7 tegn på at du er i et ulykkeligt forhold

Kommunikation med din partner er nøglen. Hvis du ikke føler du kan dele dine problemer med din partner, kan tingene allerede have taget en drejning til det værre.
7 tegn på at du er i et ulykkeligt forhold
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 26 august, 2022

 At være i et forhold kan få dig til at føle dig komplet, og motiveret til at møde alle udfordringer i dit daglige liv. Dette gælder især, når du kan vedligeholde “gnisten” af kærlighed og lidenskab, som normalt er til stede i de første par måneder. Læs om de 7 tegn på at du er i et ulykkeligt forhold.

Men tiden arbejder altid imod os, og  hvis I begge glider ind i et monotont forhold, kan du føle at du ikke får det samme du gjorde engang af jeres forening. Det er derfor så mange par i dag ender med at gå galt igen og igen, uden at forstå hvorfor.

At fortsat blive i et forhold, der ikke gør dig glad er en misforståelse og hvis du ikke er forsigtig, kan det forhindre jer i at leve livet fuldt ud og finde den slags kærlighed, der gør jer lykkeligere.

Der er visse holdninger og følelser, der bliver mærkbare, når kærligheden er ved at rinde ud, eller i ikke længere er glade som  par. Det er meget vigtigt at vide, hvordan man genkender disse tegn på et ulykkeligt forhold – det kan føre til at I bliver i stand til at stoppe forholdet eller gøre noget for at få kærligheden til at blusse op igen.  

7 Tegn på et ulykkeligt forhold

1. I behøver ikke længere en fysisk eller følelsesmæssig forbindelse

Er du i et ulykkeligt forhold?

Har i problemer med at kommunikere som i plejer? Har du mistet din lyst til din partner? Er hengivenheden fraværende? Når disse ting begynder at ske, er det klart tegn på en svækkelse eller et træt forhold.

Tabet af den fysiske og følelsesmæssige forbindelse, selv i intime øjeblikke viser at I ikke længere er lykkelige som par.

2. Du sammenligner din nutid med din fortid

De fleste par kan aftale, at deres første uger eller måneder var de mest spændende, når lidenskaber var høj, og der var den indledende spænding ved erobringen.

Men du kan ikke lade som om det altid er på den måde, fordi du vil sikkert finde en komfort-zone, hvor den eneste måde at slippe væk på er at tage beslutningen om at gøre forandring.

Hvis du på den anden side, ønsker din partner var den måde, han eller hun var tilbage i begyndelsen er det starten på et af mange tegn på en ulykkelig forhold i nutiden, og kan have brug for mere opmærksomhed fra den du elsker.

3. Du forventer at din partner ændrer sig

Forhold13

Det at falde i den fælde at du tror en person vil ændre natur og tilpasse sig det, du forventer af dem  er en alvorlig misforståelse, der kan ødelægge et forhold.

Hvis du blev forelsket i dem på den måde, de er, hvorfor skulle du så ønske at ændre dem nu? Hvis dette sker, er det sandsynligt, at i vil begge være lykkeligere med en anden.

4. Der er ingen kommunikation

At miste lysten til at betro sig din partner er en af de største tegn på en ulykkelig forhold, og er praktisk talt en dødsdom for parret. Kommunikation er en af nøglerne til et lykkeligt og sundt forhold, og når du taber, at kvalitet kan det føre til utallige problemer.

Føler du dig ikke længere tryg at dele dine følelser? Bruger I tid med hinanden og taler næppe sammen? Synes du din partner er kedelig? Et positivt svar på nogen af disse spørgsmål er et klart tegn på, at du er utilfreds.

5. Alt, hvad de siger og gør irriterer dig

Forhold14

Det betyder ikke noget, hvis det er gjort med de bedste intentioner. Du finder din partner irriterende, og du ender med at blive vred på ham/hende.

Det er noget, der kan medføre, at forholdet slutter i en meget sur tone. Hvis du i den grad ikke er enig i deres måde at være på, er det tid til at træde et skridt tilbage og tænke over hvad du ønsker af en livspartner.

6. I undgår hinanden

Din partner kan ringe til dig, bede dig om at gå steder, eller forsøger at finde en undskyldning for at være sammen med dig … men du leder efter en undskyldning for at undgå dem.

Når I mister interessen i at bruge tid sammen og foretrækker at deltage i andre aktiviteter som at bruge tid med venner, se TV eller bare være dig selv,  er i måske ulykkelige i forholdet.

7. Ikke gøre en indsats for at forbedre tingene selvom I klart er i et ulykkeligt forhold

Hvis dit forhold har taget en afmatning, og du er begge ulykkelige, er der to muligheder. Luk dette kapitel af dit liv, eller kæmp for at genoplive og genopdage den forbindelse I havde engang.

Men hvis du ikke føler du vil anstrengelser for at kæmpe, er det et tegn på at det er på tide at afslutte jeres forhold.

Er du i et ulykkeligt forhold?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.