5 tegn på, at du har intuitiv intelligens

I modsætning til hvad mange tror, kan intuitiv intelligens læres, og vores underbevidsthed samt livserfaringer kan hjælpe os med at gøre bedst brug af den
5 tegn på, at du har intuitiv intelligens

Sidste ændring: 18 december, 2018

Intuitiv intelligens er på mode.

Intuitiv intelligens

Det skaber en tiltrængt modsætning til det fokus på logik, videnskab og kolde beregninger, som vi er så vant til i dag.

I dag ved vi, at der findes flere former for intelligens. Alle er intelligente på hver deres måde, så hver person har deres egen vej til succes og lykke.

Forfattere som Howard Gardner taler om, hvor vigtig menneskelig intuition er. I stedet for at se dette som strengt videnskabeligt, genkender vi det nu som et virkeligt værdifuldt koncept.

De, der lytter til deres intuition, kan forbindes til deres sande selv. Det gør de ved at bruge tidligere erfaringer, følelser og den “sjette sans”, som gør det muligt at finde kreative løsninger.

Her er fem tegn, du kan holde øje med, og som kan fortælle dig, hvornår du bruger din intuitive intelligens i din dagligdag.

1. Din intuitive intelligens lytter og forstår følelser

Kvinde med sommerfugl

Albert Einstein plejede at sige, at den eneste virkelige værdifulde ting er intuition. Disse tanker, der kommer fra den ubevidste verden til bevidstheden, er som en gave fra hjernen. Selvfølgelig taler vi ikke om en hvilken som helst gave.

 • De er en afspejling af den person, der ved, hvordan de tilslutter perfektionen fra deres følelsesmæssige verden med deres erfaring og deres sjette sans.

Følelser er absolut et grundlæggende aspekt af dette. Forstå at det, der bekymrer os, der blokerer os, der får os til at fortryde eller gør os triste er det, der i sidste ende giver os klar og sand viden om os selv.

Det er svært for nogen, der ikke kender hans eller hendes sande jeg at generere kreative ideer og træffe visse beslutninger i henhold til hans eller hendes behov.

Ægte intuition kommer fra selvtillid. Vi kan kun anvende ægte intuitiv intelligens i vores daglige liv, når vi har en afbalanceret følelse af os selv, og hvad vi føler.

2. Du har tiltro til dine fornemmelser

En fornemmelse ikke er magi, prækognition eller en åndelig stemme, der giver os rådgivning.

 • En fornemmelse er talerør for vores ubevidsthed. Det er et hurtigt svar på et bestemt tidspunkt, hvor vi må reagere.
 • Når vi føler en forudanelse, er det ikke mere end den ubevidste verden, der bliver en del af vores bevidsthed for at hjælpe os.

For bedre at forstå dette er her et eksempel:

 • Du kender ikke vedkommende, men en fornemmelse fortæller dig, at du skal undgå at starte et venskab eller nogen form for relation. Hvorfor har vi det på denne måde? Skal vi følge denne fornemmelse?

Når disse fornemmelser kommer til os, er det vores egen intuition, der sender os en besked i overensstemmelse med vores tidligere erfaringer, vores personlighed, følelser og opfattelser.

Det er som om vi har åbnet vores “bagagerum” med erfaring for at finde et svar.

3. Du er opmærksom og lader ikke andres mening påvirke dig

Et oeje

Nogle mennesker har ikke tillid til deres intuitive intelligens og tror, at man ikke skal lade sig påvirke af disse tanker og følelser.

Men forfattere som Robin M. Hogarth, ekspert i beslutningsproces og forfatter af “Educating Intuition” fortæller os følgende:

 • Intuitive folk er meget opmærksomme.
 • De har et kritisk syn på tingene og mister ikke let herredømmet.
 • Når de træffer en beslutning, har de tillid til deres intuition, samt enhver følelse eller påvirkning, der kan bringe klarhed.

Efter at have lyttet til intuitionen træffer de altid en bevidst og logisk beslutning. Intuition er et godt udgangspunkt.

4. Du nyder øjeblikke alene

Ensomhed opfylder vores behov for at have forbindelse til os selv. Det er det eneste tidspunkt, hvor vi er i stand til at analysere vores tanker og forstå vores følelser.

Mennesker med intuitiv intelligens er i hyppig kontakt med deres indre verden ved hjælp af meditation.

At være alene giver os noget som vi kan nyde for os selv, og hjælper os også til at have en bedre forbindelse med verden.

5. Du har lært at “se tegn”

Kvinde der sidder i skoven

Her hentyder vi til helt konkrete tegn.

Du ved, når det er det bedste tidspunkt at gøre noget på. Du ved, når du bliver løjet for, når du skal handle, og når du har brug for at afslutte et forhold eller andet ansvar med det samme.

 • Ved at følge disse tegn er du opmærksom og følsom over for dine omgivelser.
 • Du kan opfange tegnene ved hjælp af tidligere oplevelser, som har ført til visdom og selvtillid.
 • Ved at følge disse tegn, tager du et modigt skridt i retning af forandring og en ny fase i livet for at opnå større lykke.

Generelt er denne sjette sans fuldt udviklet hos mennesker mellem 40 og 50 år.

Det er her, at vi har nok erfaring og selvsikkerhed til at foretage ændringer mod større lykke.

Intuition kan læres, uanset om du er en mand eller en kvinde. Vi kan og bør alle gøre brug af dette.

Hvis du er interesseret i intuitiv intelligens, anbefaler vi at læse følgende bøger:

 • Blink: The Power of Thinking Without Thinking. Malcolm Gladwell (2005).
 • Educating Intuition. Robin M. Hogarth (2002).

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Gardner, Howard. Estructuras de la mente: la teoría de las inteligencias múltiples. Fondo de cultura económica, 2016.
 • Gardner, Howard. Inteligencias múltiples. Barcelona: Paidós, 1998.
 • Mielczareck, Vanessa. Inteligencia intuitiva. Editorial Kairós, 2009.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.