11 vigtige hygiejneforanstaltninger ved analsex

Før du dyrker analsex, er det vigtigt at tage hensyn til nogle vigtige hygiejneforanstaltninger for at nyde denne seksuelle oplevelse.
11 vigtige hygiejneforanstaltninger ved analsex
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 26 september, 2023

De, der ønsker at praktisere det, bør kende til de vigtige hygiejneforanstaltninger i forbindelse med analsex for både at nyde det fuldt ud og samtidig forebygge eventuelle ulemper og sundhedsproblemer.

Gennemførelsen af forholdsregler og hygiejneforanstaltninger vil ikke forringe sensualiteten eller påvirke din præstation. Faktisk hjælper disse sikkerhedsforanstaltninger blot til, at mødet forløber så gnidningsløst som muligt og derfor kan blive både tilfredsstillende og mindeværdigt. Lad os se nærmere på det.

Hvad er analsex?

Som navnet antyder, er analsex sex, der indebærer kontakt med endetarmen eller anus. En sådan kontakt kan være med en finger, penis, sexlegetøj eller endda med munden.

Det er en forholdsvis almindelig modalitet, selv om det ikke er alle, der kan lide det. Ifølge resultaterne af en undersøgelse foretaget blandt universitetsstuderende praktiserer 37,9 % af de adspurgte personer analsex.

På den anden side viser undersøgelser, at analsex også er blevet en mere almindelig praksis blandt heteroseksuelle par, selv om der stadig er nogle tabuer omkring det.

Hygiejneforanstaltninger ved analsex

Ved at træffe de nødvendige foranstaltninger for at undgå smerte, sikre en glat og afslappet penetration og undgå sygdomme kan analsex være behageligt for begge parter.

1. Vask anus godt

Kvinde tager bad før analsex

At vaske sig godt før analsex er en meget vigtig hygiejneforanstaltning.

Uanset hvilken type anal aktivitet der udføres, er det vigtigt at tage sig tid til hygiejne. Dette vil forhindre uheld eller infektioner efter sex.

Det er vigtigt at bruge vand og sæbe til at vaske den ydre del af anus. Nogle specialister anbefaler også brug af et lavement for at rense endetarmen ordentligt. Du kan også prøve at komme af med afføring før sex eller lægge et lavement.

Sådan lægger du et lavement

  • Der indføres en mængde væske for at udvide tyktarmen og fremkalde uddrivelse af tilbageholdt afføring.
  • Dette er det mest almindeligt anvendte lavement på privat plan og kan anvendes af personen selv. Du kan købe et lavementkit på apoteket.

2. Vask dine hænder godt

Dine hænder skal vaskes ofte. De er midlet til at transportere bakterier og mikrober fra alt, hvad du rører ved. Faktisk anbefales det for at praktisere analsex, at dine hænder desinficeres ordentligt.

Derfor kan det være en interessant mulighed at skaffe en desinficerende gel til at rense dine hænder både før og efter seksuel kontakt.

3. Desinficér dit sexlegetøj

Af de samme grunde som nævnt ovenstående, hvis du skal bruge sexlegetøj (såsom dildoer) for at føre dem ind i anus, er det tilrådeligt, at de er rene.

4. Brug glidecreme

Farverige kondomer

I modsætning til skeden smører anus ikke sig selv. Derfor er det nødvendigt at bruge glidecreme for at minimere risikoen for smerte eller rifter under penetration. Det er også vigtigt, at dette glidecreme er vandbaseret.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Penisringe: Hvordan man bruger dem korrekt

5. Brug kondom

Det er vigtigt at huske, at anus er et område, der er lige så følsomt eller mere følsomt end vagina. Og da det ikke smører lige så meget, er der en tilbøjelighed til at opstå små revner og sår i anus, hvilket kan fremme overførslen af seksuelt overførte sygdomme, som bl.a. HPV.

Til sådanne formål er det vigtigt at bære et smurt kondom, som er med til at opfylde begge funktioner: Beskyttelse og smøring. Dette anbefales især, hvis du skal være sammen med en person, som ikke er din faste partner.

6. Vær meget forsigtig

Det er vigtigt, at den person, der beslutter sig for at begynde at have analt samleje, kender sin krop godt og er opmærksom på advarselstegnene. Smerter er tegn på, at du bør holde igen og vente på, at anus tilpasser sig den nye praksis.

Smerter bør aldrig ignoreres: Sex handler om at nyde og ikke om at lide. Desuden advarer smerten om, at der kan opstå en rift eller analfissur.

Forspil som at indføre en finger, massage, kys og kærtegn af de mest følsomme dele af personen anbefales, så han/hun kan slappe af og nyde det.

Dette er helt logisk, hvis man tænker over det et øjeblik. Hvis personen er afslappet, vil muskulaturen omkring anus lettere tillade penetration.

7. Hav ikke vaginalsex bagefter

Hvis der er tale om kvinder, må man ikke have vaginal kontakt umiddelbart efter at have haft analsex for at undgå at overføre bakterier fra det ene medium til det andet, som det fremgår af artiklen Introduktion til vaginale infektioner.

Først skal penis vaskes grundigt med vand og sæbe. Derefter skal der naturligvis bruges et andet kondom. Hvis der dyrkes vaginalsex efter ubeskyttet analsex, kan man få alvorlige infektioner.

8. Undgå også at kombinere oral- og analsex

Anus er en af de mest bakterielle dele af din krop. Derfor anbefales det ikke at dyrke oralsex efter analsex. Det ville være bedre at gøre det før, og dermed vil der være endnu mere smøring.

9. Anilingus

Den seksuelle praksis med anilingus indebærer kontakt mellem munden og anus.

I dette tilfælde er det vigtigt at bære en mundbeskytter af latex i plastik for at skabe en barriere mellem munden og anus og dermed beskytte begge mod sygdomme. I den forbindelse har nogle undersøgelser rapporteret om tilfælde af smitte med streptokokker.

Dette er ikke en stærkt anbefalet praksis i betragtning af farerne ved kontakt mellem anus og mund. Der findes dog særlige kondomer og særlige beskyttere til dette formål. Hvis du beslutter dig for at gøre det, er det tilrådeligt at konsultere en læge for at kende alle beskyttelsesforanstaltningerne.

10. Pas på hæmorider

Kvinder oplever smerter fra en hæmoride

Nogle mennesker har indre hæmorider og ved det ikke engang. Disse kaldes grad 1 eller indre hæmorider. American College of Gastroenterology bemærker, at deres mest almindelige symptom er knaldrødt blod på toiletpapiret.

Under analsex kan penis eller sexlegetøj gnide eller støde mod disse indre hæmorider. Dette kan give irritation og forårsage blødning og smerte.

Hvis du har eksterne hæmorider, små snitsår, revner i endetarmen eller andre analsygdomme eller tilstande, bør du undgå analsex. Det er altid bedst at vente, til du er kommet dig.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 7 fødevarer, der øger sexlysten

11. En bemærkning om voksning eller blegning

Nogle mennesker giver udtryk for, at det er meget mere behageligt at have sex med en voksbehandlet anus, ligesom det naturligvis også er æstetisk. Dette afhænger dog af personens smag.

De fleste kvinder voksbehandler flere områder af kroppen, herunder også det anale område. Det er et spørgsmål om æstetik, uanset om man beslutter sig for at dyrke analsex med eller uden hår.

Hvorfor tage hygiejneforanstaltninger ved analsex?

Som du har set, er der flere risici, man kan løbe, når man dyrker analsex, lige fra muligheden for at få en seksuelt overført sygdom til at få rifter eller infektioner.

Det er også muligt, at personen allerede har en sygdom, hvilket er relativt almindeligt. Tilfældet med hæmorider blev nævnt. Men derudover kan der bl.a. være tale om fistler, prolaps, pruritus, bylder, pilonidalsygdom og levator ani-syndrom. I disse tilfælde skal pleje- og hygiejneforanstaltningerne være endnu større.

Alt dette betyder naturligvis ikke, at man skal holde op med at dyrke analsex. For dem, der ønsker og nyder det, kan det være en kilde til nydelse. Du skal blot træffe de passende hygiejneforanstaltninger før og under analsex.

Har du spørgsmål om analsex?

Selv om analsex i dagens samfund stadig er et tabubelagt emne, findes der læger inden for seksualitet, der kan give nøjagtige oplysninger om det.

Hvis du ønsker at begynde på denne praksis, er det derfor bedst at konsultere en professionel, der kender alle aspekter af emnet og kan give dig de bedste hygiejniske retningslinjer for analsex. Alt andet er op til dig selv.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.