13 alternative og overraskende anvendelser af Coca Cola

For at fjerne fedtpletter kan du tilsætte lidt Coca Cola til vaskeprogrammet eller endnu bedre, bruge det direkte på det plettede tøj. Pletten fjernes uden nogen indsats.
13 alternative og overraskende anvendelser af Coca Cola

Sidste ændring: 22 december, 2022

Hele verden kender Coca Cola, den mest indtaget drikkevare i verden efter vand. I et stykke tid nu har der været advarsler om, at Coca Cola kan have meget negative effekter på helbredet, da det er en drikkevare med meget sukker og andre stoffer, der både på lang sigt og kort sigt kan have konsekvenser for kroppen. I denne artikel vil vi vise dig 13 anvendelser af Coca Cola, som ikke inkluderer at forgifte dig krop.

Indtagelse af Coca Cola producerer en række metaboliske forandringer, som kan forekomme straks efter, at man har drukket bare et glas. På lang sigt kan det blandt andet forårsage sygdomme såsom fedme, sukkersyge, knogle problemer, problemer med det respiratoriske system, problemer med nervesystemet eller tidlig aldring. Ved du hvad denne drik som du så godt kan lide, ofte bruges til? I denne artikel vil vi afsløre de mest overraskende anvendelser af Coca Cola, som du sikker ikke var klar over.

Anvendelser af Coca Cola:

Toiletrens

Er der pletter i dit toilet? Hvis der er, hæld lidt Coca Cola i kummen, lad det sidde i omkring en time, skrub derefter snavset væk. Det hårde arbejde med at skrubbe med tusindvis af forskellige produkter vil ende med en drikkevare så almindelig som Coca Cola.

Rustfjerner

Rust

Hvis dine metalgenstande ruster, kan du rense dem ved at opbløde dem i lidt Coca Cola over natten. Den næste morgen kan du nemt rense dem og genvinde deres glans.

Fjern fedtpletter

Fedtpletter er normalt meget svære at fjerne, og nogle gange kan vaskemidler ikke fjerne dem fra tøjet. Til dette irriterende problem er det eneste du skal gøre, at tilsætte lidt Coca Cola til vaskeprogrammet på vaskemaskinen eller endnu bedre, anvende lidt direkte på pletten.

Fjern tyggegummi fra håret

Hvis der sidder et stykke fast i dit hår, behøver du ikke at gå til ekstremer og klippe en tot af dit hår af. Du kan bare anvende lidt Coca Cola på området, lade det side i et par minutter og derefter trække tyggegummiet ud af håret.

Rens gryder og pander

Coca Cola

Med tidens løb og efter mange forskellige anvendelser i køkkenet, begynder vores gryder og pander at få en mørk farve i bunden og på siderne. For at genvinde glansen af dine gryder og pander, skal du blot anvende en lille smule af denne kulsyreholdige drik og lade det sætte sig i et par minutter. Kemikalierne i Coca Colaen vil fjerne alle disse pletter.

Pesticid til afgrøder er en af de sære anvendelser af Coca Cola

I Indien bruges Coca Cola som et pesticid til afgrøder, da det bekæmper forskellige plager på en effektiv og økonomisk måde.

Rene mønter

Hvis du er en møntsamler og ønsker at give mønterne lidt glans, så dyp dem i en skål med Coca Cola og lad dem ligge i et lille stykke tid indtil at syren fjerner alt snavset og pletterne.

Fjern spor af maling fra møbler

Hvis der er kommet lidt maling på dit møbel, og du gerne vil have det til at fremstå som nyt, dyp en klud i Coca Cola og skrub på det berørte område. Afslutningsvis skal du bare rense området, så det ikke klistrer.

Skift din hårfarve

 

Hårmaske

Hvis farven du har brugt i dit hår er for mørk, og du gerne vil genskabe den lyse farve du havde før, anvend lidt Coca Cola til hele håret og lad det sidde i en halv time. Når du skyller dit hår, vil du bemærke forskellen.

Rens bilbatteriet

Coca Cola kan hjælpe med at rense korrosionen, der akkumuleres på bilbatterier. Til dette skal du bare sprøjte lidt Coca Cola på det pågældende område og skrubbe med en stålbørste.

Løsne skruer

Hvis du skal løsne en skrue, men den sidder fast, hæld lidt Coca Cola over den, lad det sætte sig i et par minutter, og du vil opdage hvor nem, den er at fjerne. Dette er også en af de mere overraskende anvendelser af Coca Cola, som de færreste er klar over.

Fjern blodpletter

Coca Cola kan fjerne blodpletter fra tøjet, i bilen eller hvor som helst i hjemmet. Faktisk bruger USA’s politi Coca Cola til at fjerne blodrester på asfalten efter en forbrydelse eller ulykke.

Olies fjende

Coca Cola kan fjerne alle former for oliepletter, der forekomme på gulvet, tæpper, møbler, tøj, komfur, ovn eller et hvert andet sted. Du skal bare anvende det direkte på pletten, lade det sidde i et par minutter og derefter fjerne det med vand.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.