5 juice og smoothies mod hårtab

5 juice og smoothies mod hårtab
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

I denne artikel vil vi snakke om 5 juice og smoothies mod hårtab. Hårtab er nærmest tabu, især for kvinder. Under årstidsændringerne har folk tendens til at lægge mærke til, at de taber mere hår end normalt, og det er også de tidspunkter, hvor vi oplever de højeste indkøb af kosttilskud for at bekæmpe dette fænomen.

Juice og smoothies mod hårtab

I denne artikel vil vi beskrive en af de mest naturlige måder at forhindre hårtab: Ved at drikke juice og smoothies lavet med de næringsstoffer, håret har brug for, for at holde sig sundt. Samtidig vil man kunne nyde nyde den gode smag af de lækre varianter af juice og smoothies hver dag, så giv det et skud!

En vigtig bemærkning, før vi begynder

For at bekæmpe hårtab, er det vigtigt at undgå at bruge for meget salt eller mælkeprodukter. På grund af dette, indeholder disse juice og smoothie opskrifter ingen af disse ingredienser. I stedet erstattes de med salterstatninger og mælk fremstillet af grøntsager, korn eller nødder.

Smoothie lavet med havregryn, kanel og brændenælde

Indholdet af denne usædvanlige smoothie vil måske overraske, men den har en rigtig lækker smag.

Den vigtigste ingrediens her er frisk brændenælde, som man kan hente fra sin urtehave eller endda ved siden af vejen – husk altid at bære handsker, da bladene “brænder.” Brændenælde har et højt indhold af vitaminer (som A, C, D og K) samt mineraler (som kalium, fosfor og jern), og det er en ingrediens, der anvendes i mange kommercielle shampooer.

Desuden havregryn er en nærende kornsort, der hjælper med at fremme sundt hår og hud indefra.

Bland følgende ingredienser:

 • En liter varmt vand
 • Fire skefulde havregryn
 • En håndfuld friske, grønne brændenældeblade
 • En skefuld kanel
 • To skefulde råsukker

Hvis man vil, kan man si væsken for at få en mere blød tekstur.
Drik altid denne smoothie kold.

Groen smoothie

Rød vindruesaft med honning

Denne gammelkendte opskrift er nem at lave og oven i købet virkelig lækker! Man kan få vindruesaft ved at bruge en blender eller en food processor – hvis man bruger den sidste metode, er det vigtigt at huske at si saften før man drikker den. Sørg for at købe økologiske røde druer med kerner, da kernerne er en del af den næringsmæssige værdi ved denne frugt.

Smag saften til med lidt honning for at give den sødme.

Traditionelt anbefales det at drikke denne juice hver dag i 30 dage, som det første om morgenen på tom mave.

Rød druer indeholder garvesyre, flavonoider, protein, vitamin A, vitamin B-kompleks og vitamin C, K, D, og E. De indeholder også kalium, fosfor og jern, såvel som andre mineraler.

Vindruesaft

Grøn smoothie med ølgær

Grønne smoothies, som vi allerede har talt om i andre artikler, er fantastiske for helbreddet og hjælper også med at forebygge hårtab på grund af deres høje indhold af vitaminer og mineraler. Til lige netop hårtab, anbefaler vi at kombinere følgende ingredienser:

 • Spinat: Det indeholder magnesium, folsyre, pantothensyre og vitamin C, som allehjælper med at syntetisere kollagen, en vigtig del af håret, som hjælper håret med at absorbere jern.
 • Avocado: En meget næringsrig og “hel” madvare.
 • Spirulina: Hjælper med at bekæmpe manglen på vitamin B12, som kan forårsage hårtab og grå hår.
 • Ølgær: Dette er et naturligt næringsstod, som indeholder endnu flere B-vitaminer og en anselig mængde essentielle aminosyrer og mineraler.

Man kan søde denne smoothie med honning,, melasse eller agavenektar.

Middelhavsjuice

Denne juice laves med traditionelle middelhavsingredienser, som alle bekæmper hårtab.

 • En moden tomat
 • Løg: med et højt indhold af svovl
 • Frisk basilikum: en kraftfuld antioxidant
 • Ekstra jomfru olivenolie
 • Æblecidereddike
 • Et skvæt saltvand

Lad denne juice stå på køl og drik den før et måltid.

Tomat juice

Smoothie med mandel, figen og kakao

Denne smoothie vil være populær hos hele familien og forsyne os med specielt store mængder af magnesium og zink. Den er meget næringsrig og indeholder masser af energi, så vi anbefaler at man drikker denne smoothie om morgenen.

 • En liter vand
 • To håndfulde mandler, opblødt i vand i mindst to timer
 • En skefuld usødet kakaopulver
 • Fire friske eller tørrede (og opblødte) figner

Blend ingredienserne sammen indtil de er blevet til en blød masse. Hvis fignerne ikke giver nok sødme, kan man tilføje lidt honning.

Hvilke juice og smoothies vil du prøve mod hårtab?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.