5 naturlige midler mod kraftig menstruation

En kraftig menstruation er noget mange kvinder må lide under hver eneste måned. Heldigvis er der nogle naturlige midler, der kan hjælpe.
5 naturlige midler mod kraftig menstruation

Sidste ændring: 27 januar, 2019

En kraftig menstruation er noget mange kvinder må lide under hver måned. Desværre kan det ledsages af andre symptomer, såsom smerter, træthed, svimmelhed osv. I denne artikel kan du lære om de bedste naturlige midler mod kraftig menstruation. På denne måde kan du balancere dine hormoner uden at skulle ty til medicin.

Hver kvinde, hver sin menstruation

Hver kvindes menstruation er forskellig. Nogle mærker det næsten ikke, og det giver absolut ingen gener overhovedet. Andre lider dog under mange ubehagelige symptomer, såsom:

 • Oppustet fornemmelse
 • Humørsvingninger
 • Betændelse
 • Smerter
 • Følsomhed

Der er imidlertid nogle indikatorer der kan fortælle dig, om det du oplever er normalt. I særdeleshed skal du være opmærksom på eventuelle pludselige ændringer, som kan skyldes stress, en ændring i kost eller et andet sundhedsproblem.

Kraftig menstruation

En kraftig menstruation, også kendt som menoragi, kan være noget genetisk, som mange altid har lidt af. Det kan dog også være relateret til andre ting:

Mange kvinder har ingen anelse om deres menstruation er kraftig eller ej, da de ikke har nogen referenceramme. Se derfor, om du svarer ja til et af disse spørgsmål:

 • Din menstruation varer mere end 8 til 10 dage.
 • Du bruger mere end 8 hygiejnebind eller tamponer om dagen, eller du skal skifte dem hver 2. til 3 time.
 • Din cyklus varer mindre end 21 dage.
Nogle kvinder oplever kraftige smerter under menstruation

Naturlige midler mod kraftig menstruation

Her er nogle midler mod kraftig menstruation.

1. Kyskhedstræ

Kyskhedstræet (Vitex agnus-castus) er en temmelig ukendt medicinsk plante, som tilfældigvis er meget gavnlig for kvinder. Det viser sig, at den kan være meget effektivt både for kvinder med en kraftig menstruation og for kvinder, der lider af amenoré (udebleven menstruation).

Kyskhedstræets frugter hjælper med at regulere østrogen og progesteron niveauer.

Du kan indtage bærrene som en infusion eller i tabletter, og det er også godt til at lindre smerter og menstruationskramper. Men selvom det er et effektivt middel mod kraftig menstruation og andre lidelser, skal du stadig være tålmodig. Det kan tage et par måneder, før du begynder at mærke resultaterne.

Læs også:

2. Maca-rod

Maca er en fremragende hormonregulator, både til mænd og kvinder af enhver alder. Faktisk bruger mange kvinder det til at forbedre frugtbarheden og andre til at tilpasse sig overgangsalderen.

Det eneste du skal huske er, at det for nogle mennesker kan forårsage nervøsitet. Derfor er det vigtigt at starte med en lille mængde i første omgang og gradvist øge det med tiden.

Maca-rod kan bruges som middel mod kraftig menstruation

3. Gul Ensian

Gul Ensian hjælper ikke kun med at regulere en kraftig menstruation, det hjælper også med at forhindre anæmi. Dette er et meget almindeligt problem for kvinder, der mister for meget jern hver måned.

Ensian er også rigtig godt for fordøjelsen, leverfunktionen, til at stimulere appetitten og til at fjerne af skønhedspletter. Du kan indtage det som en infusion eller bruge det lokalt.

4. Almindelig Røllike

Røllike, eller Achillea millefolium, er en urt med nogle imponerende egenskaber. På grund af dens æteriske olier, mineraler og antioxidanter kan den behandle en lang række lidelser.

Røllike virker som en hormonregulator og dens antispasmodiske egenskaber gør det til et naturligt analgetikum (smertestillende lægemiddel). Derfor kan denne plante være virkelig nyttig til beroligende smerter under menstruation.

Det er også effektivt til behandling af åreknuder, hæmorider, akne, ar og højt blodtryk. Du kan drikke det som en infusion eller bruge det lokalt, og du kan endda dyrke det selv hjemme.

Læs også:

5. Grønne Smoothies

Sidste men ikke mindst, et middel, der aldrig fejler i behandlingen af mange lidelser, er en grøn smoothie. På grund af næringsstofferne i grønne blade, såsom folinsyre, er de gode til forbedring af leverfunktionen og kvaliteten af ​​dit blod.

Grønne smoothies kan omfatte frugter og forskellige grøntbladede grøntsager:

 • Spinat
 • Rødbedeblade
 • Radiseblade
 • Rucola
 • Brøndkarse

Prøv nogle af de her lækre midler mod kraftig menstruation. Deres lækre smag vil virkelig overraske dig. Du vil hurtigt bemærke forbedringer med andre sundhedsproblemer, og du vil føle dig mere energisk. De kan endda hjælpe dig med at forsøge at opnå din ideelle vægt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.