at lave denne juice selv. På denne måde sikrer du dig, at den er lavet med ægte frugter af god kvalitet og uden tilsat sukker eller kunstige sødestoffer.

Frugt som ananas, appelsin, citron, lime og tranebær er gode muligheder at overveje, da de har antiinflammatoriske egenskaber. Derfor vil de bidrage til at lindre ondt i halsen.

Læs også: 4 hjemmelavede juiceopskrifter, du skal prøve

3. Te

Te er altid et godt valg på grund af dets varme. Plus, det kan også afslappe dine halsmuskler. Afhængig af urterne kan det også lindre dit ubehag.

Til dette formål er salvie et fremragende valg, fordi det er en afslappende, anti-inflammatorisk urt, der har alt, hvad du skal bruge for at lindre ondt i halsen.

4. Vand med honning og citron kan lindre ondt i halsen

Vand med honning og citron er et af de bedste midler til at lindre ondt i halsen

For at lindre ondt i halsen hurtigt og effektivt, skal du drikke dette middel. Du vil bemærke dets helbredende virkning lige efter, du drikker den første kop.

Ingredienser

Forberedelse

  • Først koges vandet.
  • Tilsæt derefter honning og citronsaft og bland det. Lad det køle lidt af.
  • Drik det derefter.
  • Ud over at drikke det, kan du også bruge det til at gurgle, for endnu bedre resultater. (Lad det køle af, inden du gør dette.)

5. Kyllingesuppe til at lindre ondt i halsen

Du må ikke gå glip af den mest populære medicin i historien: Kyllingesuppe.

Spis en skål kylling- og grøntsagssuppe med en masse løg, hvidløg, lime eller citron, ingefær, og du vil se, hvordan din hals begynder at blive bedre.

Konklusion

Du vil bemærke forbedringer i dit helbred og livskvalitet, efter at du har indtaget nogle af eller alle ovenstående hjemmemidler.

Hvis dit ubehag ikke forsvinder om et par dage, kan det dog være tid til at konsultere en læge. Dette skyldes, at det måske er noget mere alvorligt end influenza eller forkølelse.

Det kan interessere dig ...
Prøv bananmos med honning for at lindre hoste og forkølelse
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Prøv bananmos med honning for at lindre hoste og forkølelse

Ændringer i klimaet, især lave temperaturer, svækker immunsystemet og gør os modtagelige for sygdomme. Men bananmos med honning kan hjælpe.