4 lækre supper, der fjerner giftstoffer

Selvom vi normalt spiser ubehandlede salat i salater, er det værd at bemærke, at det er meget mere fordøjeligt, hvis vi koger det, som vi gør med andre grøntsager.
4 lækre supper, der fjerner giftstoffer

Sidste ændring: 07 december, 2018

Leveren og nyrerne er de organer, der hjælper med at fjerne giftstoffer, som er ophobet i kroppen. På både kort og langt sigt kan en ophobning af giftstoffer sænke ens livskvalitet samt forårsage akutte og kroniske helbredsproblemer.

Af denne grund er det vigtigt at hjælpe disse organer gøre deres arbejde ved at spise rensende, naturlige fødevarer så ofte som muligt.

I denne artikel vil vi vise dig et par enkle og lækre måder at hjælpe disse organer udføre deres afgiftningsopgaver med fire slags supper, der fjerner giftstoffer fra kroppen.

Hvor kommer giftstoffer fra?

Alle akkumulerer giftstoffer, til trods for at leveren og nyrer konstant arbejder på at fjerne dem.

Dog kan mange ting forstyrre denne proces, og når de er til stede i store nok mængder, har de afgiftende organer svært ved at gøre deres daglige rengøringsjob.

Disse er faktorerne, der er årsagen til, at giftstoffer bevares:

 • Fødevarer der ikke fordøjes nemt.
 • Usunde fødevarer rige på fedtstoffer.
 • Overskydende animalske proteiner.
 • Tilsætningsstoffer: Konserveringsmidler, farvestoffer, kunstige smagsstoffer, og så videre.
 • Alkohol.
 • Tobak og alle typer af giftige vaner.
 • Konventionelle kropsplejeprodukter (sæber, cremer, tandpasta).
 • Miljøforurening (pesticider, gasser, og så videre).
 • Medicin.
 • Negative følelser.

For at lave disse supper, valgte vi fødevarer, som er kendt for deres afgiftende egenskaber, for at lette de naturlige funktioner af lever og nyrer.

For at forbedre deres smag, kan du bruge frisk citronsaft, æblecidereddike, olivenolie og en knivspids cayennepeber og havsalt.

Spis dem med aftensmaden som forret i en periode på to uger med nogle lette proteiner (fisk, æg) og et æble eller et stykke frugt.

Forsøg resten af dagen at spise så afbalanceret kost som muligt, og drik mere vand mellem måltiderne. Prøv at undgå de stoffer vi har nævnt ovenfor, så supperne kan have en så positiv effekt på dit helbred som muligt.

Nælde og selleri suppe

Nælde er en vild plante, der renser blodet. Det kan indsamles i marken, fra uforurenede områder ved hjælp af plastikhandsker. Det kan også findes i helsebutikker. De er kendt for at have følgende egenskaber:

 • Antiseptisk
 • Antiinflammatorisk
 • Astringent
 • Afgiftende
 • Antireumatisk
 • Hypoglæmisk

Selleri er også en stor afgifter, der ikke kun forbedrer lever- og galdeblærefunktionen, men også gavner nyrerne, hvilket er grunden til, at vi har taget den med i denne opskrift.

Supper med nælder og selleri kan effektivt fjerne giftstoffer fra din krop

Mælkebøtte og salat suppe

Mælkebøtte indeholder vitamin A, B og C, folinsyre, kalium, silicium, jern og garvesyre. Det virker på måde nyrer og lever, da det er en helt komplet afgifter. Det besidder også vanddrivende, fordøjende og afførende egenskaber.

Det kan spises friskt eller tørt.

Vi er vant til at spise salat i salater. Men vi kan også tilberede det som enhver anden grøntsag, og gøre det endnu mere fordøjeligt.

Den indeholder vanddrivende egenskaber, og hjælper med at regulere nervesystemet, hvilket gør det gavnligt for en god nats søvn efter aftensmaden.

Spidskommen og havregryn suppe

Udover at det giver denne suppe lidt struktur, indeholder havregryn også fibre og vegetabilske proteiner, der hjælper med at fjerne giftige stoffer fra kroppen.

Denne morgenmad er også virkelig nærende, samtidigt med at den fremmer tarmfunktionen, hvilket gør godt for når du ønsker at foretage en komplet udrensning.

Spidskommen er et vigtigt krydderi i vores daglige kost. Det besidder stærke kræftbekæmpende og antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at fordrive galde og aflaste leveren.

3-spidskommen

Løg og artiskok suppe

Løgsuppe er en klassisk opskrift, der både er beroligende og behandlende. Løg er rige på mineraler som calcium, magnesium, jern, phosphor og svovl blandt andre. De indeholder også gode mængder af vitamin A, B, C og E. Hvad enten du indtager dem rå eller tilberedte, vil de hjælpe nyrefunktionen.

Artiskokker er en af de mest kendte grøntsager til at beskytte leveren, og kan spises direkte eller som en te lavet af bladene.

Husk at artiskok kan tilføje en bitter smag til suppen, især hvis der anvendes dens blade.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.