5 nemme øvelser der giver en perfekt talje

En af de sværeste områder at holde styr på og træne, er taljen. Det er kroppens hoveddepot for fedt, og samtidig det område, hvor overvægt ses tydeligst.
5 nemme øvelser der giver en perfekt talje
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Træning, kur og målrettet massage er alt sammen vigtigt, når det handler om din talje. I denne artikel kan du opdage nogle gode øvelser der giver en perfekt talje.

Kvinder tænker altid på deres figur, på at få en velbalanceret kost og, selvfølgelig, at passe på deres krop. Så den bedste måde at begynde er ved at lave øvelser der giver en perfekt talje. Men at have en daglig rutine der omfatter sund mad og træning kan være svært, da rytmen i vores hverdagsliv ikke giver plads til det.

En af de sværeste områder at holde styr på og træne, er taljen. Det er kroppens hoveddepot for fedt, og samtidig det område, hvor overvægt ses tydeligst.

Mange kvinder tror at det er nødvendigt at tage i træningscenteret for at få en velproportioneret figur, men det er helt forkert. For langt størstedelen af en god rutine kan klares derhjemme.

Hvis du på grund af tidspres ikke kan træne jævnligt, så kan du begynde med at øve bestemte teknikker derhjemme, og begynde at tone og slanke taljen. Gør det sammen med os!

Øvelser til en perfekt talje

Der findes utallige tips og teknikker som kan bruges, når man gerne vil arbejde på sin talje. Det kan være øvelser, kostplaner eller opskrifter der understøtter aktiviteterne. Læs videre her, og find ud af hvordan du træner dig til en perfekt talje.

1. Hulahop

hulahopringen er både sjov og sund

Vi begynder med en af de mindre kendte teknikker: hulahop-ringen. Selvom den måske ligner legetøj for børn, er den faktisk forrygende til at træne taljeområdet. Den har også den fordel, at udover at være sjovt, får du trænet hele kroppens mellemområde.

En god måde at lave denne øvelse, er at danse med hulahopringen i 5 minutter (hvor du holder den roterende omkring hoften). Du kan også bruge 2 eller 3 ringe, for at øge øvelsens sværhedsgrad.

2. Dans dig til en perfekt talje

Dans er en af de mest komplette træninger for kroppen. Med andre ord, dans bidrager til at reducere fedt, og holde din krop fast og rørig.

At gå til dans eller blive god til en stilart som salsa, swing eller hvad du nu kan lide, vil hjælpe dig med at brænde de fedtdepoter der samler sig omkring din mavePå den måde bliver din talje mere markeret.

Her er endnu en god artikel: 6 grunde til, at dans er godt dig og din krop

3. Øvelser for taljen

Træning er nødvendigt, hvis du vil have en perfekt talje

En god måde at begynde at træne taljen, er ved at have bestemte rutiner for dette område. herunder vil vi fortælle dig om nogle af de mest effektive øvelser for en perfekt talje.

Mavemuskler

At træne mavemusklerne med vægte er med til at tone taljen. Du kan bruge en bold eller en håndvægt til dette.

 • Lig på gulvet med strakte arme mens du holder vægten.
 • Bøj dine ben lidt, og hold ryggen i en 45 graders vinkel.
 • Hold denne stilling at drej din talje uden at bøje armene.

Nå dine tæer for en perfekt talje

Denne øvelse er baseret på udstrækning og fleksibilitet.

 • Stå ret op og spred benene let.
 • Rør så dine tæer på din venstre fod med din venstre hånd, og omvendt.
 • Gentag i forløb med 20 gentagelser.

Twist

Den bedste måde at træne taljen er at vrikke i dette område.

 • En rigtig god øvelse er at placere et rør eller en stang bag din nakke, og holde den der med dine arme.
 • dette vil hjælpe dig med at lave kontrollerede vridninger, hvilket du bør gentage mindst 25 gange for at få en markeret talje.

Svømning

Denne her gang skal vi “svømme” på land.

 • Lig ned på en måtte, og stræk dine arme og ben ud.
 • Begynd så at bevæge dine arme og ben som om du svømmede.
 • Det anbefales at bevæge sig i omkring 30 sekunder, holde 5 sekunders pause, og så begynde igen.

Besøg denne artikel: Find ud af, hvordan svømning forbedrer dit helbred

4. Slankende massage

Massage kan virke slankende

Massage i dette område er meget effektivt. Der er mangel slankende cremer på markedet som er glimrende til dette formål. Det vi vil anbefale stærkest, er at massere området 3 gange om ugen. Helst om morgenen, inden du træner.

Et yderligere godt råd, der øger virkningen af massagen, er at overdække området med husholdningsfilm eller plastfolie. Lad cremen virker i 40 minutter under det.

5. Hjemmeremedier og opskrifter

Til sidst vil vi tale om hjemmeremedier der kan opretholde en pæn talje. Disse tricks er perfekte at tilføje til din daglige træningsrutine, eller til at hjælpe kroppen med at forbrænde fedt.

Drik:

 • 2 liter vand hver dag.
 • Et glas vand (200 ml) med citronsaft på tom mave.
 • Drik grøn te 3 gange om dagen.
 • Et glad gulerodsjuice (200 ml) før hvert måltid.

Så prøv disse råd og øvelser for en perfekt talje, og se de fantastiske resultater! Husk på, at resultaterne bliver tydeligere hvis du spiser en sund kost.

 


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.