To krydderier, der måske kan regulere dit blodsukker

Kanel og nelliker kan måske hjælpe med at stabilisere blodsukkeret, selvom der stadig mangler mere forskning på området. Det kigger vi nærmere på her i artiklen.
To krydderier, der måske kan regulere dit blodsukker
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Diabetes type 2 er en kronisk stofskiftesygdom, som blandt andet giver forhøjet blodsukker. Sund kost og motion er den mest effektive metode for at regulere dit blodsukker. Måske kan to krydderier også hjælpe – det kan du læse om længere nede i artiklen.

Men før vi kommer så langt så lad os kigge på, hvad diabetes type 2 er for en størrelse.

Type 2 diabetes er en livsstilssygdom, der får kroppen til at udvikle insulinresistens over tid, hvor kroppen ikke længere producerer insulin og heller ikke kan udnytte insulinen lige så godt som før. Blodglukosen kan simpelthen ikke få adgang til cellerne og sukkeret kan dermed ikke laves om til energi i kroppens celler.

En stillesiddende livsstil og dårlig kost er to af de primære årsager til diabetes 2, hvilket måske er en af grundene til, at diabetes er en af de mest udbredte sygdomme i verden. De sidste tre år har der været en tredobling af diabetesramte i Danmark. Omkring 400 millioner mennesker lider af diabetes på verdensplan, og flere bliver hele tiden diagnosticeret. 

Du kan holde diabetes type 2 nede gennem livsstilsændringer, hovedsageligt motion og kost. Er du overvægtigt øger du din risiko for at udvikle diabetes 2. Du kan samtidigt forebygge sygdommens udvikling ved at tabe dig.

Er du blevet diagnosticeret med diabetes 2 er det vigtigt, du følger din læges råd

Kost og motion er og bliver den bedste metode til at regulere dit blodsukker. Men du kan samtidigt bruge nogle hjemmelavede midler som supplement i din behandling, hvis du har lyst. Hvad med at prøve nogle krydderier? Nogle undersøgelser tyder på, at kanel og nelliker måske kan gøre en marginal forskel. Dog mangler der stadig mere forskning på området.

Krydderier er ikke nok til at regulere dit blodsukker alene. Men de kan måske hjælpe

De fleste af os vil gerne bruge så naturlige behandlingsmetoder som muligt. Diabetes type 2 er en sygdom, der faktisk bedst behandles 100% naturligt. Mange diabetesramte kan bremse sygdommens udvikling alene gennem livsstilsændringer.

Du kan også prøve nelliker og kanel som tilskud til din behandlingsplan.

Kanels indflydelse på blodsukkeret

Kanel har måske en indflydelse på blodsukkeret. Noget forskning indikerer en sammenhæng mellem kanel og lavere blodsukker, mens andre forsøg ikke har kunnet finde en sådan sammenhæng. Det er dog et utroligt spændende område, som der sikkert vil blive forsket mere i fremover. Vi glæder os til at se, hvad videnskaben vil finde ud af om kanel og diabetes i fremtiden.

Uanset hvad har kanel ikke nogen negative bivirkninger, så længe du indtager det i moderate mængder. Derfor kan det være et fint lille supplement til at stabilisere dit blodsukker.

Nellikers indflydelse på blodsukkeret

Nelliker er et populært krydderi verden over på grund af dens duft og smag. Du kan bruge dem i kager, tærter og karryretter. Men er nelliker mere end bare et krydderi? Nogle hævder, at nelliker har en effekt på blodsukkeret, men resultaterne er tvetydige. Det er derfor svært at sige på nuværende tidspunkt, hvor stor indflydelse de har på blodsukkeret. Dog indeholder nelliker mange sunde næringsstoffer og er et udmærket alternativ til salt, der er usundt i store mængder. Og hvem ved, måske finder videnskaben ud af mere om nellikers evne til at regulere blodsukkeret i fremtiden.

Opskrift på nellike- og kanelte, der måske kan regulere dit blodsukker

Kanel og knust kanel

Nu har vi vidst forklaret nok om kanel, nelliker og diabetes. Her er en opskrift på en nellike- og kanelte, som i bedste fald kan hjælpe med at regulere dit blodsukker. Det er en lækker og velsmagende te, der ikke indeholder sukker.

Det skal du bruge:

  • Fire kanelstænger
  • 60 gram tørrede nelliker
  • En liter vand

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og lad det stå i køleskabet i fire til fem dage. Si herefter teen, og drik en halv kop om dagen.

Bivirkninger ved kanel og nelliker

Glas med en urt

Kanel og nelliker er harmløse for langt de fleste. Men for nogle kan det være en god ide at snakke med deres læge først. Du bør ikke spise kanel i for store mængder, fordi det indeholder giftstoffer Kumarin, der kan skade leveren.

  • Kanel i store mængder er giftigt for leveren
  • Vær forsigtig med kanel, hvis du allerede tager medicin til at stabilisere dit blodsukker.
  • Hvis du allerede er blevet diagnosticeret med diabetes af din læge, er det vigtigt at konsultere med ham eller hende, før du begynder at tage dette naturlige middel.
Det kan interessere dig ...
7 tegn på, at dit blodsukker er for højt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 tegn på, at dit blodsukker er for højt

I denne artikel vil vi snakke om 7 tegn på, at dit blodsukker er for højt! Blodsukker eller glukose er den vigtigste energikilde for cellerne i kro...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.