11 kræftsymptomer, der tit ignoreres

Der er visse symptomer, der bliver overset eller som ikke tages helt så alvorligt, når det i virkeligheden er tidlige symptomer på kræft. Hvis du har den mindste tvivl, bør du altid konsultere din læge.
11 kræftsymptomer, der tit ignoreres

Sidste ændring: 07 november, 2018

Hver dag diagnosticeres hundredevis af mennesker med forskellige typer af kræft  eller ondartede svulster, og ofte er de på et meget fremskredent stadie. Det er derfor, du bør kende nogle af de tidlige kræftsymptomer.

Ofte har ondartede svulster ingen symptomer overhovedet, og på det tidspunkt, hvor de bliver opdaget, er de allerede i en fase, der er vanskelige at behandle effektivt. I de fleste tilfælde er en tidlig diagnose afgørende, fordi jo mere avanceret din kræft er, jo mere sandsynligt er det at du vil bukke under for sygdommen. På grund af dette, er det vigtigt at kende nogle af de kræftsymptomer, der kan synes banale, men de kunne også indikere tilstedeværelsen af ​​en eller anden form for kræft. I dagens artikel vil vi fortælle dig om 11 tidlige kræftsymptomer, der ofte bliver ignoreret.

Kræftsymptomer: Vedvarende hoste eller hæshed

Tidlige kræftsymptomer viser sig i halsregionen som hoste og smerter

Din hoste kan synes som et almindeligt symptom på et respiratorisk problem, fordi det normalt opstår, når du har en belastning eller en infektion i brystregionen. Men hvis din hoste er vedholdende og ledsaget af en form for blødning, bør du straks kontakte din læge fordi det potentielt kunne være en form for kræft relateret til åndedrætsorganerne.

Forpustet

Mange mennesker, der bliver diagnosticeret med lungekræft, husker en følelse af at være forpustede, før de opdagede de havde denne sygdom. Måske har de overset det som en forbigående ting eller et symptom på astma.

Unormale ændringer i afføring

underlliv

Vi har alle forskellige afføringsvaner. Nogle mennesker har meget effektiv fordøjelse og går ofte på toilettet. Andre er mere forstoppede og har problemer med deres afføring. Men alle bør blive nervøse, hvis de bemærker blod eller en sort farve i deres toilet, vedvarende diarre eller kronisk   forstoppelse , en ukontrolleret trang til at gå på toilettet, smerter i bughulen og lignende.

Hyppigheden af ​​infektion

Hvis du lider af hyppige infektioner kunne det indikere, at du har leukæmi. Leukæmi skyldes en sygdom, der er forårsaget af  unormal produktion af hvide blodlegemer (leukocytter), som gør at kroppen mister evnen til at bekæmpe infektioner. Hos voksne er det almindeligt at opdage leukæmi via symptomer som hyppige høje temperaturer og feber eller andre symptomer relateret til forkølelse og influenza.

Ændringer i urinen

Urinprøve

Har du bemærket at farven på  din urin er mørkere end sædvanligt? Har den en stærk lugt? Enhver ændring i din urin eller tisse-vaner kunne indikere at der er noget galt med din krop. Typisk forekommer disse symptomer på grund af en slags tumor eller vækst i urinvejene. De bør betragtes som tydelige tegn på, at du har brug for at besøge din læge med det samme.

Uforklarlige smerter

Lider du af kroniske smerter i ryg, nakke eller ben, er det en god idé at tjekke med din læge. I dette tilfælde, kunne din smerte skyldes andre symptomer, som vi allerede har beskrevet.

Ændringer i huden eller modermærker

Modermærker

Enhver ændring i huden, såsom mørke pletter, nye modermærker eller ændringer i eksisterende modermærker, er grund nok til at kontakte din hudlæge og afdække muligheden for hudkræft.

Uforklarlig blødning

En fælles symptom på livmoderhalskræft er pletblødning eller blødning imellem dine normale menstruationer. Hvis du oplever blødning fra endetarmen, kunne det indikere tyktarmskræft.

Hyppige mavesmerter

Mavesmerter

Bækkensmerter kan være svært at ignorere, fordi de normalt er meget vedvarende og kan være ledsaget af inflammation. Dette er et symptom på mange forskellige sygdomme og ubalancer. Men kan også være et tegn på tilstedeværelsen af cyster i æggestokkene og kræft i kvindens kønsorganer.

Vægttab

Selvom pludselige og uforklarlige tab af et par kilo kan betragtes som en gave hos nogle, er sandheden at du skal være på vagt over for overdrevent og hurtigt vægttab, fordi det kan være et symptom på kræft. Hvis du ikke i øjeblikket er på en slankekur og hurtigt taber 5 kilo eller mere, kunne det være et tegn på kræft i bugspytkirtel, mave, spiserør eller   lunger.

Synkebesvær

Hvis du føler ubehag eller besvær med at synke, er det vigtigt at kontakte din læge, fordi det kunne være et symptom på kræft i spiserør, mave eller svælg.

Det kan interessere dig ...
8 tidlige tegn på halskræft du ikke må ignorere
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 tidlige tegn på halskræft du ikke må ignorere

Tidligt diagnosticering af kræft er vigtigt. Derfor, selvom du måske ikke er disponibel for det, er det vigtigt at kende de tidlige tegn på halskræ...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.