4 øvelser til at forbedre dine øjne

Hvorfor forsømmer vi vores øjnes helbred? Når vi tænker på motion, tænker vi aldrig på at motionere vores syn. Men det kunne give os mange fordele at tænke over det.
4 øvelser til at forbedre dine øjne

Sidste ændring: 09 august, 2022

Der er flere øvelser der kan forbedre dine øjne og giver dig et overordnet bedre velbefindende. Har dine øjne tendens til at blive røde? Gør de nogle gange ondt? Føler du spændinger i øjnene? Mennesker, der arbejder meget foran computeren, vil sandsynligvis lide af disse problemer.

Af denne grund, hvis vi ikke ønsker at skade vores syn, og ønsker at forbedre vores øjnes helbred, bør vi motionere øjnene. I denne artikel give vi dig enkle øvelser, som du kan gøre hvor som helst, og som giver mange fordele, hvis du implementerer dem i din hverdag.

Øvelser der kan forbedre dine øjne

I dag vil vi kun tale om 4 øvelser der kan forbedre dine øjne, som vil være til stor hjælp for dig. Selvom der kun er 4 , vil du opdage mange variationer på hver enkelt, så du kan lave disse øvelser på mange forskellige måder.

blink med øjnene

Hvis du arbejder meget foran en computer er det meget vigtigt at lave denne øvelse. Du tænker måske, “men jeg blinker allerede!”.  Ja, det er rigtigt, men ikke ofte nok.

At sidde foran computeren og arbejde kræver stor koncentration. Dette gør at vi tilbringer lange perioder uden at blinke, hvilket ikke ville ske under nogen andre omstændigheder. Hvad kan vi gøre ved dette?

 • Blink meget hurtigt: Prøv at blinke meget hurtigt, hvis du holder en pause fra arbejdet. Dette vil fugte dine øjne naturligt. På denne måde behøver du ikke at bruge nogen øjendråber.
 • Blink langsomt: Denne øvelse hjælper med at slappe af i øjnene. Luk dem, og hold dem lukkede i nogle få sekunder. Åbn dem derefter igen og gentag øvelsen.

2. Læg pres på øjnene

Kan du huske, da du var lille, og plejede at trykke på dine øjne og se stjerner? Ved at anvende et forsigtigt pres på øjnene kan du forbedre dine øjne. Dette hjælper med at frigøre spændinger i øjnene, og afslappe dem efter en intens dag på arbejdet, hvor du har brugt dem meget.

Hvordan laver vi disse øvelser? Her er to måder at gøre det på, så vores øjne føler sig væsentligt lettede og mærkbart mindre spændt.

 • Tryk dine håndflader mod øjnene: Med et let pres skal du placere dine håndflader over dine øjne. Det anbefales først at varme dem, ved at gnide dem sammen, og sid med dem over dine øjne i op til 2 minutter.
 • Tryk med fingrene: Som da du var lille, læg fingrene over dine øjne og tryk forsigtigt i et par sekunder. Herefter skal du slappe af og derefter gøre det igen.

3. Bevæg øjnene

bevæg øjnene

Bevægelse er en anden god øvelse for dine øjnes helbred. Selvom øjnene altid bevæger sig, skal vi gøre det på en bestemt måde, hvis vi ønsker at opnå specifikke resultater.

På denne måde kan vi frigive spændinger fra øjnene og slappe af i øjnene.

 • Op og ned: Dette er den første bevægelse, og den består i at kigge op og se nedad. Du vil opdage, at dette er lidt svært, så gør denne øvelse langsomt.
 • Fra side til side: Denne øvelse ligner den første, men indebærer at først se til højre og derefter til venstre.

Det er sandsynligt, at du vil føle lidt pres, når du laver disse øvelser, som om du forcerer øjnene. Dette er en god ting. Du frigiver spænding, og når du er færdig med øvelserne, vil du føle en stor følelse af velvære i dine øjne.

4. Fokuser på noget tæt på, og derefter langt væk

Den sidste af disse øvelser til at forbedre dine øjnes helbred, består i at arbejde med dine øjnes fokus. Dette kan hjælpe dem betydeligt, især hvis du lider af nær- eller langsynethed. Denne øvelse kan anbefales til dem, der har disse problemer, også selvom de ikke bruger deres øjne meget på arbejdet.

 • Fokuser på noget langt væk: Se på et objekt, en person, eller noget andet, der er langt væk. Bring derefter dit fokus tilbage til der, hvor du startede.
 • Fokuser på noget tæt på: Start med at kigge rundt uden at fokusere på noget særligt, og fokuser derefter på noget tæt på. For eksempel noget støv, en lille myre, eller dine neglebånd.

Alle disse øvelser hjælper dig med at afslappe og afspænde dine øjne og forbedre dit syn, hvilket de har brug for fra tid til anden.

Vi kan også lave en rutine ud af disse øvelser og øve dem hver gang vi tager en pause fra arbejdet. Vores syn vil takke os!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Arif, K. y Alam, MJ. (2016). Síndrome de visión por computadora. Revista de Faridpur Medical College , 10 (1), 33- 35. https://doi.org/10.3329/fmcj.v10i1.27923
 • Dharani, A., Dhivyabharathi, S., Divya, K., Ellappan, L., Gayathri, A. y Deepa, R. (2019). Ejercicios oftálmicos sobre miopía. Asian Journal of Nursing Education and Research, 9 (1), 43. https://doi.org/10.5958/2349-2996.2019.00008.
 • Pooja J. Shah, Dr. M. Sangeetha. (2019). Efectos del masaje facial, de cuello y de los ejercicios oculares tradicionales chinos junto con los ejercicios faciales y oculares sobre la agudeza visual y la insuficiencia de convergencia entre los adultos jóvenes con miopía baja. Revista internacional de investigación y ciencias de la salud (IJHSR). https://www.ijhsr.org/IJHSR_Vol.9_Issue.5_May2019/IJHSR_Abstract.020.html
 • Rawstron, JA, Burley, CD y Elder, MJ (2005). Una revisión sistemática de la aplicabilidad y eficacia de los ejercicios oculares. Revista de Oftalmología Pediátrica y Estrabismo, 42 (2), 82–88. https://doi.org/10.3928/01913913-20050301-02
 • Shende, VS. (2013). Efecto de varias técnicas de ejercicio ocular junto con Pranayama en el tiempo de reacción visual: un estudio de casos y controles. Revista de investigación clínica y diagnóstica. https://doi.org/10.7860/jcdr/2013/6324.3338

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.