12 årig pige skaber app til at kommunikere med sin bedstemor, som har Alzheimer's

Takket være appen skabt af denne 12-årige pige, kan en Alzheimers patient bruge mobil teknologi til at huske familie relationer, blandt andet. 
12 årig pige skaber app til at kommunikere med sin bedstemor, som har Alzheimer's

Sidste ændring: 13 juni, 2019

12 årig pige skaber app til at kommunikere med sin bedstemor, som har Alzheimer’s. Emma Yang er en speciel pige. I en alder af 12 bor hun i en vanskelig virkelighed, som er ved at blive velkendt for millioner af mennesker.

Emmas mormor blev diagnosticeret med Alzheimers for næsten fem år siden, og bor i dag i Hong Kong. Emma oplevede, nogle gange fra en afstand og andre tidspunkter, hvor hun var i stand til at besøge hende personligt, hvordan hendes bedstemor glemte vigtige ting lidt efter lidt.

Hun begyndte at glemme hendes alder og kunne nogle gange ikke forstå, hvorfor hun ikke kom til middag eller var så langt væk. Senere, det mest smertefulde, der skete for denne unge pige: hendes egen bedstemor begyndte at forvirre hende med andre slægtninge.

Det er ikke let at leve livet på denne måde. At være tæt på en person, der er ramt af Alzheimers er en meget vanskelig følelsesmæssig udfordring.

Det er svært for patienten, for deres familie, og især for en gruppe af mennesker, der normalt ikke nævnes: Børn.

Emma Yangs historie er bemærkelsesværdig på grund af et særligt aspekt. Det er noget, der ikke blot kun vil hjælpe hendes egen mormor, men mange andre mennesker, der lider af Alzheimers.

Her er, hvad det hele handler om.

”Timeless:” en mobil app til patienter med Alzheimers

Emma Yang største frygt er, at hendes bedstemor ikke vil genkende hende længere. Og at nogle dag ikke længere vil eksistere sind sin elskede familiemedlem.

Anbefalet læsning efter “12 årig pige skaber app til at kommunikere med sin bedstemor, som har Alzheimer’s”:

Sådan forbedrer du din hukommelse

 • Før eller senere, vil dette ske. Der vil komme et tidspunkt, hvor hendes øjeblikke af klarhed er som små invitationer tilbage til den virkelige verden, hvor du skaber forbindelse med dine kære. Dette sker dog kun en gang i mellem.
 • Alligevel er det vigtigt at huske på, at Alzheimers patienter reagerer positivt på noget meget konkret. Kærlighed, tegn på hengivenhed og omsorg.
 • Det er klart for en pige, der er kun 12 år, så er dette ikke nok. Hun nægter at lade hendes bedstemor forsvinde for evigt, tillade hendes sind at slette enhver erindring om hendes barnebarn, og fjerne det specielle bånd, de plejede at have.

For at bekæmpe denne udvikling af glemsomhed, har Emma skabt en mobil app kaldet ”Timeless” for at forhindre disse vigtige ting i at falme.

Det vil gøre de smukkeste og mest meningsfulde ting i dit liv ”evig”.

Pige paa en gade

En app til patienter med Alzheimers

Emma Yang har samarbejdet med Dr. Melissa Kramps, en læge som specialiseret sig i Alzheimers for at skabe en mobil app, der har to meget specifikke formål.

Se også denne artikel efter “12 årig pige skaber app til at kommunikere med sin bedstemor, som har Alzheimer’s”:

6 fantastiske hjerne øvelser

 • Den første funktion kaldes ”opdateringer”, og det er beregnet til at sikre, at mennesker med Alzheimers altid kan forblive i kontakt med deres pårørende.
 • Deres børn, børnebørn, venner og andre kære kan interagere med dem gennem billeder og beskeder. Appen vil altid informere patienten, som de kommunikerer med, og minde dem om relationen, som de deler.
 • Den anden funktion kaldes ”identificering”. Her kan en patient gennemgå deres stamtræ, huske fakta, detaljer, billeder og øjeblikke til enhver tid.
 • Takket være kameraet på telefonen er alt, hvad de skal gøre at pege på en bestemt person for at blive mindet om, hvem de er.

En anden detalje, der både er nyttig og interessant refererer til timing og kalendere. En person med Alzheimers vil modtage en advarsel hver gang de forsøger at ringe til et familiemedlem mere end to gange (de vil blive mindet om, at de allerede har ringet til dem).

Det kan også give patienten besked om kommende datoer for at huske på særlige begivenheder som påske og jul.

Mobil app

Et ungt vidunderbarn med en klar drøm

Emma Yang havde noget værdifuldt hjælp til at udvikle denne mobil app. Ud over hjælpen fra Dr. Kramps, modtog hun også støtte til projektet gennem et stipendium.

 • Emmas forældre er computer kyndige og arbejder for et firma, der har specialiseret sig i at skabe ansigtsgenkendelses teknologi.
 • Hendes passion for teknologi kommer fra hendes familie, og da Emma kun var otte år, var hun allerede ekspert i udvikling med HTML og CSS Web. Hemmelighederne ved Java og applikationer til MIT App Inventor.
 • Hendes professionelle karriere er kun lige begyndt. Men Emma Yang har bare ét formål: at bruge teknologi og til sidst endda virtual reality til at hjælpe mennesker med Alzheimers med at beskytte deres erindringer.
 • Måske i fremtiden vil disse strategier blive kombineret med andre for at nå dette mål. For nu, er denne app kun nyttig for patienter, der stadig er i stand til at bruge en mobil enhed.

Denne app giver en måde at bremse tabet af kognitive evner, men når patientens lidelse er avanceret, kræver de daglig støtte fra deres netværk af familie og fagfolk.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Anand, R., Gill, K. D., & Mahdi, A. A. (2014). Therapeutics of Alzheimer’s disease: Past, present and future. Neuropharmacology. https://doi.org/10.1016/j.neuropharm.2013.07.004
 • Kumar, A., Singh, A., & Ekavali. (2015). A review on Alzheimer’s disease pathophysiology and its management: An update. Pharmacological Reports. https://doi.org/10.1016/j.pharep.2014.09.004
 • Landy, J. S. (2015). Aplicación móvil para personas con Alzheimer en etapa inicial. Bachelor’s thesis, Universidad del Azuay.
 • Pastor Diez, G. (2018). Alzheimer Platform. Universidad de Valladolid. Escuela de Ingeniería Informática de Valladolid
 • Schneider, L. S. (2012). Pharmacological treatment of alzheimer’s disease. In Alzheimer’s Disease: Modernizing Concept, Biological Diagnosis and Therapy. https://doi.org/10.1159/000335407

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.