4 fordele ved at gå hver dag

Udover at hjælpe dig med at tabe vægt, kan du ved at gå i mindst 30 minutter om dagen og regulere dit kolesterolniveau og sørge for dit hjertes sundhed.
4 fordele ved at gå hver dag
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Der er utallige fordele ved at gå. Gå er den nemmeste måde for mennesker at komme fra et sted til et andet. Gå er en grundlæggende og konstant bevægelse af hele din krop. Dette gælder især for dine ben.

Desuden er det værd at nævne, at dine arme også deltager i denne øvelse. Dette skyldes for det meste din asymmetriske rytme fra dine ben.

På grund af dette er even til at grundlæggende for alle former for aktiviteter og motion, der involverer fysisk anstrengelse. Mange specialister på det medicinske område anbefaler normalt at gå. Dette er en god måde til at helbrede skader eller andre lignende situationer.

Baseret på dette afhænger rytmen af ​​din gang af de mål, du har i tankerne. Det kan være, at du kun vil gå fra et sted til et andet.

For eksempel vil gå ture hjem fra arbejde betyde en moderat eller normal rytme. Selvom dette gavner din krop, er de resultater, du får, ikke særlige tydelige.

Andre foretrækker at arbejde på muskelsystemet. Efter denne tankegang skal rytmen af ​​din tur være meget mere kontrolleret, stærk og vil kræve mere energi.

Det anbefales også at planlægge denne aktivitet. Gør det til en motionsform.

Anbefalet læsning efter “4 fordele ved at gå hver dag”:

De bedste øvelser med træningselastik

De mange fordele ved at gå

Motion er en grundlæggende del af sunde vaner og en god livsstil. På grund af dette er det nødvendigt at medtage det i din daglige rutine. Den nemmeste måde at gøre det på er ved at gå. Dette er en grundlæggende og meget sund aktivitet.

Samtidig medfører det en række fordele, som vi beskriver.

1. Dette bidrager til forebyggelsen af ​​nogle sygdomme

Når din krop bliver ældre, bliver den mere tilbøjelig til at få visse former for sygdomme. Der er dog forskellige alternativer til at bekæmpe dem. Dette indebærer at forhindre dem.

Gåture er en af ​​de ting, du finder på listen over ting, som læger anbefaler. Det forhindrer og behandler nogle slags sygdomme. De fleste af disse sygdomme er relateret til åndedrætssystemet.

At gå på en daglig basis kan endda hjælpe med at forhindre type 2 diabetes. Det reducerer også sandsynligheden for demens.

2. Det beskytter dit hjerte

Person der krammer et hjerte

En af de vigtigste argumenter for at gå hver dag er styrkelsen af dine årer. Denne aktivitet er ansvarlig for at øge din puls. På grund af dette får det dit hjerte til at motionere.

Selvfølgelig er mængden af dine hjerteslag afhængigt af, hvor hurtigt du går. Det anbefales dog, at du starter med en moderat hastighed.

De første fordele, du får, er reduktionen af hjerteanfald. Du vil også styrke musklerne, der omgiver dit hjerte.

  • Gradvis vil dit blod cirkulere med mere ilt. Og din produktion af godt kolesterol (HDL) vil også stige.
  • Samtidig vil dine niveauer af dårligt kolesterol også blive reduceret.

3. Det hjælper dig med at reducere din vægt

Kvinde med bar mave

Gåture er ikke en mirakeløvelse til at tabe sig natten over. Ingen aktivitet kommer tæt på at give dig resultater på denne måde.

Imidlertid hjælper de daglige vandreture dig med at nå dette mål.

Vægt er en besættelse for alle.

Sandheden er, at kontrollering af din vægt vil give dig et sundt liv. På grund af dette er gåture en stor hjælp i udførelsen af dette mål.

At gå på en daglig basis, i mindst 3 minutter, øger antallet af kalorier, du forbrænder, det afhænger dog af den hastighed, du går med. Hvis det er et normalt tempo, brænder du ca. 500 til 600 kalorier.

Men de fordele, du får i forhold til dette emne, stopper ikke her. Dette er fordi langsomt vil dine ben og andre områder af din krop begynde at få mere muskelmasse.

Læs også denne artikel efter “4 fordele ved at gå hver dag”:

Motionscentret: 8 ting du ikke bør gøre

4. Det fylder din krop med energi

Kvinde der gaar en tur - fordele ved at gaa

Et af de største problemer, folk har, er mangel på energi. Generelt har de bukket under for overdreven sløvhed. Dette kommer i vejen for at udføre din daglige rutine.

Dette sker fordi din tarmbevægelse er langsom, og dit blod næsten er stoppet. Heldigvis hjælper en halv time om dagen med at forbedre denne situation.

At være træt er et argument for at undgå at gå. Men sandheden er, at det vil fylde hele din krop med energi.

Dit blod vil strømme meget hurtigere. Dette er takket være din puls og den iltede blodgennemstrømning, der kommer til hver nyre.

Som følge heraf får din krop flere fordele. Dette gælder især for din hjerne og dit hjerte.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Lee, I. M., & Buchner, D. M. (2008). The importance of walking to public health. Medicine and Science in Sports and Exercise. https://doi.org/10.1249/MSS.0b013e31817c65d0
  • Nelson, M. E., Rejeski, W. J., Blair, S. N., Duncan, P. W., Judge, J. O., King, A. C., … Castaneda-Sceppa, C. (2007). Physical activity and public health in older adults: Recommendation from the American College of Sports Medicine and the American Heart Association. Medicine and Science in Sports and Exercise. https://doi.org/10.1249/mss.0b013e3180616aa2
  • Manson, J. E., Hu, F. B., Rich-Edwards, J. W., Colditz, G. A., Stampfer, M. J., Willett, W. C., … Hennekens, C. H. (1999). A Prospective Study of Walking as Compared with Vigorous Exercise in the Prevention of Coronary Heart Disease in Women. New England Journal of Medicine. https://doi.org/10.1056/NEJM199908263410904

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.