Hvordan du bekæmper overvægt med citron

Takket være citronens egenskaber sammen med andre naturlige ingredienser, kan du kæmpe overvægt og samtidig give din krop næringsstoffer for bedre generel sundhed.
Hvordan du bekæmper overvægt med citron
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Overvægt er en tilstand karakteriseret ved øget kropsvægt og akkumuleret fedt i forskellige områder af kroppen. I dette indlæg vil vi fortælle dig hvordan du bekæmper overvægt med citron.

Det er forårsaget af indtagelse af for mange kalorier, som kroppen derefter kæmper med for at omdanne til energi.

Dette er meget almindeligt for mennesker, der fører en stillesiddende livsstil og følger en dårlig kost rig på fedt, sukker og forarbejdede fødevarer.

Selvom overvægt ikke er klassificeret som en sygdom, anses det for en sundhedsrisiko, da det disponerer dig mod at udvikle visse sygdomme, såsom diabetes, dyslipidæmi, hjerteanfald og mere.

Men heldigvis er det en reversibel tilstand, som kan bekæmpes naturligt ved hele tiden at træne, følge en balanceret kost plan og indføre visse vaner til at øge dit stofskifte.

I dag vil vi gerne påpege, hvilke fordele citroner kan give dig. Dette er en citrusfrugt, der har været brugt siden oldtiden til at bekæmpe overvægt sammen med andre sundhedsrelaterede tilstande.

Nedenfor vil du finde ud af, hvorfor citron er så effektivt, og hvordan du kan tilberede den for at gøre brug af dens fordele.

Lad os tage et kig på det!

Fordele ved citron til at bekæmpe overvægt

Citron og et glas vand

Citroner er en af de mest almindeligt anvendte fødevarer i kropsafgiftnings kurer. De har aktive komponenter, som renser giftstoffer fra blodet og ekskretionsorganerne.

Citron er blevet brugt som et naturligt middel mod overvægt i flere hundrede år, fordi den driver stofskifte funktionerne og bekæmper fordøjelsesproblemer, der forhindrer vægttab.

Citroner er rig på fibre, hvilket forbedrer tarmens bevægelser og forhindrer lidelser som forstoppelse, betændelse og luft i maven.

Selvom citron smager surt, er den opført som en af de bedste naturlige baser, der kan føjes til din kost.

Citroners næringsstoffer afbalancerer kroppens pH-værdi og reducerer overskydende surhed, tilstedeværelsen af skadelige bakterier, og inflammatoriske problemer.

Citroner er også et fremragende naturligt vanddrivende middel. De fjerner affald, kontrollerer væsken i kroppen og er gode for nyre- og blærefunktionen.

Ung kvinde der staar med en badevaegt

Deres citronsyre styrker enzymerne for at fremme fordøjelsen af fedt, proteiner og andre stoffer, som forårsager vanskeligheder for kroppen.

Vi bør også pointere, at den er en af de bedste kilder til C-vitamin, hvilket gør den til en fremragende allieret for immunforsvaret og til forebyggelse i udviklingen af infektioner.

De har også kraftige naturlige antioxidanter, hvilket forhindrer kolesterol fra at ophobe sig i årerne, sammen med skader forårsaget af frie radikaler.

Det giver også næringsstoffer, såsom:

 • Vitaminer (A, komplekse B, og E)
 • Mineraler (kalcium, kalium, magnesium, jern)
 • Kulhydrater

Hvordan du bruger citroner til at bekæmpe overvægt

Der er flere opskrifter derude, der udnytter citronens fordele mod overvægt. Du kan tilføje den til flere retter, og den giver også et citrus touch til forskellige drikkevarer.

Men i dag vil vi foreslå 3 specielle måder, du kan kombinere citron med andre vægttabs ingredienser for bedre resultater.

1. Citron og ingefærs Te

Ingefaer og citron te

Selvom du også kan drikke varm citron vand for sig selv, er dette en god mulighed til at tilføje flere næringsstoffer og fordele ved at bruge en smule ingefær.

Dette krydderi er ikke kun en fremragende fordøjelsesfremmende støtte, men ingefær har vist sig at være effektivt til at fremskynde stofskiftet.

Ingredienser

 • Saft fra 1 økologisk citron
 • 1 tsk. ingefær (5 g)
 • 1 glas vand (200 ml)
 • 1 spsk. honning (valgfrit) (25 gram)

Hvad du skal gøre

 • Varm vandet og tilsæt den friske citronsaft og ingefæren.
 • Læg det i blød i et par minutter, tilsæt honning for at forsøde det, drik det på tom mave.
 • Drik det hver dag eller mindst tre gange om ugen.

2. Citron med æblecidereddike

Kombinationen af citronsaft med æblecidereddike hjælper med at afgifte blodet og stimulere fjernelsen af giftstoffer.

Begge disse ingredienser reducerer angsten for at spise, og de har vanddrivende egenskaber, der hjælper med at kontrolle væske og inflammation.

Ingredienser

 • Saft fra 1 økologisk citron
 • 1 spsk. æblecidereddike (10 ml)
 • 1 glas vand (200 ml)

Hvad du skal gøre

 • Fortynd æblecidereddiken i et glas varmt vand, tilsæt derefter citronsaft.
 • Drik det før din morgenmad i to uger hver dag.
 • Hvil i en uge, fortsæt derefter rutinen.

3. Citron med olivenolie

Citronsaft og olivenolie

Indtagelse af en spiseskefuld  ekstra jomfru olivenolie med citron hver dag forlænger følelsen af mæthed. Det holder også kolesterolniveauet i skak og stimulerer samtidig tarmkanalen.

Takket være deres antioxidant og rensende egenskaber, er dette en af de mest populære løsninger til at bekæmpe mavefedt.

Ingredienser

 • 1 tsk. citronsaft (5 ml)
 • 1 spsk. olivenolie (16 gram)

Hvad du skal gøre

 • Bland den friske citronsaft med spiseskefulden af olivenolie og drik det før morgenmaden.
 • Vent cirka 30 minutter, før du spiser andre fødevarer.
 • Indtag hver dag.

Basiske fødevarer, såsom citron, har vist sig at have mange egenskaber til at hjælpe med vægttabet. Det er derfor, vi mener, du bør bruge disse opskrifter for at udnytte deres fordele.

Det kan interessere dig ...
6 former for overvægt og årsagerne bag
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 former for overvægt og årsagerne bag

Der er mange former for overvægt, men de kan alle kontrolleres, hvis du ser en specialist, der kan personliggøre dit behandlingsprogram. • Fang X., Azain M., Crowe White K., Mumaw J., et al., Effect of acute ingestión of Green tea extract and lemon juice on oxidative stress and lipid profile in pigs fed a high fat diet. Antioxidants, 2019.
 • Maharlouei N., Tabrizi R., Lankarani KB., Rezaianzadeh A., et al., The effect of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: a systematic review and meta analysis of randomized controlled trials. Crit Rev Food Sci Nutr, 2019. 59: 1753-1766.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.