Reparer spaltede spidser uden at klippe håret

Elsker du at have langt hår, men ikke at skulle besøge din frisør hele tiden? Det er muligt at reparere spaltede spidser uden at klippe dem af.
Reparer spaltede spidser uden at klippe håret

Skrevet af Solimar Cedeño

Sidste ændring: 09 august, 2022

Elsker du at have langt hår, og har du ikke lyst til at tage til frisøren særligt ofte? I så fald har du sandsynligvis problemer med spaltede spidser. Det er uundgåeligt med langt hår, fordi spidserne bliver svækkede og skrøbelige. Men du behøver faktisk ikke klippe håret for at undgå dem. Reparer spaltede spidser uden at klippe håret – vi viser dig hvordan.

Spaltede spidser er den største frygt for kvinder, der ønsker at have smukt, langt hår. Så snart dit hår har nået sin længste længde, og du føler dig tryg og smuk, vil spaltede spidser helt sikkert forekomme og ødelægge alt.
Bare rolig: Du behøver ikke besøge din frisør. Du skal bare lære at reparere spaltede spidser uden at klippe dem af.

Hvad er spaltede spidser, og hvorfor forekommer de?

Hvis dit hår er tørt og dårligt plejet vil det nemt komme til at spalte

Spaltede spidser, også kaldet trichoptilosis, er en spaltning eller knæk i enden af hårets strå. De betyder, at dit hår er tørt, mishandlet og dårligt vedligeholdt.

De er hovedårsagen til, at din frisør fortæller dig, at han kun vil klippe en lille smule af dit hår og til sidst ender han med at klippe mere af. Du må dog ikke bebrejde din frisør. Han eller hun vil bare have dit hår til at se sundt ud og bør klippe spaltede spidser af der fra hvor de starter.

Nogle af årsagerne til spaltede spidser er:

 • Tørhed
 • Manglende hydrering
 • Pludselige temperaturændringer
 • Kemikalier
 • Saltvand
 • Klor
 • Overdreven brug af shampoo
 • Børste håret for hårdt

Dit hår svækkes, når du bruger et krøllejern, en hårtørrer og hårfarve på det eller når du går på stranden og i poolen. Og ja, vi ved, at det ville være svært at opgive alt dette for at holde dit hår sundt, men bare rolig: det er ikke nødvendigt.

Selvfølgelig bør du undgå at overdrive disse aktiviteter, så dit hår ikke betaler prisen. Du kan dog fortsætte med dine skønhedsrutiner, hvis du inkluderer pleje- og genopbygningsrutiner.

Reparer spaltede spidser uden at klippe håret

Selvfølgelig er det muligt!

Det første du bør gøre, er at være opmærksom på, hvordan du behandler dit hår, så du kan stoppe med at udføre de dårlige vaner, der beskadiger det.

For det andet, gå i gang med at gendanne dets skønhed! Men hvordan kan du gøre dette?

1. Reparer spaltede spidser ved at bruge en hårmaske hver anden uge

Det er vigtigt jævnligt at tilføre fugt til dit hår, for eksempel ved at anvende fugtgivende hårmasker

De vigtigste årsager til spaltede spidser er tørhed, så sørg for at afholde håret fra at udtørre.

Hver anden uge skal du anvende naturlige masker på dit hår for at hydrere det og holde det sundt og stærkt.

2. Reparer spaltede spidser ved at drikke mere vand

Vand er afgørende for din krop, og det omfatter også dit hår. Hvis du er dehydreret eller ikke drikker meget vand, vil det blive afspejlet i dit hår, da din krop ikke får den nødvendige hydrering.

At drikke vand forbedrer kvaliteten af din hud, dit hår og din krops overordnede funktioner.

3. Stram ikke elastikken for meget

Hvis du trækker dit hår for stramt tilbage vil du knække det. Undgå elastikker med metalstykker, spænder, der slider meget på håret eller tilbehør, der beskadiger håret for meget.

Når håret bliver beskadiget og spaltet, er forekomsten af spaltede spidser nært forestående. Så lad være med at sætte det for stramt op.

Du må heller ikke binde elastikken for stramt, for det vil gøre det svært at fjerne dem. Nogle gange kan du endda være nødt til at rive lidt af dit hår for at tage dem ud.

4. Påfør æteriske olier hver nat.

Lav en rutine med at bruge æteriske olier hver nat for at genoprette dit hår. Ligesom du børster tænderne eller går på toilettet før du går i seng, skal du bruge et par minutter på dit hår.

 • Løs håret og red det forsigtigt.
 • Anvend derefter en æterisk olie på spidserne, det kan være mandel, oliven eller kokos. Husk kun at anvende det på spidserne, så dit hår ikke bliver for fedtet.

5. Klip det hver tredje måned

Ja, det lyder lidt som tåget snak at sige, at du kan reparere dine spaltede spidser uden at klippe dem ved at klippe dem af. Men det er nødvendigt, at du vænner dig til at klippe spidserne af dit hår med jævne mellemrum.

Hår vokser omkring et par centimeter eller tre hver måned, og du skal kun klippe et par millimeter af for at holde det fri for spaltede spidser.

Efter at have klippet det, skal du straks anvende fugtgivende masker og starte din genoprettende behandling og konstant pleje.
Det er bedst at behandle sundt hår for at forhindre forekomsten af spaltede spidser.

Følg disse enkle tips, og du vil se, at dine spaltede spidser forsvinder lidt efter lidt!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Suro RJÁ, Gutiérrez FLM, Ruiz ÁJ, et al. El pelo. Generalidades y funciones. Dermatología Cosmética, Médica y Quirúrgica. 2007;5(4):218-223. https://www.medigraphic.com/cgi-bin/new/resumen.cgi?IDARTICULO=55952.
 • Molero Palancar C, Aguado Cabellos E, Arranz Sanz MJ y Molero Palancar A. “Procesos de Peluquería; volumen II”. Editorial Síntesis. Madrid.1997.
 • Encarnación María Pérez Ruiz (2010). Cuidados estéticos para el embellecimiento capilar. WEB de la Federación de Enseñanza de CC.OO. de Andalucía – Trajano, 1, 7º – Sevilla. https://www.feandalucia.ccoo.es/indcontei.aspx?d=5342&s=5&ind=233.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.