10 ting der gør dig konstant sulten

At være sulten er, når vi føler det som om, at vi har en "tom mave." Det kan skyldes mange ting. I denne artikel forklarer vi nogle mulige årsager. Tag dem til efterretning!
10 ting der gør dig konstant sulten
José Gerardo Rosciano Paganelli

Bedømt og godkendt af læge José Gerardo Rosciano Paganelli.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Er du konstant sulten, eller tænker du altid på mad?

Vær opmærksom på de mulige årsager, der er angivet i denne artikel.

1. Tørst kan være en grund til at du er konstant sulten

Hvis du lige har spist meget, og du stadig er sulten, så er det sikkert ikke sult.

Tænk på sidste gang du drak vand. Drik et glas og vent lidt. Sulten vil falde, og det vil vise sig, at du rent faktisk var tørstig.

Du kan slippe af med den konstante sult, simpelthen ved at drikke vand regelmæssigt. Den bedste måde at få din krop til at øge indtaget af vand er at drikke et glas om morgenen og derefter en halv time før hvert måltid.

2. Fødevarer med tomme kalorier

Sukkerknalder

Spis ikke ekstra snacks, der indeholder en masse sukker, fordi du indtager kun tomme kalorier. Slik, selvom du kun spiser det i små mængder, ender kun med at udskyde appetitten uden at give din krop sund og nærende mad.

Nøglen er at forsøge at reducere antallet af hurtige kulhydrater og sukkerarter og erstatte dem med sundere fødevarer.

3. Manglende søvn gør dig sulten

Når vi ikke sover godt, kommer vi ofte til at føle, at vi skal spise så snart vi står op, hvilket ikke ville ske med 7-9 timers god søvn.

Om natten producerer kroppen et hormon kaldet melatonin, som spiller en vigtig rolle i kroppens korrekte funktion. Dette har også en indflydelse på din appetit.

4. Stress kan gøre dig konstant sulten

Stresset kvinde

Vi udviser en af to typer af adfærd, når vi står over for stressende øjeblikke. Der er mennesker, der ikke kan spise noget, og dem der har brug for at spise mere, netop på grund af stress.

Hvis du er en af de mennesker, der spiser mere, når du er stresset og nervøs, så er du nødt til at minde dig selv om, at stress ikke er en gyldig grund til at spise usunde fødevarer. Det ville være bedre at vælge en anden aktivitet.

Ring til dine venner, dyrk en sport, læs en bog… noget der vil distrahere dig og stoppe dig med at tænke på mad.

5. Snacks og alkohol stimulerer også appetitten

Alkohol forårsager vægtforøgelse og stimulerer appetitten.

Drik ikke alkohol eller drik det i moderate mængder. Hvis du går ud med venner, skal du vælge lette måltider og sunde snacks.

6. Manglende protein

Hele fisk med citron

For at undgå at spise for meget er det vigtigt at medtage nok protein i din kost.

Udover at give os energi, får det os også til at føle os mere mæt. Spis grøntsager og frugter samt proteiner.

7. Mangel på sunde fedtstoffer

Ikke alle fedtstoffer er de samme. For eksempel indeholder fastfood, stegte fødevarer, fedtede fødevarer, røget mad og kager samt alle usunde fedtstoffer. Disse mættede fedtstoffer får dig til at tage på i vægt.

Der er dog sunde fedtstoffer, som bør være til stede i din kost. Denne type fedtstoffer findes i olivenolie, laks, nødder, avocado og solsikkefrø.

8. Manglende regelmæssig spisning

Kvinde spiser kaempe sandwich - konstant sulten

Indtag fem måltider om dagen: morgenmad, frokost, middag og to snacks i mellem dem. Gå ikke glip af et enkelt måltid og, hvis det er muligt, så indtag dem på samme tid eller tilsvarende tidspunkt hver dag.

Det er også bedst, at du ikke spiser for store portioner.

9. Tænk på noget andet, hvis du er konstant sulten

Den voksende tendens til at se billeder af mad på sociale netværk får os til at tænke over det hele tiden.

Prøv ikke at være konstant på Instagram på udkig efter ting at lave den aften eller til din næste fest, for i sidste ende vil du bare gerne spise endnu mere.

10. Spis ikke hurtigt for ikke hele tiden at være konstant sulten

Kvinde og mand fodrer hinanden - konstant sulten

At spise langsomt er grundlæggende for at føle sig tilfreds og mæt på det rigtige tidspunkt. At spise hurtigt giver ikke din krop nok tid til at absorbere det, og så ender du med at kræve mere.

En god måde at gøre dette på er at tygge din mad grundigt og langsomt og spis små mundfulde. Hjernen har brug for tid til at genkende signalet om, at din mave er fuld, så giv den en chance.

Hvis du spiser meget hurtigt, vil du indtage flere kalorier og du sandsynligvis indtage mere end du har brug for.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.