5 naturlige midler mod højt blodtryk

For at vide, om vi har højt blodtryk eller ej, skal vi se lægen for en undersøgelse. Derefter vil forbedringen af vores kost hjælpe os med at kontrollere det. 
5 naturlige midler mod højt blodtryk
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Højt blodtryk rammer ofte de ældre, og dets årsager er resultatet af skadelige vaner eller livsstil som stress, overvægt eller højt alkoholindhold- eller saltindtag. I denne artikel får du 5 naturlige midler mod højt blodtryk.

Selvom vi kan forhindre denne lidelse, har vi altid risiko for at få det. For at behandle højt blodtryk er naturlige løsninger en mulighed, som vi bør have til rådighed.

Hvad er højt blodtryk?

Højt blodtryk eller forhøjet blodtryk er den øgede kraft i blodcirkulationen. Den hastighed, som blodet bevæger sig på, er højere end normalt, hvilket kan medføre betydelige kredsløbsproblemer.

Højt blodtryk er forbundet med dårlig kolesterol (LDL) og begynder ofte at være et problem for folk, når de når 55 års alderen.

Kvinde der faar tjekket blodtrykket

For at forhindre denne lidelse bør du gennemgå din families historie, da genetik spiller en vigtig rolle ved at bestemme dine chancer for at have højt blodtryk.

Hvad er symptomerne på højt blodtryk?

De hyppigste symptomer på forhøjet blodtryk omfatter:

 • Kvalme og opkast
 • Svimmelhed
 • Rødt ansigt
 • Sløret syn
 • Brystsmerter
 • Hovedpine

Du bør kontrollere dit blodtryk, hvis du har en mistanke. En blodtryksmåler kan nøjagtigt måle niveauerne.

Skærmen viser systolisk tryk (arterielt blodtryk) og diastolisk tryk (der måler trykket, når hjertet hviler imellem hvert slag).

Du bør gennemgå dine blodtrykniveauer hos din læge for at forstå, hvilken slags behandling der bedst passer til dine behov.

Hvordan kan du forhindre forhøjet blodtryk?

Person der faar testet blodtrykket

Der er ingen kur mod denne tilstand, og forebyggelse er derfor nøglen. For at forhindre forhøjet blodtryk bør du reducere dit saltindtag og træne ofte. Disse livsstilsændringer er en stor hjælp for din kardiovaskulære sundhed.

Du bør også følge en afbalanceret kost, der er rig på frugt og grøntsager. Desuden skal man eliminere eller reducere tobaks- og alkoholbrug.

Naturlige midler mod højt blodtryk

Naturmedicin er altid en god mulighed for behandling af denne tilstand. Brug af naturlige lægemidler er et vigtigt skridt, da det i nogle tilfælde kan danne symptomer uventet.

Anbefalet læsning efter “5 naturlige midler mod højt blodtryk”:

5 naturlige fødevarer der behandler hypertension

Folk med højt blodtryk bør også have noget til rådighed til behandling. Nogle af de retsmidler er:

1. Hvidløg

Hvidløg kan reducere blodtrykket med 8%. Det har antioxidant egenskaber, der forbedrer hud og nervesystemet. Vi kan bruge hvidløg til en lang række naturlige lægemidler.

 • Du bør spise et fed hvidløg dagligt som en behandling mod forhøjet blodtryk. Det hjælper at holde en krukke skrællede hvidløgsfed i køleskabet klar.
 • I stedet for at sluge eller tygge et hvidløgsfed, kan du blødgøre den i et glas vand over en nat.
 • Du kan blande vandet med citronsaft og drikke det på tom mave. Det hjælper med at stabilisere din maves pH-værdi ud over at hjælpe på din fordøjelse.

2. Persille og citronblanding

Blend en hel citron sammen med persille og drik den på tom mave. Dette middel forhindrer højt blodtryk, da begge ingredienser er vanddrivende. De fjerner tilbageholdte væsker, der forårsager tryk.

 • En anden nyttig metode er at drikke citronsaft med varmt vand om morgenen på tom mave.

3. Havregryn

Spisning af havregryn kan reducere kolesterol med 5% ud over at bekæmpe forhøjet blodtryk. Havregryn bidrager også til at regulere blodcirkulationen.

Havregryn
 • Kog vand og tilsæt havregryn, og lad det sætte sig. Du bør drikke mindst en liter af dette havrevand hver dag.

Se også denne artikel efter “5 naturlige midler mod højt blodtryk”:

13 grunde til at spise havregryn hver morgen

4. Magnesium

Vi kan finde magnesiumchlorid i fødevarer som rødbeder eller nødder og bruge det som en behandling mod forhøjet blodtryk.

Du kan også finde den i apoteker og naturfødevarebutikker.

 • Til tilberedning tilsættes 33 gram magnesiumchlorid (2 spsk) til en liter kogende vand.
 • Drik et lille glas på en tom mave dagligt.
 • Dette er en forebyggelsesmetode. En magnesiumchlorid mangel øger risikoen for højt blodtryk.

5. Rødbeder

Ud over magnesium indeholder denne rod kalium, jern, natrium, calcium, fosfat og zink. Spise rødbeder ofte kan give kroppen mange fordele.

Roedbedejuice - midler mod hoejt blodtryk

Takket være dens karakteristika og smag er det let at spise rødbeder. Fra salater til smoothies er der mange måder at inkludere rødbeder i din kost på og drage fordel af dens egenskaber.

 • Når det drejer sig om at bekæmpe højt blodtryk, kan det maksimere resultaterne at drikke rødbeder på tom mave.
 • Alt du skal gøre er at koge, blende og drikke rødbederne.

Forhøjet blodtryk kan betyde mange sundhedsrisici. Gør hvad du kan for at forhindre dette.

Det kan interessere dig ...
7 simple tips til kvinder med tyndt hår
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 simple tips til kvinder med tyndt hår

Hvis du ikke har meget hår, hvis det ser ud til at det udtyndes, er vi sikre på, at du er træt af udseendet.Her er 7 simple tips til kvinder med ty...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Organizacion Mundial de Salud. (2015). OMS | Preguntas y respuestas sobre la hipertensión. Preguntas y Respuestas Sobre La Hipertensión.
 • Piskorz, D. (2011). Hipertensión arterial. Salud(i)Ciencia. https://doi.org/10.2319/111211-702.1
 • OMS, O. M. de la S. (2013). Información general sobre la hipertension en el mundo. Oms. https://doi.org/WHO/DCO/WHD/2013.2
 • Consenso Latinoamericano sobre Hipertensión Arterial. (2000). Consenso Latinoamericano sobre Hipertensión Arterial. Journal of Hypertension. https://doi.org/10.1002/dta.1860
 • CINGOLANI, H. D., GIRONACI, M., VICARIO, A., MIATELLO, R., COSTA, M. de los A., BRANDANI, L., … PIZORNO, J. (2012). Hipertensión Arterial. Revista de Difusión de La Sociedad Argentina de Hipertensión ARterial. https://doi.org/10.1080/03067310802398872

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.