Vegetabilske olier til at give fugt til håret

Mange kvinder lider af tørt hår. Det er grunden til, at vi har besluttet at dele nogle vegetabilske olier, som kan hjælpe med at give fugt til håret. Læs med for at lære mere!
Vegetabilske olier til at give fugt til håret
Abel Verdejo

Bedømt og godkendt af fysioterapeut Abel Verdejo.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Mange faktorer kan beskadige ens hår, såsom klimaet, hårtørrere, farver, hårprodukter, stress og en ringe kost. Det er grunden til, at det er godt at vide, hvordan man kan hjælpe med at give fugt til håret.

I denne artikel vil vi forklare nogle naturlige og billige vegetabilske olier, som kan hjælpe med at give fugt til håret. Hver af dem har sine specifikke fordele. Det vil også afholde dig fra at brugte syntetiske produkter.

Disse olier er glimrende til personer, der har tørt eller beskadiget hår. De er også nyttige, hvis du ønsker at nære dit hår efter sommeren eller bare i ny og næ. Personer med fedtet hår bør undgå dem. Personer med tørt hår og spaltede spidser kan også bruge dem, så længde de undgår at komme dem i hovedbunden.

Kvinde med krøllet hår

Sesamolie

Sesamolie hjælper med at reducere din risiko for skaldethed og skæl. Det er meget fedtet, hvilket er grunden til, at du kun bør bruge det til at massere alt dit hår og din hovedbund i tilfælde af tørt hår. Denne olie er rig på antioxidanter, rig på vitaminer og mineraler og har bakteriedræbende, anti-inflammatoriske og svampedræbende egenskaber.

Sesamfrø er gode til at give fugt til håret

Linolie

Omega-3 fedtsyren i linolie hjælper med at pleje og give fugt til håret. Det er grunden til, at man kan påføre det topisk foruden at indtage det. Linolie indeholder også E-vitamin, protein, jod og andre komponenter.

Måske denne artikel også vil interessere dig: Brug ler og kokosolie til at genoplive håret

Det har ikke en særlig fedtet tekstur, hvilket er grunden til, at man kan bruge det i al slags hår. Vi anbefaler det især til spidserne, som har tendens til at blive beskadiget og spalte.

Mandelolie til at hjælpe med at give fugt til håret

Mandelolie er virkelig billigt og velkendt. Det er ideelt til hår, der er virkelig tørt og ødelagt. Det kan hjælpe med at gøre håret glat og fjerne volumen i elektrisk og fyldigt hår.

Mandler er gode til at give fugt til håret

Neem olie

Denne olie er ikke så kendt som den fornævnte. Den har dog meget kraftfulde egenskaber, som hjælper med at holde håret sundt. Det er blevet brugt traditionelt i Aurvedamedicin med stor succes. Nutildags kan man finde det i mange specialbutikker.

Neem olie indeholder vegetabilske steroler og essentielle fedtsyrer såsom omega-3, omega-6 og omega-9 samt azadirachtin, der er en limonoid, som er særligt gavnlig som et bakteriedræbende middel. Neem olie kan hjælpe med at behandle tørhed, kløe, skæl, psoriasis, hårtab og lus blandt andre lidelser.

Kokosolie kan give fugt til håret

Jomfru kokosolie er det, som mange kvinder bruger til at holde deres hår sundt og smukt. Man kan påføre det i håret og hovedbunden, før man vasker det, ved at massere det godt ind, så det trænger dybt ind.

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: Få sundt hår med disse 5 midler med kokosolie

Det kan hjælpe på skæl, seboroisk eksem og generel kløe, fordi det har bakteriedræbende egenskaber. Hvis du har meget fedtet hår, kan du følge den samme procedure, som du plejer, men bruge kokosolie i stedet.

Kokosolie kan give fugt til håret

Sådan påføres det

Kom den valgte olie i håret fra midten og ned til spidserne eller fra hovedbunden og hele vejen ned, hvis det er meget tørt. Vask dit hår som normalt derefter.

Personer med spaltede spidser kan også komme nogle få dråber i håret efter at have vasket det. Hvis man har meget tørt og kedeligt hår, anbefaler vi at komme to til tre dråber i håndfladen. Derefter gnider man håndfladerne mod hinanden og fordeler det i hele håret. Efter det kan man børste håret og massere olien godt ind i håret.

En anden mulighed til personer med hår, der har tendens til at være fedtet, er at blande den vegetabilske olie med naturlig aloe vera gel i lige dele, så den naturlige hårkur ikke er så fedtet, men stadig hjælper med at give fugt til håret og nære det.

Du kan også tilføje olierne til hårkure, shampoo og naturlige farvemidler såsom dem, der er baseret på henna.

Rettighederne til billederne tilhører cottonseedoil, sweetbeetandgreenbean og veganbaking.net.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.