12 tip og tricks til at fjerne støv i dit hjem

Næste gang du støver af, kan du prøve et par hjemmelavede tricks, der gør det ubehagelige arbejde meget lettere. Derudover undgår du at bruge kemiske produkter, der kan være skadelige for dit helbred.
12 tip og tricks til at fjerne støv i dit hjem

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Støv er et flygtigt stof, som er til stede i de fleste miljøer og når normalt indersiden af dit hus gennem dørene og gennem skosålerne. Det kan desuden være overraskende besværligt at fjerne støv fra dit hjem – men her giver vi dig nogle brugbare tips og tricks.

Dets tilstedeværelse dækker ikke bare dine møbler og andre ting, men på lang sigt kan det også forårsage et problem for din åndedræts sundhed.

Selv om ikke alle har en allergisk reaktion på støv, kan det over tid påvirke lungernes helbred og endda svække dit immunsystem.

Det mest bekymrende aspekt er, at det uundgåeligt vil hobe sig op rundt omkring i dit hus, hvilket gør det nødvendigt at rengøre og fjerne det.

Heldigvis er der masser af hjemmelavede muligheder for at fjerne støv med lethed og uden at ty til dyrere kemiske produkter.

I dag vil vi dele 12 af de mest interessante tricks med dig, som du kan prøve dem næste gang du skal støve af.

Tjek dem ud!

1. Babyservietter kan bruges til at fjerne støv fra computere og møbler

Babyservietter kan bruges til at fjerne støv med

Vådservietter eller babyservietter er en fantastisk måde til at slippe af med støvet, der bliver fanget mellem computertaster, omkring træmøbler og andre husholdningsartikler.

Brug det til at fjerne både tørre og klæbrige pletter.

2. Hvid eddike

En opløsning lavet af hvid eddike og vand er en af de bedste måder til at fjerne støv på og desinficere dine overflader.

Dette produkt er et kendt kraftigt og naturligt antibiotikum, og efter dets anvendelse hæmmer det spredningen af bakterier.

3. Natron

Ved at tilsætte en skefuld natron til varmt vand får du et miljøvenligt rengøringsmiddel, der fjerner snavs, pletter og bakterier.

Sprøjt det på de støvede overflader ved hjælp af en sprøjteflaske og fjern eventuelt overskud med en mikrofiber klud.

4. Stofhandsker er ideelle at fjerne støv fra lamper og glad med

Stofhandsker er ideelle til afstøvning af sarte genstande som lysekroner, lamper, glasvarer og andre dekorative ting i huset.

Støv klæber lettere til denne type materiale end til et normalt håndklæde.

5. Make-up børster

Har du problemer med at fjerne støv fra hjørner og små rum? Tag en make-up børste eller pensel og brug den til at skrubbe de vanskeligt tilgængelige sprækker.

6. Sokker

Ved at binde nogle gamle sokker til en lang pind kan du fjerne det støv, der opbygges under træmøbler, køleskabet og andre apparater.

7. Microfiber klud

En mikrofiberklud er det bedste valg til rengøring af tv og computerskærme, der udsender masser af statisk elektricitet.

Husk at du ikke kan sprøjte disse genstande med rengøringsmidler, så brug dem på mikrofiberkluden først.

8. køkken tang

De tange, du bruger til at gribe mad under madlavning, kan hjælpe dig med at fjerne støv fra persienner og små rum.

Indpak dem med bløde klæder, sæt dem sammen med gummibånd og gnid dem over de områder, du vil rengøre.

9. Tandbørster

En gammel tandbørste kan hjælpe dig med at fjerne støv fra lukkede rum, såsom vinduer, hjørner af møbler, computertaster og meget mere.

10. Vatpinde

Hvis du har nogle vatpind i dit medicinskab, så prøv at bruge dem til at fjerne snavs fra hjørner og andre steder, der er vanskelige at nå.

11. Natron og citron

Lav en tyk pasta med natron og citron for at rengøre og polere dit brusebad.

12. Hjemmelavet rengøringsmiddel til træmøbler

Træmøbler er typisk det sted, der opsamler mest støv og snavs i hjemmet.

Fordi dette materiale er mere følsomt og har en tendens til at blive uigennemsigtig, anbefaler vi at lave et specielt rengøringsmiddel til at desinficere det og få det til at se fejlfrit ud.

Ingredienser

 • 1 spiseskefuld olivenolie (16 g)
 • 1/2 tsk citron æterisk olie (3 g)
 • 1/4 kop hvid eddike (62 ml)
 • 1 og 1/4 kop vand (312 ml)
 • 1 sprøjteflaske

Hvad skal du gøre?

 • Tilsæt olivenolie til en skål og bland æterisk citronolie og hvid eddike i.
 • Rør det godt i et par sekunder, og tilsæt det til sprayflasken sammen med vandet.
 • Sprøjt kun den mængde, du har brug for, vent et par minutter, og tør overfladen af med en mikrofiberklud for at fjerne støv og snavs.
 • Gentag denne proces, hvis du bemærker, at dine møbler stadig ser støvede ud.

Kendte du til disse hjemmelavede tricks til rengøring af støv? Stop med at gøre dit liv mere kompliceret og prøv en af dem næste gang du skal rengøre dit hjem.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Organización Mundial de la Salud. (2012). Higiene de las manos: ¿por qué, cómo, cuándo? OMS.
 • Limpieza, P. D. E. (2012). Limpieza y desinfección Cap.7. Instituto Nacional de Aprendizaje. https://doi.org/10.1016/B978-84-458-1898-5.50007-9
 • Organización Panamericana de la Salud. (2008). Manual de esterilización para centros de salud. Manual de esterilización para centros de salud.
 • Agency for Toxic Substances and Disease Registry. (2012). Resumen de Salud Pública. Cromo. División de Toxicología y Ciencias de La Salud.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.