3 lette metoder til at håndtere hypothyroidisme

Du kan let håndtere hypothyroidisme hvis du supplementerer din medicin med en sund livsstil og diæt. Derudover kan infusioner og te hjælpe dig, samt daglig motion.
3 lette metoder til at håndtere hypothyroidisme

Sidste ændring: 17 februar, 2019

Hypothyroidisme er en kompleks sygdom som kræver en del anstrengelse af tage sig af og håndtere. Vægt ændringer, træthed og lignende er normale symptomer. Udover medicinsk behandling er der andre strategier som kan hjælpe dig. Opdag tre letter måder at håndtere hypothyroidisme på med os.

Sådan kan du håndtere hypothyroidisme

Kvinde med hypothyroidisme
Der er mangel på det, og det er her du begynder at bemærke effekten.

Der er hårtab, vægtforøgelse, træthed. Vi oplever problemer med søvn og små ændringer i huden, vi bemærker at den er mere tør… Vi bemærker humørsvingninger, såsom øget tristhed og apati. Mindre inspiration til at håndtere ting. Hvis vi tilføjer den fysiske følelse af at have det dårligt, og se hvordan din krop er opsvulmet og at vi har taget på, bliver vi endnu mere bekymrede. Disse er alle symptomer der falder indenfor patologien af hypothyroidisme og din læge bør udføre en komplet blodanalyse.

Den mest almindelige medicin mod sygdommen er levothyroxin. Nogle bliver raske, mens andre må lære at leve med hypothyroidisme. Men denne ændring af skjoldbruskkirtlen kan behandles dagligt med supplementer til din medicin via en sund livsstil og diæt. Derfor anbefaler vi at du følger disse tips.

Anbefalet læsning efter “3 lette metoder til at håndtere hypothyroidisme”:
6 sundhedsproblemer der kan give rygsmerter

5 måder at behandle hypothyroidisme

God ernæring

Gryde med vitaminer
Blandt de mest anbefalede madvarer for hypothyroidismepatienter er uden tvivl dem der indholder af jod. thyroxin
  • Mad med omega 3 fedtsyre er også utroligt gavnlige. Tun, makrel, fedt fisk, hørolie og valnødder vil hjælpe en del. Forsøm ikke disse.
  • B vitaminer: spis alle de grøntsager du bedst kan lide, samt ølgær for at balancere dine thyroxinniveauer. Spinat, blomkål, hvedekim og mælkeprodukter vil få dig til at føle dig godt tilpas.
  • Passende frugter: Der er frugter som kan accelerere og lade vores skjoldbruskkirtel balancere sig selv. Citronsaft for eksempel hjælper thyroxin med at blive distribueret bedre, og det samme gør appelsinjuice. Avocadoer, sunde som altid, vil give en interessant dose af B-vitamin. Du bør heller ikke forsømme at indtage grapefrugt juice om morgenen.

Urtekure til hypothyroidisme

Ingefaer og citron vand
  • Ingefær: Kan du lige ingefær? Super, det vil hjælpe dig meget. Takket været ingefær kan vi forbedre vores blodcirkulation og derved aktivere vores skjoldbruskkirtel. Det er en meget stimulerende plante og passende til denne type sygdom. Alle bitre planter vil hjælpe dig med denne sygdom.
  • Hypericum (perikon): Kender du denne plante? Denne plante anvende til bivirkningerne af hypothyroidisme. Den hjælper med at bekæmpe træthed, giver os kræfter og er en ideel ting at starte din dag med. Konsulter din læge hvis du tager andre former for medicin, da denne plante godt kan påvirke virkningen af dem.
  • Passion blomst: En anden fantastisk plante til at behandle hypothyroidisme. Og hvad gør den så? Forbedrer vores humør, hjælper os med at overkomme træthed, hovedpiner, apati… du kan indtage op til to kopper dagligt.
  • Cayenne te: Det kommer måske som en overraskelse, men cayenne aktiverer vores krop og aktivere blodcirkulation, og fjerner følelsen af kulde som er meget almindelig for disse tilfælde. Det er nok blot at tilføje en lille smule af pulveret i en kop kogende vand. Meget lidt. Opløs det og drik det langsomt.

Læs også denne artikel efter “3 lette metoder til at håndtere hypothyroidisme”:
Har jeg en diskusprolaps eller “bare” ondt i ryggen?

Psykologiske strategier

Kvinde der er glad og kigger paa sommerfugle

Vi ved godt at hypothyroidisme er en sygdom som tager tid. Mange mennesker formår at overkomme den og forbedre deres livskvalitet. Andre må leve længe med medicinering og kan ikke tabe vægt og opnå det kropsbillede de havde før.

Opgiv ikke håbet. Ideelt, så bør du se denne sygdom som en udfordring. Du skal tage til opfølgende checkups med din læge, måske endda undergå en operation, men det vil være det hele værd. Sygdomme overkommes ofte med engagement, udholdenhed, og håb.

Forstå at du kommer til at ændre dine madvaner, skære mange ting fra som du kan lide, såsom slik, hvidt mel, fasst food… du må forøge din indtagelse af grøntsager, drikke flere væsker og træne mere. Svømning er for eksempel meget passende, samt at gå en halv time dagligt, eller endda dans eller aerobics. Stå op hver dag og forstå at enhver anstrengelse er besværet værd, og du vil snart få det bedre.

Nogle dage vil du føle dig mere træt, men se dig i spejlet og fortæl dig selv at hypothyroidisme kan kureres. Du vil få din ideelle vægt tilbage, du vil få det bedre og det vil være det hele værd. Du fortjener det.

Det kan interessere dig ...
Simple øvelser der fjerner fedt på ryggen
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Simple øvelser der fjerner fedt på ryggen

De fleste fokuserer på nogle helt bestemte deller. I denne artikel vil vi give dig nogle simple øvelser der fjerner fedt på ryggen.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.