Fordele ved at drikke varmt vand med honning

Vidste du, at det kan være mere effektivt at drikke et glas varmt vand med honning på en tom mave end at drikke kaffe, når man lige er stået op? Udover det hjælper det også med at udrense ens krop.
Fordele ved at drikke varmt vand med honning

Sidste ændring: 25 august, 2022

Honning er et produkt, som er lavet af bier af nektaren fra blomster og sekret fra de levende dele af planterne. I dag vil vi gennemgå fordelene ved at drikke varmt vand med honning.

Det er et 100% økologisk produkt, hvis egenskaber er blevet anvendt i århundreder til stor gavn for det menneskelige helbred. Det er en vigtig kilde til enzymer, antioksidante stoffer og naturligt sukker.

Udover dette har det antiseptiske, anti-inflammatoriske og afførende virkninger. Det forebygger og bekæmper flere tilstande, som kan påvirke ens helbred.

På grund af dets næringsmæssige værdi så er honning en ingrediens, der ofte anvendes i alternativ medicin og naturligt kosmetik.

Det, som nogle personer ikke ved, er, at dets virkninger er endnu stærkere, når man kombinerer honning med varmt vand.

Dette traditionelle middel er ved at blive til et kosttilskud for millioner af mennesker. Det er takket være dets fordele, som det har vist at give kroppen.

I denen artikel vil vi dele den vigtigste detalje ved fordelene ved at drikke vand med honning, så man ikke vil tøve med at nyde det hver dag.

Det forebygger infektioner i urinvejen

Kvinde med urinvejsinfektion

De vanddrivende og antibakterielle egenskaber ved varmt vand med honning udrenser urinvejen og mindsker risikoen for infektioner såsom blærebetændelse.

Takket være vitaminerne og mineralerne så øger denne blanding også tilstedeværelsen af antistoffer og undgår virale angreb.

Det forbedrer fordøjelsen

Enzymerne i honning forbedrer funktionen af ens lever og fremmer en bedre fordøjelse af ens mad.

At indtage honning beskytter ens bakterielle flora og opbakker optagelsen af næringsstoffer for at opnå maksimal nytte af ens måltider.

Hvis dette ikke er nok, så har det en mild afførende effekt, som regulerer ens tarmbevægelse for at forebygge forstoppelse.

Det hjælper en til at tabe sig

Kvinde der staar paa en badevaegt

Tusinder af personer har besluttet sig for at tilføje vand med honning til deres daglige kost. Det er fordi, de har fundet ud af, at denne blanding opbakker vægttab.

Honning indeholder naturligt sukker, som udgør en sund kilde til energi. Det mindsker ens madtrang og øger kalorieforbruget.

Det styrker ens immunforsvar

Denne drik er fuld af næringsstoffer. De gavner tilstanden af kroppens immunforsvar. Den indeholder enzymer, vitaminer og mineraler, som øger ens evne til at bekæmpe forskellige typer af skadelige patogener.

Den antibakterielle virkning fra honning kan slå mikroorganismer ihjel, når de trænger ind i kroppen, eller når kroppen er resistent overfor almindeligt antibiotika.

Det mindsker allergier

Kvinde med allergi

Indtagelsen af økologisk honning mindsker ens følsomhed overfor pollen og andre partikler i miljøet, som kan udløse reaktioner i immunforsvaret.

Som et slimløsende middel fremmer det også udskillelsen af slim og fremmer desuden rensningen af luftvejene.

Det giver energi

Som vi allerede har nævnt, så er sukkeret i honning en sund kilde til kalorier, som øger ens mentale og fysiske ydeevne.

Hvis man prøver at drikke vand med honning i stedet for at drikke kaffe om morgenen, så vil man få bugt med følelsen af træthed og døsighed

Man vil også hydrere hele sin krop for at optimere alle funktionerne, som bliver aktiveret tidligt på dagen.

Det bekæmper hoste og ondt i halsen

Varmt vand med honning er en naturlig tonic, der smører tørre luftveje og fjerner overskydende slim.

Dets beroligende og anti-inflammatoriske egenskaber forbedrer lungernes tilstand og forebygger de vedvarende episoder med hoste, som har tendens til at irritere ens hals.

Det detoxer ens krop

Kvinde der holder haenderne for maveregionen

Hvis man tilsætter en lille smule citronsaft til ens varme vand med honning, så vil man få en udrensende og fordøjelsesfremmende drik.

Med det vil man forbedre regelmæssigheden af ens afføring og bedre være i stand til at udskille toksiner, som ophober sig i blodet, leveren og tarmene.

Citron indeholder citronsyre. Det er et næringsstof, som forbedrer funktionen af enzymerne i honning. Det forbedrer fordøjelsen af fedt samt udrensningen af kroppen.

Det kontrollerer ens kolesterol

De personer, som drikker denne drik en gang om dagen, kan sænke deres kolesteroltal med op til 10% indenfor to timer.

Dette kan mindske ens risiko for langsigtede problemer med blodomløbet og hjertekarsygdomme.

Sådan laver man varmt vand med honning

Varmt vand med honning

Varmt vand med honning kan forbedre ens følelse af velvære, så længe man indtager det regelmæssigt.

Mens nogle af virkningerne kan mærkes allerede efter den første drik, så opstår størstedelen af effekterne med tiden.

Ingredienser

  • 1 teskefuld honning (7,5 gram)
  • 200 ml varmt vand

Sådan gør man

  • Fortynd honningen i en kop varmt vand og drik det på en tom mave.
  • Gentag dette mindst tre gange om ugen for at kunne nyde alle fordelene.

Indtager du stadig ikke dette middel hver dag? Nu, hvor du kender til mere end én grund til at prøve varmt vand med honning, så tøv ikke med at lave det derhjemme.