Naturlige lægemidler for polycystisk ovariesyndrom

Æggestokkenes sundhed er tæt knyttet til andre organer. Overbelastning af tarmene kan direkte påvirke sundheden for vores kønsorganer. Leverfunktionen er direkte relateret til det endokrine system.
Naturlige lægemidler for polycystisk ovariesyndrom

Sidste ændring: 25 juli, 2019

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) forårsager uregelmæssig menstruation, besvær med vægttab, overdrevet kropsbehåring, akne, hårtab og fertilitetsproblemer blandt andre symptomer. I denne artikel vil vi forklare alt du behøver at vide for at  behandle dette sundhedsproblem naturligt, herunder de mest effektive ernæringsmæssige løsninger.

Afbalancer leveren

Vores lever er det organ, der renser blodet for toksiner. Dens funktion er tæt forbundet til resten af ​​organerne, og især det endokrine system. For at behandle leveren fuldstændigt og naturligt, kan du lette leverfunktionen med planter som marietidsel eller boldo. Det er også vigtigt at undgå usunde fedtstoffer og tilsætningsstoffer i fødevarer i vores kost.

Kvindekrop

Anbefalet læsning efter “Naturlige lægemidler for polycystisk ovariesyndrom”:

Rødbeder og sirup: Et middel mod ovariecyster

Reguler tarmene

Hvis du kigger på hvor tæt tarmene ligger på æggestokkene, vil du se at forstoppede tarme direkte kan påvirke vore andre indre organers sundhed. Det er vigtigt at holde dine tarme sunde, fordi hvis de ikke fungerer korrekt, kan det forårsage mange sundhedsmæssige problemer.

Hvis du udover PCOS lider af irritabel tyktarm, forstoppelse, parasitter eller andre tarmproblemer, er det bedst at behandle disse tilstande naturligt, inden de generer æggestokkenes balance.

For at regulere tarmfunktionen, kan du følge en diæt, der er rig på frugt og grøntsager, fuldkorn og tørrede frugter. Hvis du lider af forstoppelse, kan du tilsætte et par naturlige afføringsmidler til din kost som hørfrø eller svesker.

Hoerfroe

Hold øje med gluten

Gluten-allergi eller cølaki er let at detektere, da kroppen straks reagerer efter indtagelse af fødevarer indeholdende gluten. Imidlertid er der forskellige niveauer af tolerance og en lille ubalance over tid kan føre til PCOS.

Hvis du har lidt af glutenallergi før eller lider af fordøjelsesproblemer, så kan denne løsning være god for dig.

Vitex

Den mest effektive plante til behandling af denne sygdom er kyskhedstræ (vitex agnus castus), et lægemiddel der traditionelt er blevet anvendt til at regulere hormonniveauet og forebygge uregelmæssige menstruationer og genfremkalde ægløsning hos kvinder som er ophørt med at menstruere. Det er især effektivt, når PCOS er ledsaget af lave niveauer af progesteron og prolaktin.

Tag 200 mg Vitex-ekstrakt om dagen i mindst 3 eller 4 måneder inden du skal forvente resultater.

En blomst - polycystisk ovariesyndrom

Maca

Maca er en rod fra Andesbjergene, der er meget gavnligt for kvinders sundhed. Den virker især til   hormonregulering, uanset type. Det er også fantastisk til symptomer på overgangsalder.

Denne rod kan findes i tablet- eller pulverform. Pulveret gør det nemmere at dosere, da det tilrådes at starte med en lille smule og gradvist sætte mængden op over tid, fordi det giver meget energi og kan fremkalde nervøsitet.

  • For en chokbehandling skal du tage 6-9 gram dagligt i en måned.
  • Vedligeholdelsesdosis er 3 gram om dagen (ca. en strøget teskefuld).

Læs også denne artikel efter “Naturlige lægemidler for polycystisk ovariesyndrom”:

Havregrynskager med hørfrø og sesam til slankekuren

Hørfrøolie

Koldpresset hørfrøolie er rig på Omega-3 og Omega-6, to næringsstoffer, der naturligt regulerer hormonniveauer og fremmer ægløsning.

Tag to spiseskefulde hørfrøolie dagligt. Hvis smagen ikke passer dig, da det kan smage fiskeagtigt, ​​kan du blande det i maden. Du vil stadig få alle fordelene uden fiskesmagen.

Billeder af digiyesica, Filip Bunkens og M. Martin Vicente

Vi håber, du har nydt at lære om polycystisk ovariesyndrom (PCOS) i denne artikel.

Det kan interessere dig ...
Fordele ved hørfrø: 6 fantastiske egenskaber
Bedre LivsstilLæs den på Bedre Livsstil
Fordele ved hørfrø: 6 fantastiske egenskaber

Fordele ved hørfrø er kendt i mange år og kan være nyttige til mennesker, der lider af forskellige sygdomme. Få mere at vide i denne artikel.