Varmt vand og honning mod ondt i halsen

Ondt i halsen kan være forårsaget af en virus eller bakterier. Hvis du ikke ønsker at ty til naturlige lægemidler, skal du se en læge for at finde ud af, hvor det kommer fra.
Varmt vand og honning mod ondt i halsen

Skrevet af Solimar Cedeño

Sidste ændring: 09 august, 2022

Ondt i halsen er en af ​​de mest almindelige sygdomme, og vi alle har haft det mindst en gang før. Heldigvis er det meget nemt at behandle. Prøv for eksempel dette naturlige alternativ, som vi anbefaler i denne artikel. Lær, hvordan man helbreder ondt i halsen med varmt vand og honning nedenfor!

Hvad er årsagen til ondt i halsen?

En kvinde med ondt i halsen

Ondt i halsen, også kendt som pharyngitis, er en meget almindelig lidelse. Det er præget af symptomer som hæshed, hoste, besvær med at synke, smertefuld synken og i nogle tilfælde feber.

Imidlertid er det sjældent, at ondt i halsen skal behandles med antibiotika. Oftest går ubehaget væk af sig selv, eller ved hjælp af smertestillende og antiinflammatoriske midler.

Årsagerne til ondt i halsen kan variere. For eksempel er en streptokokinfektion, der er forårsaget af streptokok-bakterier, en almindelig årsag blandt børn. Unge og voksne med mononukleose lider også af ondt i halsen. Virusser, som forkølelser eller influenza, er også almindelige årsager til ondt i halsen.

Allergier kan også forårsage dette ubehag, især når de er forårsaget af lav luftfugtighed. Dette skyldes, at tør luft fremmer fremkomsten af ​​vira, bakterier og mider. Derfor manifesterer luftvejssygdomme sig oftere i koldt vejr.

Forurening og dårlige vaner, som rygning, kan forårsage denne tilstand. I sidstnævnte tilfælde kan passive rygere også blive påvirket, og kan dermed lide af ubehag, når de udsættes for andre menneskers cigaretrøg.

Hvad er fordelene ved honning mod ondt i halsen?

Tro det eller ej, du har sikkert allerede et glimrende middel til at helbrede ondt i halsen i dit køkken. Vi taler om honning, som vil hjælpe med at lindre din smerte, når det kombineres med varmt vand.

Udover at være lækkert har honning mange sundhedsmæssige fordele. Selvom du sikkert bruger det til at søde dine drikkevarer, i din morgenmad eller i desserter, er det også et kraftfuldt naturligt middel, som du bør prøve.

Dette vidunderlige stof har antibakterielle, antiinflammatoriske, fugtgivende, helbredende og beroligende egenskaber. Således er det perfekt til behandling af luftvejssygdomme eller lidelser som ondt i halsen.

Det reducerer sekret af slim og hoste, der kan forårsage ondt i halsen. Det lindrer også tørhed eller den brændende fornemmelse, da det virker som et beskyttende og fugtgivende lag. Honning bekæmper bakterier og forhindrer infektioner i at sprede sig. Derudover styrer det også pollenallergi, der kan forårsage ondt i halsen.

Nogle stoffer og naturlige midler hjælper med at lindre ubehaget i løbet af et par dage. Vi anbefaler dog et naturligt og meget velsmagende middel til at behandle dette ubehag: Honning. Kombineret med varmt vand hjælper det med at lindre smerten inden for få dage.

Du bør også læse: Hjem retsmidler som er billige: Behandling af ondt i halsen

Varmt vand og honning til at helbrede ondt i halsen

kvinde med ondt i halsen og honning

Ingredienser

  • 250 ml vand
  • 2 spiseskefulde honning (50 g)

Fremgangsmåde

  • Varm en kop vand i en gryde.
  • Derefter fortyndes to spiseskefulde honning i vandet. Når det er opløst, skal du gurgle med blandingen.
  • Du kan gentage denne behandling hver dag om morgenen og aftenen, indtil din smerte er væk.

Dette middel hjælper med at reducere halsbetændelse og lindre din smerte. Hvis du foretrækker det, kan du tilføje lidt citronsaft til blandingen og drikke den som te. Dette er også et glimrende middel til at helbrede ondt i halsen.

Husk, at det er muligt at reducere risikoen for halssmerter. For at gøre dette skal du foretage visse hygiejne- og livsstilsændringer. Vask dine hænder og undgå at putte dem i munden.

Du bør ikke skrige eller over-udnytte dine stemmelæber. Undgå tæt kontakt med personer, der har en virus, en forkølelse eller influenza. Hvis du er ryger, så prøv at komme af med denne dårlige vane så hurtigt som muligt.

Hvis du ikke har været i stand til at helbrede ondt i halsen indenfor en en uge, skal du se din læge. Du kan nemlig få en større halsinfektion.

Det kan interessere dig ...
Sådan behandles melasma med yoghurt, banan og citron
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan behandles melasma med yoghurt, banan og citron

Hvordan behandles melasma med naturlige midler? Selvom det er svært at fjerne melasma helt, kan du bruge yoghurt, banan og citron til at reducere d...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.