5 ideer til minimalistiske hjem

Minimalistiske hjem sigter mod kun at have de væsentligste ting i livet, hvilket kan hjælpe dig med at sætte pris på skønheden i ting, og fokusere vores opmærksomhed på dem. Det kan være svært hvis vi har for mange ting omkring os.
5 ideer til minimalistiske hjem

Sidste ændring: 16 oktober, 2018

Minimalisme er et af de mest populære stilarter i nuværende designtendenser. Hvis du vil vide, hvad det handler om, eller hvis du vil prøve et af dens hovedbegreber i dit hjem, kan disse ideer til minimalistiske hjem være meget nyttige for dig.

Hvad består minimalistiske hjem af? Minimalisme er en arkitektur-tendens, som fokuserer på at minimere mængden af ting og møbler i ens hjem, så man kun har det væsentlige.

Ludwig Mies van der Rohe, en velkendt tysk-amerikansk arkitekt fra det 20. århundrede, var den første til at fremme ideen. En enkelt sætning af hans er nok til at opsummere essensen af denne tendens: “Mindre er mere”.

Minimalistiske hjem skiller sig ud for deres enkelthed og deres utrolige evne til at gøre, at de få ting der er i hjemmet fremstår bedre, takket være enkeltheden i rummet. Dem, der skaber disse hjem, har til formål at skabe et harmonisk og funktionelt rum. Selvfølgelig forsømmer de ikke æstetik. De sørger i stedet for at slippe af med unødvendige detaljer.

interiør minimalistisk hjem

Minimalisme kan anvendes både på ydersiden af huse, og til deres interiør. Når det kommer til interiør design, lægger denne tendens stor vægt på rækkefølge, og det, at enhver ting har sin egen plads.

Hovedaspekter af minimalisme

 • Enkelthed.
 • Funktionalitet.
 • Minimale genstande generelt.
 • Udeladelse af alle objekter der ikke er essentielle.
 • Natur og lys spiller en stor rolle i design.
 • Rette linjer og geometriske former dominerer.
 • Monokrome farveskemaer hersker, især i neutrale farver.

For at opnå disse mål gør minimalistiske huse brug af træ, glas, rustfrit stål, krom, marmor og granit. Når det kommer til dekoration, er naturlige muligheder som træ og sten de vigtigste materialer.

5 gode ideer til et minimalistisk hjem

Nu hvor vi har opdaget de vigtigste aspekter af minimalisme, kan vi fortsætte med at liste et par ideer til minimalistiske boliger. Du kan lade disse være i baghovedet når du påbegynder dit næste interiør-projekt, eller tilpasse dem til dit hjem for at få det bedste ud af denne tendens.

1. Sæt alt  i rummet væk

minimalistisk hjem

Orden er afgørende for minimalisme. Så det er bedst at undgå at have tøj liggende eller hængende rundt omkring i hele rummet. Design dit værelse ud fra dette grundlæggende princip: Hvis du tog et billede af dig selv i rummet, burde du kun kunne se de mest essentielle for det rum i baggrunden.

De vigtigste allierede for at opnå dette, er store garderobeskabe, ideelt monteret på væggen. Mindst en kommode vil også være nødvendig; disse kan findes i dejlige designs.

Endelig, hvis du kan få fat i sengeborde med store skuffer, vil de også være meget brugbare. Prøv at undgå unødvendige tæpper og billeder. Blomsterprint tilføjer heller ikke meget i denne sammenhæng.

2. Hvide gardiner giver følelsen af rummelighed

Som nævnt, er minimalisme en meget streng stil. Så det giver mening at udnytte naturligt lys. Til dette formål kan du bruge hvide gardiner af gennemsigtige stoffer. Det er også godt at have store vinduer.

I modsætning til mørke farver har lyse toner en tendens til at give dig en fornemmelse af, at rummet er større, mens de samtidig forøger lyset. En detalje, som du kan tilføje, er et stort spejl: refleksionen skaber en effekt, der markant forstørrer rummet.

3. Tænk over brugbarhed i badeværelset

badeværelse

Nogle af de aspekter, som vi nævnte i de ovenforstående ideer til minimalistiske hjem, kan bruges i endnu højere grad i badeværelset. Disse omfatter at lade naturligt lys komme ind, fokusere på funktionaliteten af objekter og bruge lyse, rene genstande.

Et godt råd til badeværelset er at bruge skydedøre, fordi de sparer mest plads. Nøglen til en god udnyttelse af rummet er et godt layout: Prøv at holde fast i geometriske linjer.

Nogle andre interessante ideer:

 • Brug store spejle.
 • Hav geometrisk formede håndvaske og badekar.
 • Brug hvid som din base med nogle detaljer i farve.
 • Brug materialer som træ og sten til at dekorere.
 • Hav nogle steder, hvor du kan sætte ting væk, såsom store skuffer eller kurve.

4. Minimalistisk køkken

Den næste ide til minimalistiske boliger handler om køkkenet. I køkkener er hovedfarverne gråtoner med geometriske møbler. Aluminium, marmor og granit er gode materialer til at opnå den ønskede effekt.

Bordplader bruges meget i minimalistiske køkkener. De har den fordel, at du kan sætte elektriske apparater under dem, og dermed få masser af plads. Det samme gælder for køleskabet: Det fungerer bedst hvis du kan sætte det helt op mod væggen. Også her bør naturlig belysning udnyttes maksimalt.

5. Plads til alle i stuen i minimalistiske hjem

minimalistisk stue

Udover at du selvfølgelig kan implementere de samme principper som for de tidligere nævnte rum, bør minimalistiske stuer ikke have for mange møbler. Store vinduer er en nøgleegenskab, samt masser af lamper.

Stærke farver, der kan kombineres med neutrale, er tilladt, men bør anvendes i begrænsede mængder. Dette kunne for eksempel være på et møbel, en sofa eller et maleri; nøglen er ikke at overdrive det. På den anden side bør du undgå unødvendige tæpper og dekorationer. Teknologi er også mere end velkommen. Moderne fjernsyn giver et distingveret strejf til hele rummet. Og siden det er funktionalitet du stræber efter, er det en god ide at kombinere det med et godt hi-fi system, så du og din familie kan nyde en god film.

Disse boliger kræver ikke meget, men de opfordrer dig til at bruge din kreativitet og fantasi. Disse ideer til minimalistiske hjem kan give dig nogle gode ideer som udgangspunkt: Tænk nu på din personlige smag og kom i gang!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.