8 måder at udvikle modstandsdygtighed i dit liv: Lær at modstå modgang

Modstandsdygtighed er evnen til at være så fleksibel som bambus i en storm af modgang. Det bøjer, men det knækker aldrig. Det bliver bare stærkere.
8 måder at udvikle modstandsdygtighed i dit liv: Lær at modstå modgang

Sidste ændring: 27 maj, 2019

Udtrykket modstandsdygtighed har en meget interessant etymologisk rod: det kommer fra de latinske participium resiliens. Det betyder at gå baglæns, springe tilbage, stikke ud eller springe. I denne artikel giver vi dig 8 måder at udvikle modstandsdygtighed i dit liv.

På samme tid har dette ord en base i den fysiske verden. Det beskriver de materialer, der har den naturlige egenskab at bøje uden at bryde. Tænk på en bue f.eks. Du skal bøje den for at skyde en pil, men den vender hurtigt tilbage til sin oprindelige tilstand.

Ordet modstandsdygtighed har dog også et aspekt, der kan inspirere dit daglige liv.

Begrebet modstandsdygtighed blev gjort populært af neurologen, etologen og psykoanalytikeren Boris Cyrulnik. Han er især kendt for hans franske arbejde Les Vilains Petits Canards (De grimme små ællinger)

Dette er en væsentlig strategi, der går ud over simpel personlig vækst. Dette er et livsværktøj. Det er et koncept, der skal løfte dig op i hvert øjeblik af svaghed, sorg og når du står over for alle former for modgang.

I denne artikel giver vi 8 nøgler, så du kan begynde at uddybe og styrke denne dimension. Vi har alle det; du skal kun vække det og gøre det stærkere!

 1. Mærk dine følelser

Stop ikke din frygt eller frustration. Skjul ikke din tristhed eller din vrede. Konfronter alle disse følelser. Genkend dem og forstå dem derefter.

Dette er en måde at finde en mellemvej på, så du ikke lader dem kontrollere dig. I mellemtiden er du heller ikke tvunget til at skjule dem.

For at kende dig selv og forøge din daglige elasticitet er det nødvendigt at blive en god leder af dit enorme – og undertiden komplekse – univers.

Anbefalet læsning efter “8 måder at udvikle modstandsdygtighed i dit liv”:

Farvel til stress: 5 strategier enhver kvinde bør bruge

2. Husk øjeblikket i din fortid, hvor du stod over for en udfordring

I løbet af livet har alle overlevet modgang. Alle er kommet triumferende ud på den anden side efter en udfordring. Dette kan have været en kompleks situation, en løgn, en skillevej, et svigt, en sygdom eller et tilbagefald. Vi står alle over for udfordringer, ofte uden at vi selv ved det.

En inspirerende styrke strømmer indeni ​​os alle. Dette gør vanskelige ting nemme. Det giver dig også personlige ressourcer, som du måske ikke vidste, at du havde.

Hold disse øjeblikke med triumf i din fortid i tankerne. De er din inspiration til her og nu.

3. Gå en tur hver dag

Kvinde der gaar tur

Det kan virke for nemt. Faktisk er det muligt, at nogle ikke forstår, hvilken sammenhæng det har til modstandskraft.

Gentagende men konstant motion giver dig gode ændringer i din hjerne. Det frigør endorfiner. Disse hormoner gør dig rolig og de hjælper dig med at få et relativt billede af virkeligheden. De hjælper også med at ilte din hjerne og reducere niveauet af kortisol (stresshormonet) i dit blod.

Denne interne balance forbedrer dine følelser. Plus, det lader dig lære at være mere modstandsdygtig og stærkere på samme tid.

4. Tilskynd gode relationer

At have en person, du kan tale med, er vigtigt. Vi har alle brug for nogen, som vi stoler på, og vi kan åbne vores hjerte til. Det er vigtigt at have nogen, vi kender, forstår og respekterer os. Dette er uden tvivl en nyttig magi i dit daglige liv.

Denne daglige følelsesmæssige støtte er en kraftkilde, der også føder din evne til at være modstandsdygtig.

5. Tag tid til dig selv

Kvinde med arme i vejret

Det er vigtigt at have en dag til dig selv eller et par timer i din dag, hvor du kan oprette forbindelse til dig selv. Du kan skabe forbindelse med dine tanker og behov. Dette er en anden grundlæggende strategi til at kontrollere din indre verden.

Personlige og private rum og de steder, der kun tilhører dig, er skefulde med sundhed, du bør fodre dig selv med regelmæssigt.

6. Gør ting, der er vigtige for dig

Der er tidspunkter, hvor vi ikke tænker rigtigt, hvor det simple fakta at gøre noget, du kan lide vil hjælpe dig. Hvis der er noget, du identificerer dig selv med eller definerer dig, er det en måde at kanalisere stress på. Plus, det er også en måde til at bruge modstandsdygtighed til at opbygge dig.

Hvis du kan lide dit arbejde eller hvis du har en meget relevant lidenskab, er det vigtigt at vende sig mod det i de tidspunkter, hvor du føler dig fortabt i forbindelse med depression.

Så mærkeligt som det ser ud til, kan nogle gange rutiner virke som vitale tegnskærme. De skubber dig til at fortsætte fremad.

7. Skriv i en dagbog

Kvinde skriver bog - modstandsdygtighed i dit liv

På vores hjemmeside har vi ofte talt nogle om fordelene ved at føre dagbog dagligt.

Dette er meget terapeutisk. Det er en god måde at lade dine følelser fri på, strukturere dine ideer, projektideer, træffe beslutninger, rydde dit sind, reflektere og finde den intimitet du har brug for hos dig selv.

Læs også denne artikel efter “8 måder at udvikle modstandsdygtighed i dit liv”:

10 advarselstegn på depression

8. Mærk jorden under dine fødder

Dette metaforiske billede af “at have dine fødder på jorden” giver dig virkelig en liste over grundlæggende ideer, du kan tænke på:

  • Du har rødder, som du skal fodre. De giver dig mulighed for at være stærk igen. De omfatter dit selvværd, din personlige historie og de mennesker, der elsker dig.
  • Du er nødt til at opretholde en balance hele tiden. Du skal være stærk, men fleksibel som bambus. Hold kontakten med hvad der nærer og inspirerer dig. Hold styr på den følelsesmæssige understrøm, der inspirerer og trøster dig.
  • Du er en del af alt. Du er som et træ i dette komplekse miljø. Og som et træ gør dine rødder dig stærkere i storme.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.