Sænk dit kolesteroltal med melon og banan smoothie

Denne smoothie af melon og banan indeholder egenskaber, der hjælper med at sænke for højt kolesteroltal og forbedre blodomløbet. Og når man tilsætter kanel til den, vil man samtidig også mindske mængden af triglycerider.
Sænk dit kolesteroltal med melon og banan smoothie
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Denne skønne smoothie af melon og banan vil få ens kolesteroltal i balance. Dette fører til et bedre helbred og velvære.

Naturlige frugt smoothies er en glimrende løsning til at sænke et højt kolesteroltal. Alle fødevarer, der er rige på carotener, C-vitaminer, antioksidanter, zink og fibre, er uden tvivl den bedste løsning til at gøre dette.

Hvis man kombinerer denne smoothie af melon og banan med en sund, velbalanceret kost, og samtidig også fører en aktiv livsstil med masser af træning, vil man helt sikkert opnå bedre resultater ved sin næste blodprøve.

Er du klar til at prøve denne lækre smoothie?

Melon hjælper med at sænke ens kolesteroltal

melon

Det er ikke væsentligt hvilken form for melon, man vælger: de er alle rige på phytonutrients, vand og fibre. Dette er perfekt til at bekæmpe et højt kolesteroltal eller LDL-kolesterol.

 • C-vitamin er et stærkt antioksidant, der hjælper med at forbedre det kardiovaskulære helbred. Det plejer ens væv, bevarer fleksibiliteten af ens vener og arterier, samt holder dem fri fra plaque.
 • Melon indeholder også betacaroten, hvilket er en type naturligt antioksidant, der forbedrer og fremmer cellulært stofskifte.
 • På grund af dets indhold af magnesium og fibre har det en afførende virkning, der mindsker optagelsen af fedt.
 • Melon er også rig på kalium. Dette er meget nødvendigt for hjertets helbred. At indtage passende mængder af kalium gennem ens kost vil hjælpe med at sænke blodtrykket og forbedre stofskiftet samt virkningen fra fødevarer rige på natrium.

I denne naturlige smoothie vil vi blande melon med banan. Hvis bananerne er lidt svære for dig at fordøje, kan man også bruge vindruer eller et æble.

Hvis man drysser en smule kanel på denne smoothie af melon og banan, vil man tilføje endnu en skøn ingrediens, der sænker ens kolesteroltal.

Bananers egenskab til at sænke ens kolesteroltal

banan

Nogle personer er i tvivl om, hvorvidt banan forøger eller sænker ens kolesteroltal. Men ligesom med størstedelen af alle fødevarer er det, der egentlig betyder noget, at man gør dem til en del af sin kost med måde og ikke i overdrevne mængder.

Noget så simpelt som at spise en banan om dagen kan forbedre ens overordnede helbred. Denne frugt giver ikke kun energi, men den er også en perfekt ingrediens, når man laver smoothies til at sænke ens kolesteroltal.

 • Bananer er en meget fedtfattig fødevare.
 • Bananer er én af de bedste frugter, man kan spise, for at opnå den passende mængde fibre. Fibre er yderst nødvendige i ens kost for at udskille toksiner ordentligt og for at fremme tarmbevægelsen. Takket være dette vil man også neutralisere mængden af LDL eller dårligt kolesterol i ens blod.
 • Bananer er også rige på antioksidanter og mineraler såsom zink og selen. Disse er vigtige for at støtte en optimal kolesterolsyntese i leveren.
 • Dette faktum er også meget vigtigt: bananer forbedrer blodomløbet og forebygger dannelsen af blodpropper, der kan blokere arterierne.

Sådan laves denne smoothie af melon og banan

smoothie2-kolesteroltal

Ingredienser

 • 1 banan
 • 150 g melon (den variant, du foretrækker)
 • 200 ml vand
 • 1 teskefuld stødt kanel (5 g)

Fremgangsmåde

Denne smoothie af melon og banan kan laves på blot fem minutter. Det eneste, man har brug for, er at finde de rigtige ingredienser.

Det er vigtigt at hverken melonen eller bananerne er overmodne. Hvis de er, kan det overskydende sukker være negativt, og det kan endda være svært at fordøje.

 • Prøv at være sikker på, at begge dele er netop modne. Med melonen kan du vælge den type, du bedst kan lide alt afhængig af sæsonen. Jo mere naturlig, jo bedre.
 • Begyndt med at skære melonen op. Fjern kernerne og skær melonen i tern, så den kan komme i blenderen.
 • Skræl bananen og gør det samme. Skær den i tre stykker.
 • Kom derefter melonen og bananen i blenderen. Blend i nogle få sekunder. Tilsæt derefter vandet for at danne en tyndere smoothie.
 • Når dette er klart, så server den i dit yndlingsglas og drys en smule kanel på toppen. Hav i baghovedet, at denne lækre krydderi også er fremragende til at sænke ens kolesteroltal og mængden af triglycerider.

Lav denne velsmagende smoothie af melon og banan to gange om ugen. Udnyt altid, når det er sæson for melon. Ens kolesteroltal vil være mere afbalanceret, og dette vil føre til en bedre kvalitet af både ens liv og helbred.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Wang, H., Cao, G., & Prior, R. L. (1996). Total antioxidant capacity of fruits. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf950579y
 • Mattes, M. Z., & Vickers, Z. M. (2018). Better-liked foods can produce more satiety. Food Quality and Preference. https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2017.10.012
 • Gordon, M. (1985). Cholesterol. Nutrition & Food Science. https://doi.org/10.1108/eb059065
 • Mackowiak K., Torlinska Walkowiak N., Torlinska B., Dietary fibre as an important constituent of the diet. Postepy Hig Med Dosw, 2016. 70: 104-9.
 • Warrilow A., Mellor D., McKune A., Pumpa K., Dietary fat, fibre, satiation, and satiety- a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr, 2019. 73 (3): 333-344.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.