5 frø du bør inkludere i din vægttabs diæt

Spise nogle sorter af frø kan hjælpe med at forbedre virkningerne af din vægttabs diæt. Takket være deres bidrag af fiber og aminosyrer er de ideelle til at understøtte stofskiftet.
5 frø du bør inkludere i din vægttabs diæt
Eliana Delgado Villanueva

Bedømt og godkendt af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Der er en bred vifte af frø du bør inkludere i din slankekur. Selv om de ikke er fødevarer med mirakuløse egenskaber eller noget lignende, er deres forbrug ideel til at understøtte virkningerne af mad, når det kommer til at bekæmpe overskydende vægt.

Mange af disse kaldes “fedtforbrændende” egenskaber, da de stimulerer stofskifte funktionerne for at reducere din vægt. Andre indeholder dog fibre og essentielle næringsstoffer, som griber ind på en positiv måde i de vigtigste processer i forbindelse med vægttab.

Hvad der er endnu bedre er, at de har en meget behagelig smag, der kan kombineres med andre ingredienser i din kost. Derfor er de ud over at blive indtaget for sig selv også lette at tilføje til en bred vifte af opskrifter.

Ved du hvilke frø du bør inkludere i din slankekur? Find ud af det nedenfor!

Slankende frø du bør inkludere i din slankekur

Frø har været en del af menneskers kostvaner siden oldtiden. I århundreder er de blevet værdsat for deres energi og ernæringsmæssige bidrag, da de er en kilde til makronæringsstoffer og mikronæringsstoffer.

I de senere år er de blevet en tendens til slankende kostvaner, da nogle af deres egenskaber understøtter vægttab. Faktisk anbefales de af sundhedsmæssige årsager, fordi de også kontrollerer højt kolesterol og forebygger diabetes.

Her er nogle frø du bør inkludere i din kur:

1. Chia frø

Chia frø

Et frø, der hjælper med at fremskynde dit vægttab er chia frø. De er kendt for deres høje indhold af opløselig og uopløselig fiber ud over deres antioxidanter. Da de også indeholder omega 3 og essentielle aminosyrer, er de blevet katalogiseret som en “superfødevare”.

 • Deres regelmæssige indtag hjælper med at bekæmpe langsom fordøjelse og forstoppelse. Derudover øger de dit stofskifte og reducerer akkumuleringen af ​​fedt på maven.
 • På grund af deres umættede fedtstoffer hjælper de med at bekæmpe høje niveauer af dårligt kolesterol og triglycerider.
 • Deres kalorie indhold er lavt, og de indeholder proteiner og kulhydrater, som hjælper med at opretholde et optimalt energiniveau.

2. Solsikkefrø

Nogle mennesker troede, at solsikkefrø kun var til fugle. Men i dag er de en del af de mange menneskers regelmæssige kost, fordi de er gode til at hjælpe på angst og vægttab.

 • De indeholder store mængder E-vitamin, et antioxidant næringsstof, der hjælper med at bekæmpe virkningerne ved frie radikaler på huden.
 • Deres bidrag fra mineraler og B-vitaminer styrker dine muskler og reducerer træthed.
 • De giver et lille bidrag af aminosyrer og kulhydrater, der hjælper dig med at opretholde en god metabolisk rytme.
 • Deres umættede fedtsyrer hjælper med at stimulere arteriel rensning og reducerer tilstedeværelsen af ​​skadelige lipider i blodet.

Læs også: 8 overraskende fordele ved chia frø

3. Korianderfrø

Frø i skål

Koriander frø er måske ikke så normale, men de er slankende frø med mange medicinske fordele.

 • Deres phytonutrienter stimulerer metabolisk aktivitet og hjælper med at regulere blodglukoseniveauerne.
 • De indeholder æteriske olier, der optimerer produktionen af ​​insulin, hvilket er nøglen til omdannelse af sukker til energikilder.
 • De lindrer fordøjelsesvanskeligheder og har en vandrivende effekt, som fremmer elimineringen af ​​tilbageholdte toksiner.

4. Sesamfrø

Denne sort af frø er fremstillet af en flerårig plante kaldet Sesamum indicum, der tilhører sesam familien. De er kendt over hele verden for deres kost og medicinske anvendelser, da de hjælper på vægten og forebygger sygdomme.

 • Deres lille bidrag fra niacin hjælper med at reducere følelsen af ​​angst for at stoppe det umættelige ønske om at spise.
 • De indeholder aminosyrer, som understøtter dannelsen af ​​muskelmasse samtidig med at de forbedrer den fysiske ydeevne.
 • De er en interessant kilde til kostfiber, der anbefales til forbedring af fordøjelsen og kontrol af kolesterol.
 • Deres antioxidanter beskytter cellerne mod oxidativ stress og virker til fordel for udskillelsesorganerne i forbindelse med eliminering affald.

Læs også: Citron og hørfrø: Hjælper det med vægttab?

5. Hørfrø til vægttab

knuste frø

Forbruget af hørfrø er himmelfartet i de seneste årtier på trods af at være en meget gammel fødevare. Dens popularitet steg med anbefalingerne fra nogle berømtheder og fitness figurer, der har foreslået dem til vægttab.

 • Denne fødevare indeholder vigtige doser af fibre, polyphenoler og essentielle fedtsyrer, der gavner dit stofskifte.
 • Deres lille bidrag fra omega 3 øger din følelse af vitalitet og forbedrer din kardiovaskulær sundhed, især fordi det reducerer kolesterol.
 • De er nænsomme for fordøjelsessystemet og deres naturlige geler smører tyktarmen for at udslippelsen af affald.
 • De har en langvarig mættende effekt, der reducerer tendensen til at spise “junk food”.

Hvilke vil du vælge? De her fem frø du bør inkludere i din kost er alle gode. Som du kan se, har de alle store fordele for din kost. Vælg den sort, som du anser mest egnet for din krop, og tøv ikke med at indarbejde dem i dine yndlingssalater og smoothies.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Chia seeds. (n.d.)
  //www.clevelandclinicwellness.com/Features/Pages/chia-seeds.aspx
  metabolic-syndrome-randomized-trial
 • Basic report: 12036, seeds, sunflower seed kernels, dried. (2016, May)
  ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/3626?fgcd=&manu=&lfacet=&format=&count=&max=35&offset=&sort=&qlookup=sunflower+seeds
 • Effects of dietary flaxseed on atherosclerotic plaque regression. Canadian Centre for Agri-food Research in Health and Medicine and the Institute of Cardiovascular Sciences, St. Boniface Hospital Research Centre, Winnipeg, Manitoba, Canada. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23585134

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.