At vokse op handler også om at håndtere, hvad der har såret dig.

Modenhed er ikke et spørgsmål om alder, det er et spørgsmål om at have modet til at stå over for de ændringer og også den frygt, der binder dig og forhindrer dig i at være lykkelig.
At vokse op handler også om at håndtere, hvad der har såret dig.

Sidste ændring: 16 april, 2019

Det at vokse op handler ikke bare om at fejre fødselsdage eller at se en rynke under dine øjne, når du smiler. At vokse op betyder at overvinde vanskeligheder og erhverve visdom, der hjælper dig med at blive stærkere, friere og gladere.

Noget som alle ved er, at nogle gange er tiden i sig selv ikke nok til at læge dine sår eller lindre din frygt.

Selvom årene går, kan du stadig bære nag mod visse personer. Eller være bange for visse situationer, der tidligere har forvoldt dig skade.

At vokse op betyder også at kunne nyde det øjeblik, hvor du endelig konfronterer dine dæmoner ansigt til ansigt. Og er i stand til at smile til dem uden smerter.

Det er en form for visdom, som alle kan opnå ved at overvinde deres frygt og begrænsende holdninger. Lad os finde ud af hvordan.

Vokse op, kunsten at være følelsesmæssigt fri

Livserfaringer kommer ikke bare fra at fylde 30, 40, 50, eller 70 år. Der er mennesker, der på trods af at have levet mange årtier, stadigvæk ikke forstår, hvad det vil sige at nå denne rolige, indre balance, som kommer med følelsesmæssig modenhed.

Måske er du nu ved at spørge: Men… Er det nødvendigt at lide for at lære?

Vi anbefaler dig også at læse: Sådan starter du på en frisk i enhver alder

Svaret er nej: det er ikke et krav, at du skal lide for at lære. Lykken er også en god lærer, fordi den afslører, hvilke ting er vigtigst for dig, hvad der behager dig, og hvad der giver dig reel værdi i livet.

Hvad der ofte sker er, at lidelse er det, der tvinger dig til at reagere. Du kan beskrive denne følelsesmæssige smerte du oplever som en overgang til at blive “genfødt,”, der åbner dørene til nye muligheder efter du har lidt.

Vi inviterer dig til at reflektere over dette emne

Kvinde med sommerfugle vinger

Din hjerne ved ikke hvordan den skal være glad

Måske tiltræk dette udsagn din opmærksomhed. Biolog Estanislao Bachrach, en ekspert i cerebral neuroplasticitet og har bevist, at det eneste, der betyder noget for vores hjerner er overlevelse.

  • Lykke er noget vi altid stræber mod, generation efter generation.
  • Hidtil igennem denne evolutionære kæde af genetiske ændringer og forbedringer, har mennesker endnu ikke opnået evnen til at være naturligt tilfredse.
  • Din hjerne er mere interesseret i at lære at overleve, og frygt er altid den store mellemmand i denne læring.

“Jeg tør ikke at krydse gaden for rødt lys, fordi jeg vil blive kørt over,” eller “Denne person skræmmer mig, fordi jeg ved, han kan såre mig,” eller “Jeg er bange for at flyve, fordi jeg er sikker på at jeg vil dø. “

Frygt hjælper med at garantere din overlevelse. Men på samme tid, så klipper den vingerne af dine muligheder for at være lykkelig. Dette er ret interesant at reflektere over.

For at vokse op, skal du være i stand til at forandre dig

En af de mest effektive måder at fremme følelsesmæssig modenhed er at vide, hvordan du tilpasser dig ændringer og endda ser frem til dem.

  • Hvis der er noget du ikke kan lide, er det bedre at forlade dette og søge efter noget bedre.
  • Hvis en situation gør dig ulykkelig, er det på tide at ændre denne.
  • Hvis du har en indstilling, som du ikke kan lide. Det holder dig fra at nå dine mål, har du brug for at ændre den.

Vokse op betyder ikke kun at være i stand til at tage visse skridt for at forbedre dig selv personligt. Men at slippe af med denne frygt, som selvom den hjælper med at holde dig i live, ikke bringer dig nogen lykke.

Du undrer dig muligvis over, hvorfor det er så svært for folk at forandre sig.

  • Folk associerer forandring med smerte, og ingen kan lide at være i smerte.
  • Forandring kræver, at du udvikler visse færdigheder og strategier som mange mennesker ikke tror, de er klar til.
  • Forandring går altid hånd i hånd med frygt. Instinktet, der fortæller dig, at “du er bedre tjent med at blive der, hvor du er, selvom du er ulykkelig, så overlever du i det mindste.”

Dette er den forkerte holdning. Lykke er fraværende ved frygt, og det at vokse op betyder, at du kan smile af hvad der sårer dig, fordi du ikke længere har frygt og fordi det ikke længere betyder noget for dig.

Du skal acceptere, at forandring ikke nødvendigvis er traumatisk. Livet selv er allerede en proces, hvor forandring altid er underforstået. Alt du skal gøre er at lade dig rive med, uden modstand.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.