Løb hjælper dig med at bekæmpe negative følelser

Løb hjælper os til at producere endorfiner, bekæmpe stress, og slappe af i vores kroppe. Vi slipper også af med mange giftstoffer gennem vores sved.
Løb hjælper dig med at bekæmpe negative følelser

Sidste ændring: 09 august, 2022

Vi har altid fået at vide, at løb har store fordele for vores fysiske helbred. Løb hjælper dig med at bekæmpe negative følelser. Men vidste du også, at det har masser af psykologiske fordele?

Løb giver dig mulighed for at kæmpe mod enhver resterende negativitet du har tilbage.

Der er mange ting, der kan gøre os triste, nedtrykte, mennesker, der er fulde af negativitet. Disse kan være ting som rutiner, dårlige øjeblikke, og dårlige forhold.

Vi ønsker at være positive. Men meget af det, vi agter at gøre, får vi ikke gjort. Det meste af tiden, gør vi ikke, hvad vi skal.

Hvad hvis vi forsøgte at tage ud og løbe?

Løb slipper af med mentale blokeringer

Kvinde der skriger

Hvis du har et kreativt job, er mentale blokeringer dårlige for dig. Dette gælder også for mange projekter, vi arbejder på. De kræver nye ideer og fantasi. Men du har måske en mental blokering på grund af en række årsager.

Anbefalet læsning efter “Løb hjælper dig med at bekæmpe negative følelser”:

Hvor meget motion bør du dyrke hver uge

Denne blokering kan få dig til at føle følelser såsom vrede, angst, stress, og endda depression. Efter alt er depression i spektret af negative følelser.

Vi må finde en måde at løse dette problem på. Vi ønsker ikke at skjule, hvad vi føler og sætte et falsk smil på overfor alle andre.

For at gøre dette, løb. Hvor mange gange har du følt dig dårligt tilpas og andre har fortalt dig at du skal løbe en tur?

Sandheden er, at når vi forlader det dårlige sted, vi er i mentalt, så begynder vi at føle os meget bedre tilpas.

Person der staar ved vandet

Hvis vi løber, styrker vi vores evne til at komme ud af denne dårlige mentalitet. Motion får vores blod i bevægelse. Vores blod transporterer ilt til alle dele af vores krop. Det frigør os fra stress og angst, der hænger over os.

Løb gør os trætte, det udmatter os fysisk og mentalt. På denne måde, forsvinder disse negative følelser. I deres sted, føler vi andre rolige og positive følelser. På grund af dette, skal vi løbe så ofte som muligt.

Reguler dine følelser

Vi er altid fordybet i passive jobs, der keder os. Disse trætter os også mentalt. Vi er også nødt til at bekæmpe giftige mennesker. Der er altid en omkring os et eller andet sted, og deres følelser kan være smitsomme.

Det er nødvendigt at gøre noget ved dette. Løb giver os magt til at regulere vores følelser.

Mange mennesker kan lide at løbe før arbejde. Dette er godt, fordi en løbetur før morgenmaden hjælper på din appetit. Det sikrer også, at du starter dagen med massere af energi og et godt humør. På denne måde, vil du være klar til dagen før den starter.

Kvinde med sommerfugl

Der er også folk, der foretrækker at løbe efter at de har fået fri fra arbejde om eftermiddagen. På denne måde kan de slippe af med al den stress de har akkumuleret i løbet af dagen. De kan også sove meget bedre.

Læs også denne artikel efter “Løb hjælper dig med at bekæmpe negative følelser”:

7 giftige følelser, der forhindrer dig i at være lykkelig

Det betyder ikke noget, hvornår du vælger at tage en løbetur, det vigtige er, at du løber. Både din krop og det sind vil drage fordel af det.

Motion og lykke

Har du nogensinde spurgt dig selv, hvorfor de mennesker, der træner er mere lykkelige? Det er almindeligt for dem at smile til dig og altid være tilfredse.

Dette er fordi de ikke giver deres sind eller krop tid til at være forurenet med negativitet. De slipper af med det hele ved hjælp af motion.

Ligesom dig, så har de hverdags problemer. De er også offer for alle former for omstændigheder, der nemt kan vende deres liv på hovedet. Men gennem motion, lærer de at se alt anderledes.

Dit sind vil være meget klarere, og du vil ikke tage forhastede konklusioner i samme grad.

Når der sker noget slemt for os, tror vi, at fordi det startede dårligt, så vil konsekvenserne også være dårlige. Er du sikker på, at det er tilfældet?

Kvinde der straekker sig - Loeb hjaelper dig

Løb hjælper dig med at blive meget gladere og have et bedre humør. Men ikke nok med det, det hjælper med at regulere dine følelser lettere. Løb hjælper også til at fjerne blokeringen i vores sind og øge vores kreativitet.

Dine følelser vil ikke blot takke dig, men dit job, familie og venner vil også. Du vil være meget mere positiv. På den anden side, vil du også være tolerant over for de følelser, der forårsager sorg, angst, stress, eller depression.

Nu hvor du ved det, så modstå disse følelser effektivt. Tag en løbetur!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Cordero, A., Masiá, M. D., & Galve, E. (2014). Ejercicio físico y salud. Revista Espanola de Cardiologia. https://doi.org/10.1016/j.recesp.2014.04.007
  • Aparicio Garcia-Molina, V. A., Carbonell Baeza, A., & Delgado Fernández, M. (2010). Revisión. Beneficios de la actividad física en personas mayores. Revista Internacional de Medicina y Ciencias de La Actividad Física y Del Deporte. https://doi.org/ISSN: 1577-0354
  • Rosés, J. M., & Pujol, P. (2006). Hidratación y ejercicio físico. Apunts Medicina de l’Esport. https://doi.org/10.1016/S1886-6581(06)70013-5

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.