6 tricks til at fjerne oliepletter fra tøj

Kæmper du med at fjerne oliepletter på dit tøj? Prøv disse gode naturlige løsninger!
6 tricks til at fjerne oliepletter fra tøj

Sidste ændring: 26 august, 2022

Fjernelse af oliepletter fra tøj kan tage lang tid. Selvom der er kemikalier, der letter denne opgave, er det bedre at søge mindre aggressive alternativer, der skåner dit tøj.

Problemet med oliepletter er, at de trænger ind i stoffet meget let og er modstandsdygtige overfor vanlige vaskemidler. Derfor har du brug for andre komplementære ingredienser for at kunne fjerne disse pletter fuldstændigt.

Heldigvis er der gamle tricks, der bruger naturlige elementer til at fjerne disse pletter. Hvad er de, og hvilke er de mest effektive? Dette er, hvad vi skal tale om i denne artikel!


Tricks at fjerne oliepletter fra tøj derhjemme

En af de store irritationer, når du vasker tøj, er at fjerne oliefletter fra dit tøj. Selvom du i nogle tilfælde kan fjerne disse pletter ved at vaske dit tøj normalt, kan der være andre gange hvor det er en udfordring.

At få olie på tøjet er almindeligt, når du laver mad i køkkenet, eller hvis du spildte noget ved et uheld, mens du spiste. De er også almindelige hos dem, der arbejder med olieagtige eller fedtede substanser, såsom i mekanik.

Et af de vigtigste tricks for at fjerne olieflader er at handle så hurtigt som muligt, så fedtet ikke har tid til at sive ind i stoffet. Men du har ikke altid chancen for at handle hurtigt. Så hvad kan du gøre?

1. Anvend salt

salt

Når fløjlsagtige stoffer, såsom ruskind, bliver farvet med olie, er det bedste, du kan gøre at gnide det med lidt salt for at lette vasken. På grund af dets absorberende virkning forhindrer denne ingrediens olien i at trænge ind i stoffet.

Sådan gør du

 • Gnid en del salt på oliefladerne og lad det sidde i to til tre timer.
 • Efter denne tid skal du skrubbe forsigtigt med en børste og vaske normalt.

2. Hvid eddike

eddike

Eddike kaldes “kongen” af grønne rengøringsmidler, og er en af ​​de bedste ingredienser, du kan bruge til at fjerne alle oliepletter. Takket være dens organiske syrer nedbryder det rester og efterlader dit tøj rigtigt blødt.

Sådan gør du

 • Hæld noget hvide eddike på pletten og lad det sidde i 30 minutter.
 • Efter denne tid skyl med varmt vand og almindelig sæbe.

3. Majsmel

majsmel

Dette er en naturlig ingrediens, der kan fjerne oliefletter fra tøj når det lige er sket. Selv om det ikke altid fjerner dem fuldstændigt, hvis du påfører majsmel lige når pletten er sket så “blødgør” det disse pletter, så de er lettere at fjerne i vaskemaskinen.

Sådan gør du

 • Drys majsmel på det plettede område og lad det sidde i et par minutter.
 • Skrub med en børste og put tøjet i vaskemaskinen.

4. Natron

bagepulver

Natron er et multi-funktionsprodukt, der er blevet brugt siden oldtiden til mange husholdnings- og rengøringstricks. Da det har en blegende virkning og er en astringeringsmiddel, er det en god mulighed for at fjerne genstridige pletter, som dem, olie efterlader.

Sådan gør du

 • Påfør lidt natron på pletten og fordel det jævnt med en børste.
 • Lad pletten være i 40 minutter og skyl derefter efter med vand.

5. Talkumpulver

talkum

Selv om nogle former for talkumpulver ikke anbefales, på grund af deres kemiske komponenter, kan de fleste af dem bruges til at fjerne fedtpletter. Da det har en absorberende effekt, kan den bruges til at fjerne oliefletter fra tøj.

Læs også: Overraskende ting, du kan bruge silica gel poser til

Sådan gør du

 • Gnid en generøs mængde talkum på pletten og lad det sidde i ti minutter.
 • Skrub derefter kraftigt med en børste og skyl efter med vand.

6. Citronsaft

Citron er et af de bedste naturlige produkter til at fjerne oliepletter fra tøj. Citronsyre er en af ​​de bedste aktive fedt-fjernende agenter der findes.

Sådan gør du

 • Pres saften af ​​en frisk citron og gnid det på pletten.
 • Lad pletten være i ti minutter, og blød så tøjet i varmt vand.
 • Tilsæt vaskemiddel og vask normalt.

Hold tingene simple fra nu af og brug disse naturlige tricks til at fjerne olie og fedtpletter fra dit tøj. Prøv den ingrediens, der virkede bedst for dig i dag.

Det kan interessere dig ...
Sådan kan du fjerne skimmelsvamp fra dit hjem
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan du fjerne skimmelsvamp fra dit hjem

Forekomsten af skimmelsvamp i dit hjem kan medfør luftvejssygdomme eller hudallergier. Opdag nogle naturlige måder at fjerne skimmelsvamp hurtigt.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.