6 grunde til, at dans er godt dig og din krop

Vidste du, at dans hjælper med at forbedre stofskiftet og rensre overskydende væsker og toksiner fra din krop?
6 grunde til, at dans er godt dig og din krop

Sidste ændring: 22 oktober, 2020

Du får meget ud af at danse med andre dans eller med dig selv. Det er lige meget – så længe du har det sjovt. I denne artikel skriver vi mere om, hvorfor dans er godt for dig og din krop.

Dans hjælper os med at holde os i form, forbedre vores humør og øger vores styrke og fleksibilitet, hvilket blot er nogle af dets mange fordele.

Dans er en af de fritidsaktiviteter, der har været praktiseret længst over hele verden gennem historien.

Blandingen af rytmiske bevægelser med forskellige slags musik giver ofte en sjov og sund form for motion, som vi kan øve til enhver tid.

Dans er godt for dig og din livskvalitet

Dans giver mange fordele for vores fysiske form, så det er godt at have disse i tankerne, når vi føler os dovne og måske ikke orker at gå ud og danse.

1. Forbedrer din fysiske krop

Kvinder der danser.

Der er mange stilarter af dans, som vi kan vælge mellem. Der er også danse, der er specielt designet til at forbedre vores fysiske form.

Du kan finde disse på ethvert træningscenter, fordi de kombinerer bevægelser der styrker kroppen med rytmisk aerob træning.

På den måde kan vi øge vores fysiske ydeevne, styrke, fleksibilitet og tone vores muskler samtidig med at vi forbedrer vores figur. Dans definerer vores muskler uden at gøre dem større, det gør os mere atletiske og det gør os også til mere aktive mennesker.

Lad os huske, at en af årsagerne til fedme er en stillesiddende livsstil, og at dans stimulerer os ved at give os mere vitalitet, energi og positivitet.

2. Dans er godt for dig, fordi det hjælper dig med at tabe dig

Når vi danser hjælper vi vores krop med at forbrænde overflødige kalorier. På denne måde kan vi også tabe vores kropsfedt mens vi har det sjovt. Det er derfor en meget behagelig og sund måde at tabe sig på.

  • Nogle former for dans skiller sig ud ved at man skal bruge masser af energi. Det vil sige at de hjælper med at forbrænde masser af kalorier på lidt tid.
  • De mest kendte er zumba, samba, mavedans og latinske danse, bare for at nævne nogle populære eksempeler.

3. Du fjerner giftstoffer, når du danser

Pige danser alene.

En god dansesession en eller to gange om ugen er en fremragende vane til at øge sveden. Dette er vigtigt for at rense kroppen, fordi gennem svedning hjælper vi med at fjerne overskydende væsker og skadelige toksiner.

Af samme grund er det vigtigt at forblive godt hydreret. I hver dansesession har vi en tendens til at svede meget og miste en masse kropsvæske. Som følge heraf vil drikkevand genoplive os og hjælpe med at hydrere vores organer og led.

På denne måde vil vi også fjerne giftige stoffer, som kan gøre os syge, hvis de ophobes i kroppen for længe.

4. Dans er godt – det aktiverer blodomløbet

Folk, der lider af cirkulationsproblemer som tyngde i benene, åreknuder eller hævelse, bør undgå at have en stillesiddende livsstil for enhver pris. Men at være på dine fødder meget uden at bevæge sig hjælper heller ikke. Så den bedste løsning er at danse.

  • Dans aktiverer og forbedrer hele kroppens kredsløb. Rytmen hjælper os med at få alle muskler i kroppen til at bevæge sig, fra fødderne og hele vejen op til hovedet.
  • Alt vi skal gøre er at finde den stil, der passer bedst til vores smag, vores alder og vores fysiske evne.

5. Forbedrer sociale forhold

Gruppe danser sammen.

Nogle mennesker foretrækker at nyde fordelene ved at danse alene hjemme. Men når vi udøver en hver form for dans med en partner eller i en gruppe, får det os til at bruge lidt tid sammen med andre mennesker hver uge.

  • At tilmelde sig til dansekurser er for eksempel en glimrende måde at møde nye mennesker der vil komme ind i vores liv og udvide vores kreds af venskaber.
  • Det får os til at interagere os med andre der deler de samme interesser med potentialet for gode venskaber eller endda kærlighed.

6. Øger selvværd

Fordelene ved dans går langt ud over de fysiske resultater. Udover at holde os i form og forebygge sygdomme, har dans også en positiv effekt på vores humør.

Hvis vi har tendens til at foretrække at blive hjemme alene, så er det det rigtige tidspunkt at overveje at starte til dans.

  • Dans kan løse problemer som ensomhed og endda tristhed og skam. Det er en meget effektiv terapi når du oplever hårde perioder med stress, isolation eller sorg.
  • Selvom du ikke har lyst til at begynde, kan du være sikker på at efter din første dansedag vil du bemærke at dit humør er forbedret.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.