Seks naturlige midler mod migræne

Hvis du også gerne vil lindre symptomerne på migræne, så kan du prøve de her alternative løsninger til de mere kendte smertestillende midler, som findes på markedet.
Seks naturlige midler mod migræne

Sidste ændring: 27 april, 2019

Det er svært at lindre migræne, især med naturlige midler. Ofte virker selv ikke de stærkeste smertestillende midler. Men nogle gange kan de her seks naturlige midler mod migræne virke.

Vil du også gerne lindre din migræne?

Denne type hovedpine er meget ubehagelig. Når alt kommer til alt, afholder det dig fra at få gjort noget som helst, mens du er nødsaget til at hvile i et mørkt og stille rum.

Naturlige midler mod migræne

Hvis du også gerne vil lindre symptomerne på migræne, så kan du prøve de her alternative løsninger til de mere kendte smertestillende midler, som findes på markedet. Disse husgeråd kan være et supplement til enhver medicinsk behandling, du følger ved siden af.

Hvorfor får du migræne?

Der findes forskellige typer hovedpine, og migræne er en af dem. Det giver en intens bankende hovedpine, som typisk sidder i den ene side af hovedet. Det er uvist, hvorfor det opstår, og den eneste løsning på symptomerne er at trække sig tilbage og lægge sig i et mørkt og meget stille rum.

For nogle personer kan migræne give problemer med syn og tale, eller endda kvalme og opkast. Problemet forværres, hvis man skal gøre noget fysisk aktivt eller ved hurtige bevægelser. Smerten kan tage til i befolkede, solrige eller støjende miljøer.

I modsætning til spændingshovedpine, eller “almindelig hovedpine”, opstår en migræne efter at inflammatoriske stoffer, der forårsager smerter i nerver og blodkar i hoved og nakke, frigives. Det kan vare fra timer til dage, og nogle personer kan opleve det med kun få ugers mellemrum.

Hjemmelavede midler mod migræne

Hvis du har smerter i den ene side af hovedet, og hvis smerten intensiveres ved lys og lyde, kan du prøve nogle af de følgende naturlige midler til lindring af migræne.

1. Is, et af de ukendte naturlige midler mod migræne

Dette er både en effektiv og billig løsning. Den er også meget enkel, fordi alt, du behøver at gøre, er at putte et par isterninger i en plastikpose med et viskestykke om.

Hvad skal du gøre?

 • Læg isposen på det område, hvor smerterne sidder, i 20 minutter, mens du ligger på ryggen på sofaen eller i sengen. Du kan gentage dette hver time eller et par gange om dagen. Kulden vil medføre, at blodkarrene trækker sig sammen og lindrer smerten.

LÆS OGSÅ: Førstehjælp til forbrændinger og skoldninger

2. Te med ingefær mod migræne

ingefær mod knoglesmerter

Denne rod har mange sundhedsfordele, idet den kan øge kropstemperaruren, styrke immunforsvaret og forbedre cirkulationen. Derudover har den antiinflammatoriske egenskaber.

Prøv at lave te med den for at drage fordel af alle dens fordele!

Ingredienser

 • En skive ingefær eller en spsk revet ingefær (15 g)
 • 250 ml vand
 • Honning efter smag

Forberedelse

 • Alt du skal gøre er at koge vandet og tilsætte ingefær
 • Lad det trække i ti minutter og sød drikken til med lidt honning (hvis du ønsker)
 • Drik det varmt, mens du slapper af i sengen

LÆS OGSÅ: Smoothie med mandel og ingefær, der giver smuk hud

3. Æblecidereddike er et af de milde midler mod migræne

Dette er en god måde til både at lindre og forebygge migræne. For lindring, vrid en klud op i æblecidereddike og påfør det de områder, hvor smerten er lokaliseret.

Æblecidereddike i en flaske.

Til forebyggelse mod næste migræne kan du forsøge dig med følgende opskrift:

Ingredienser

 • 2 spsk æblecidereddike
 • 200 ml vand

Forberedelse

 • Bland to spsk æblecidereddike i en kop vand og bland det godt
 • Drik det 2-3 gange om ugen inden sengetid

Dette vil hjælpe med at rense kroppen og sænke højt blodtryk. Begge disse er faktorer, som kan relateres til migræne.

4. Kamillete

Takket være de beroligende og antiinflammatoriske egenskaber, anbefales kamille ofte til at behandle hovedpine. Det fungerer også som et naturligt sovemiddel, samt et middel mod nervøsitet og stress. Selvom man kan købe tebreve med kamille, anbefaler vi, at man laver det selv med tørrede blomster.

Hvide blomster, et af de mange midler mod migræne.

Ingredienser

 • 3 spsk kamilleblomster (45 g)
 • 500 ml vand
 • Honning (efter smag)
 • Saften fra 1/2 citron (valgfrit)

Fremgangsmåde

 • Varm vandet. Tilsæt kamilleblomst, når det koger
 • Lad det trække, si væsken, sød til med honning og tilsæt evt. lidt citronsaft, inden du drikker det

5. Essentiel lavendelolie mod migræne

Denne plante er ideel til mange forskellige behandlinger takket være dens medicinske egenskaber. Nogle mennesker lægger lavendel på hovedpuden, fordi duften får dem til at sove bedre. Du kan bruge lavendel som migrænelindring, ligesom det også kan lindre andre smerter.

Hvad du bør gøre

 • Tag et par dråber lavendelolie på fingerspidserne og gnid det, med cirkulære bevægelser, forsigtigt på de steder, hvor smerten sidder
 • Du kan også putte lidt lavendelolie på en vaskeklud, et lommetørklæde eller et andet stykke stof

Lavendel erkendt for sine beroligende egenskaber, men det er ikke den eneste, som du kan bruge for at lindre migræne. Andre muligheder kan være basilikum-, kamille-, eukalyptus-, timian- og sandeltræolie.

6. Kartofler til at lindre migræne

Kartofler, et af de mange midler mod migræne

Denne rod indeholder masse af vand og kan bruges til at føje fugt til huden. Den kan også være hjælpsom, hvis du lider af migræne.

Hvad du bør gøre

 • Alt du behøver er at skære en kartoffel i skiver og placere skiverne på panden eller på tindingerne.
 • Skift dem ud, når du mærker, at de føles varme eller tørre

Hvis du ofte lider af migræne, råder vi dig til at tale med en læge. På denne måde kan du finde ud af, hvad migrænen skyldes og, vigtigst af alt, finde den bedste behandling for din tilstand.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.