5 daglige morgenvaner

Når du begynder at tage disse morgenvaner i brug, vil du få en bedre dag
5 daglige morgenvaner
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Daglige morgenvaner er faktisk vigtigere, end du tror. De sætter standarden og rytmen for resten af din dag. Derfor er det vigtigt at passe på, hvordan du starter hver eneste af dem.

Når du vågner op, skal du aktivere din krop, så den kan udføre alle opgaver på din liste over ting, der skal gøres. Du trormåske, at din dag begynder, når du tager den første tår af din kaffe, men den begynder faktisk allerede i sengen.

Daglige morgenvaner giver dig styrke og energi til dagen, foregår i sengen. Når du strækker dig, inden du rejser op, fortæller du din krop, at den skal gå i aktiv tilstand. Dette frigiver også muskelspænding og reducerer følelser af følelsesløshed.

Lad os se på de fem bedste daglige morgenvaner, der hjælper dig med at starte din dag på en god måde. Du vil opdage, at de både giver mere energi og er gode for dit helbred.

Daglige morgenvaner

1. Øremassage

Kvinde der masserer sine oerer

Dine ører indeholder et stort antal nerveender, der er forbundet med resten af din krop. Derfor er en øremassage en af de bedste morgenvaner derude. En simpel øremassage, når du vågner op, kan hjælpe din krop med at gøre dig klar til dagens strabadser. Hvis du gør det forholdsvis hurtigt, vil det fremskynde din blodcirkulation og dermed hjælpe dig med at vågne op.

Anbefalet læsning efter “5 daglige morgenvaner”:

6 gode vaner, der reducerer risikoen for demens

2. Et glas vand med citron

En af de daglige morgenvaner, der giver dig energi, er at lade dig hydrere. Når du har sovet i flere timer uden at drikke væsker, skal din krop hydrere for at starte alle dens funktioner op igen.

En måde at gøre dette på om morgenen er ved at bytte din kaffe ud med et glas varmt vand med citron. Dette vil forbedre funktionen af dit fordøjelsessystem. Det hjælper også din lever og tarm ved at genopbygge tarmfloraen.

En anden fordel ved varmt vand og citron er, at denne kombination eliminerer toksiner og styrker dit immunforsvar, hvilket virkelig forbedrer dit helbred.

Alt, du skal gøre, er at klemme en halv eller en kvart citron i et glas varmt vand og drikke det et sted mellem 20 og 30 minutter før morgenmad hver dag.

3. Rens din tunge

Raekker tunge

Vi lærte alle, da vi var små, at det er vigtigt at børste tænderne 2-3 gange om dagen for at opretholde god mundhygiejne. Dette er en anden vigtig del af morgenvanerne, der får dig i gang. Når du børster tænder om morgenen, er det vigtigt at huske tungen.

Hvorfor?

Dette organ samler mange bakterier i natten, der kan forårsage ubehagelige lugte. Ud over tandplak kan det også føre til rådne tænder og en række tandkødssygdomme.

4. En spiseskefuld honning

Honning har mange gode egenskaber. En af dem er, at det hjælper med at stimulere din hukommelse, takket være dets vitaminer og mineraler. Du ved sikkert allerede, at honning er fantastisk til at lindre symptomerne fra bl.a. forkølelse, hoste eller endda nogle allergier.

For at hjælpe på din hukommelse er der ikke noget bedre end at tage en spiseskefuld honning hver morgen. Prøv at huske dig selv på at gøre det omkring 10 til 15 minutter før morgenmad.

Det er også vigtigt, at du vælger en honningtype, der er frisk og naturlig. Hvis det virker for sødt, kan du blande det med noget varmt vand eller mælk. Effekten vil være den samme. Mange vælger at søde deres første morgenkaffe med en spiseskefuld honning.

Læs også denne artikel efter “5 daglige morgenvaner”:

6 vaner, som vil forbedre dit sexliv

5. Mundrens med hydrogenperoxid

Draaber i et glas - daglige morgenvaner

Udover at børste dine tænder og tunge, er en anden god ting at tilføje til morgenvanerne for din mundhygiejne at skylle munden med en opløsning af brintoverilte.

Du skal blot tilføje fem til syv dråber til en kop vand og så skylle din mund hver morgen for at hjælpe med at blege tænderne. Dette vil også fjerne dårlig ånde og forebygge eller pleje visse tandkødssygdomme.

Det kan interessere dig ...
Sådan opnår du et strålende ansigt øjeblikkeligt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan opnår du et strålende ansigt øjeblikkeligt

Daglig vedligeholdelse vil gøre dit ansigt smukkere, da vi alle har tendens til at forsømme det. Sådan her får du et strålende ansigt.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.