10 fødevarer du bør spise for at lindre ondt i halsen

Gulerødder er rige på A-, C- og K-vitaminer, samt fibre og kalium. De bidrager i kogt tilstand til at bekæmpe ondt i halsen og styrke dit immunforsvar.
10 fødevarer du bør spise for at lindre ondt i halsen

Sidste ændring: 29 september, 2018

En halsbetændelse kan ramme når som helst som et symptom på bakterie eller virusiinfektion, ligesom den type, der fremkalder  for eksempel forkølelse, influenza, slem halsbetændelse og mononucleose. Det kan også skyldes rygning, for meget vejrtrækning gennem munden, mens du sover, forurenet luft eller endda forskellige typer af allergi. Læs og hvordan du kan lindre ondt i halsen i denne artikel.

Uanset årsagen til at du har ondt i halsen, er det vigtigt, at du tager de rigtige skridt til at bekæmpe den underliggende infektion og forhindre den i at blive et mere alvorligt problem. Mens spisning kan være den sidste ting du tænker på, når du har ondt i halsen, er sandheden at nogle fødevarer faktisk kan få den til at forsvinde hurtigere.

I dagens artikel vil vi gerne dele de 10 bedste fødevarer, der vil give din krop de næringsstoffer, den har brug, for at lindre ondt i halsen samt lindre nogle af dette ubehag.

Bananer er gode til at lindre ondt i halsen

Bananstykker er gode til at lindre ondt i halsen

Bananer indeholder næringsstoffer som B6-vitamin, kalium, og selvfølgelig C-vitamin. Da det er en blød frugt, er den nemt at sluge, og vil ikke skade din hals, og det lave syreindhold generer dig ikke, når du tygger den.

Honning og citron

Dette er et af disse gamle midler, der er kendt for at lindre ondt i halsen og bekæmpe infektioner, og det kan endda hjælpe på andre symptomer som hoste og overbelastning. For at tilberede det, skal du bare blande to spiseskefulde citronsaft med en spiseskefuld honning. Du kan drikke det som det er eller fortynde det i en kop varmt vand.

Ingefærte eller te med honning

Ingefærte er godt til at lindre ondt i halsen

For at lindre smerter og irritation i halsen, er et godt middel at drikke ingefærte med honning.

Ingefær te har stærke anti-inflammatoriske egenskaber, der hurtigt lindrer en dårlig hals. Honning er et naturligt antibiotika, der bidrager til at bekæmpe infektion, alt imens det beroliger din hals.

Havregryn

Denne bløde mad er let for halsen og kan kombineres med honning eller banan til at øge dens fordele. Havre indeholder opløselige fibre, som hjælper med til at give lavere kolesterol, sammen med en betydelig mængde af protein til at forbedre din fysiske præstation og give en følelse af mæthed, som du vil have indtil næste måltid.

Pasta af fuldkornshvede

Pasta af fuldkornshvede giver næringsstoffer som fibre, jern, zink og B1-, B2-, B3- og E-vitaminer. Det hjælper med at lindre ondt i halsen, fordi det er let at spise, og du kan nyde det varmt med en fedtfattig flødesauce.

Kogte gulerødder

 

Kogte gulerødder kan gøre underværker når det kommer til at lindre ondt i halsen

Denne grøntsag indeholder næringsstoffer som A-, C- og K-vitaminer, såvel som fibre og kalium. De styrker dit immunsystem og hjælper med at bekæmpe halsbetændelse, specielt, når du koger dem først. Rå gulerødder kan være for barsk for en halsbetændelse og forværre problemet.

Hønsekødssuppe

Denne klassiske opskrift hjælper med at øge din krops forsvar mod virusinfektioner og lindrer symptomer som ondt i halsen og overbelastning. Milde anti-inflammatoriske egenskaber forhindrer virus i at komme i kontakt med dine slimhinder. En god hønsekødsuppe-opskrift vil omfatte gulerødder, løg, selleri, majroer, kartofler og hvidløg.

Røræg af æggehvider

Æg er en fødevare, der er nem at fordøje, giver protein og andre vigtige næringsstoffer. Røræg af æggehvider kan hjælpe med at bekæmpe betændelse og halsbetændelse, så længe du undgår at bruge nogen krydderier.

Salvie

Salvie har nærmest magiske kræfter når det kommer til at lindre ondt i halsen

Salvieplanten har mange medicinske egenskaber, der har været brugt i århundreder til at lindre symptomer som ondt i halsen. Den indeholder en masse af enzymer, flavonoider og fenol-syrer. Du kan tilberede salviete, eller tilsætte det til dine supper.

Hvidløg og løg

Både hvidløg og løg indeholder svovlforbindelser, der bekæmper slim og udskiller slim fra luftvejene. De er anset for at være to af de mest magtfulde naturlige antibiotika, i stand til at kæmpe mod både virale og bakterielle infektioner, og lindre symptomer som ondt i halsen.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.