Sunde og lækre opskrifter til den søde tand

Sunde og lækre opskrifter til den søde tand

Sidste ændring: 26 juli, 2022

Når det er sent, koldt, eller når vi er bekymrede over noget, kan trangen til at spise chokolade, desserter, og slik pludseligt angribe dig. Hvad kan du gøre ved det? Find ud af de bedste sunde opskrifter for at tilfredsstille din søde tand her.

Sunde opskrifter til den søde tand

Nogle af disse opskrifter er sundere end andre. Men den gode nyhed er, at de vil give dig tilstrækkelig dosis af naturligt sødt til ikke at ønske at fortsætte med at rode i køleskabet eller skabet efter noget, der har et højt indhold af sukker.

Chokolade-jordbær

Der er visse typer af mørk chokolade, som du kan smelte og lave en lækker fondue af. Foruden   jordbær, kan du vælge at benytte frugter som æbler, eller hvad du foretrækker. Du kan efterlade dem i fryseren for at lave en slags is. Hvis du ønsker bananer, er de en stor kilde til B- og C-vitamin, fiber, og kalium. Det bedste er, at dette vil tilfredsstille din søde tand eller trang til søde sager.

Der findes mange gode, lækre og sunde opskrifter til den søde tand

Yoghurt og müsli

Bland en kop skummetmælks-, naturligt græsk eller vanilleyoghurt med nogle få teskefulde müsli eller smuldrede kager. Andre interessante muligheder er tørrede frugter (mandler, valnødder osv.) eller små stykker frisk frugt.

Frugt

Der er ingenting bedre end en god portion   frisk frugt   til at bekæmpe trangen til sødt. Lav en salat med alt, hvad du finder i dit køleskab, også appelsinjuice. Brug ikke for meget sukker til at søde det, eller endnu bedre, vælge noget sundere ligesom stevia.

Mørk chokolade

Dette er den eneste chokolade der er “tilladt” for at bekæmpe sliktrangen på en naturlig måde. Procentdelen af ​​kakao bør være så høj som muligt (70-99%). Der bør ikke være mælk eller sukker i. Spis det også i moderate mængder, for at reducere cortisol, stresshormonet. Det hjælper dig også med at koncentrere dig, når du studerer.

Chokolade er også rig på tryptophan, en aminosyre, der hjælper dig med at opnå stabilitet i dit nervesystem og kontrollere angst.

Mørk chokolade

Smoothies

Smoothies  er den perfekte opskrift til at slippe af med sult, få energien tilbage efter motion, og også for at slippe af med trangen til sødt. Der er tusindvis af forskellige opskrifter til at blande alle mulige ingredienser. Dem med frugt anbefales mere, end dem, der indeholder mælk eller fløde, hvis du vil have sunde valgmuligheder.

Frossen juice

Der er intet bedre end god friskpresset frugtjuice, helt naturligt, til at slippe af med trangen til søde sager. Og det er meget let. Pres saften fra en appelsin, grapefrugt eller noget lignende. Tilsæt is og bland det i blenderen. Du kan tilføje en knivspids sukker. En anden mulighed er at sætte stykker af fersken eller tranebær direkte i blenderen, og glem ikke isen. Dette vil gøre den mere cremet.

smoothies

Mokka

Selv hvis du ikke er vant til at drikke kaffe om natten, vil en lille kop ikke skade (drik det ikke det hver dag). Du vil også få en dosis koffein og mørk chokolade, som vil hjælpe dig med at reducere trangen til at spise noget sødt. Vælg et andet alternativ til raffineret sukker som brunt sukker eller rørsukker til at forsøde det.

Naturlige ispinde

De fremstilles let og er lækre. Is hører ikke kun til om sommeren, men er ligeså berigende om vinteren. Brug honning til at søde den. Tilbered en frugtjuice eller smoothie (som tidligere forklaret) og læg den i fryseren i to eller tre timer.

FrossenYoughurt

Frossen youghurt

Tilføj nogle toppings til den type yoghurt, du kan lide, som for eksempel hakkede nødder, hakket frugt osv. og sæt det i fryseren. Der findes ikke noget rigere eller sundere til at slippe af med trangen til sødt.

Bagt æble

Det er virkelig let at lave og perfekt til vinteraftener. Du kan også lave det med pærer. Læg det på en bageplade med en lille smule vand og sæt det i ovnen. Du kan udhule frugten og lave en sirup med puddersukker og vand

Bagværk

Budding

Hjemmelavet vanillebudding er en af ​​de bedste opskrifter til at nyde om eftermiddagen, men også når trangen til at spise noget sødt angriber. Den er sund, hvis du laver den med en lille smule sukker eller søder den med honning eller dadler. Og hvis du ønsker en speciel smag, kan du smelte en lille smule mørk chokolade.

Müslibarer

De er nærende og giver dig en stor mængde vitaminer, de er fantastiske til at få energi efter for eksempel træning. Fordi de er lavet med nødder, kerner og frugt, må de aldrig mangle i dit spisekammer. Man kan også lave dem selv ved blanding af bestanddelene og hælde honning over det, som om det var müsli.

Frugt og hytteost

Dette er en lækker mulighed for at tilfredsstille den søde tand og vil også fylde dig op med protein. Hvis frugten ikke er nok, kan du tilsætte en spiseskefuld honning eller en teskefuld pulveriseret kakao

Kage2

Kanelbrød

Ristet brød med kanel   er sødt og sundt. Skær et par stykker af hvedebrød og dække det med en spiseskefuld fedtfattig smør og drys det med kanel.

Sødt syltetøj og ost

Dette er et mere end sundt alternativ, fordi udover at være bittersødt og en blanding, der står i kontrast, kan du nyde fordelene ved begge ingredienser. Og det er mere end let at lave. Bare skær dem i skiver og spis dem enkeltvis samtidigt.

Studenterhavre

Du kan købe det i helsekostbutikker eller lave det selv. Hasselnødder, valnødder, pistacienødder, mandler, dadler, rosiner. Put alt dette i en kop og nyd det. Spis ikke for meget, fordi det har et par kalorier, men den gode nyhed er, at det mætter sulten og du tilfredsstiller din søde tand.

Studenterhavre

Flere oplysninger på Greatist

Nu ved du hvad du kan gøre for at tilfredsstille din søde tand med sunde og lækre snacks.

Det kan interessere dig ...
Sådan undgår du huller i tænderne
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan undgår du huller i tænderne

Ud over at bruge naturlige middler, skal du også jævnligt gå til tandlægen og generelt holde en god mundhygiejne, hvis du vil forhindre huller i tæ...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.