Find ud af, hvordan svømning forbedrer dit helbred

Hvad hvis vi fortalte dig, at der er en aktivitet, der beskytter din krop, forbedrer blodcirkulationen og reducerer stress samt er noget, som folk i alle aldre kan udføre? Læg løbeskoene væk, det er tid til en svømmetur!
Find ud af, hvordan svømning forbedrer dit helbred
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 25 august, 2022

Den popularitets voksende hobby i form af løb, formørker andre sportsgrene, der også er meget effektive til at trimme din figur samt holde dig sund. I denne artikel vil du finde ud af, hvordan svømning forbedrer dit helbred

En af dem er svømning. Når du svømmer, træner du alle dele af din krop og engagerer dig fuldt ud i træningsprogram, der involver alt fra kondition til styrke.

Du får alt dette gennem en lav effekts rutine, fordi vand giver en følelse af vægtløshed.

Svømning er en aktivitet, der passer til enhver person i enhver alder. Det er også godt for mennesker med muskel- eller knogleproblemer.

Det kan være endnu mere gavnligt, hvis du tilpasser øvelserne til dine behov. På grund af dette vil vi dele, hvordan svømning kan forbedre dit helbred.

Er du klar til at opdage alle dets fordele?

5 måder at svømning forbedrer dit helbred på

1. Det forbedrer blodcirkulationen

Person der svoemmer

Svømningens bevægelser stimulerer din blodcirkulation. Når du er i vandet, bevæger du ikke bare dine arme, men bruger også din øvre og nedre torso.

Derudover involverer du andre dele af kroppen, som normalt glemmes i fitness centeret, såsom ankler, håndled, fingre og tæer.

Når det kommer til fødderne, er dette meget vigtigt, fordi folk ofte har problemer med cirkulationen i denne region af kroppen.

Når du svømmer, er hele din krop justeret vandret, hvilket sammen med bevægelserne gør det muligt for cirkulationen at flyde frit i hele kroppen.

Se også denne artikel efter “Find ud af, hvordan svømning forbedrer dit helbred”:

7 ofte ignorerede tegn på dårlig blodcirkulation

2. Det trimmer din figur

Først og fremmest, når du svømmer, så udfører du meget kardiovaskulært arbejde. Dette er vigtigt, når det kommer til at forbrænde fedt.

Men det er ikke alt, hvad du får. Når du bruger din styrke til at trække dig selv gennem vandet, så toner du dine muskler.

  • Hvis du vil forbedre disse resultater, anbefaler vi at du bruger et boogie board til at træne nogle dele af kroppen mere end andre mens du svømmer.
  • Du bør også prøve perioder med langsom svømning samt øjeblikke med maksimal intensitet. Dette vil hæve din puls og øge dit fedtforbrændingspotentiale.

3. Det reducerer stress

Person der svoemmer

Svømning kan forbedre din mentale sundhed, fordi det kræver, at du koncentrerer dig om din teknik.

Som alle andre træningsøvelser stimulerer det produktionen af ​​serotonin, fornøjelseshormonet og fjerner cortisol, stresshormonet.

I modsætning til løb, så tvinger svømning dig til at forblive fokuseret på din form, mens du træner, hvilket er en velsignelse for dem, der har en tendens til at blive tabt i deres tanker.

Mens du er i vandet, eksisterer der kun dig og din krop. Omverdenen ophører med at have betydning.

4. Det lindrer muskelspændinger

Dette er en direkte konsekvens af den tidligere effekt. Muskelspændinger og kramper fremkommer, når dine muskler er for svage til at udføre dine daglige aktiviteter.

Derfor kan rutinerne og øvelserne du udfører i vandet, forøge musklerne og eliminere stress eller i det mindste reducere intensiteten.

Det er dog sandt, at der er nogle mennesker, hvis følelsesmæssige stress manifesterer sig som smerter i nakken eller ryggen.

Hvis dette er dig, skal du bare huske at svømning kan være nyttigt for at forbedre din tilstand.

Vi anbefaler læsning af denne artikel efter “Find ud af, hvordan svømning forbedrer dit helbred”:

Sådan toner du arme med slap hud

5. Det forbedrer dit selvværd

Person der svoemmer - svoemning forbedrer dit helbred

Forestil dig det øjeblik, hvor du træder ud af poolen. Du er fri for stress og smerte og bemærker, at for hver dag der går, så bliver din figur mere markeret. Der er intet som denne tilfredshed, er der?

Forestil dig nu, at det er otte om morgenen, og du er kommet på arbejde med den samme følelse af tilfredshed.

Med denne følelse er alt lettere: Dit arbejde og dine interaktioner med dem omkring dig. Så når du går i seng om natten, sover du fredeligt.

Sådan kan svømning hjælpe dig med at opbygge et godt selvværd og forbedre dit helbred.

Den psykologiske og fysiske optimisme, som dette bringer til starten af ​​din dag, får alt til at gå lidt mere glat og så opbygger du et mere positivt selvbillede.

Som du kan se, er svømning en stærkt anbefalet aktivitet, især hvis du gør det første om morgenen.

Fordelene vil formere sig og forberede dig på at nyde din dag samt stå overfor eventuelle problemer.

Du er velkommen til at dele din oplevelse efter at have opdaget, hvor godt svømning er for dit helbred!

Det kan interessere dig ...
De bedste øvelser med træningselastik
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De bedste øvelser med træningselastik

Vi vil i dag fortælle dig om de bedste øvelser med træningselastik, der hjælper dig med at træne forskellige muskelgrupper og områder af kroppen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Palomino-Martín, Antonio, González-Martel, Verónica, Quiroga-Escudero, Miriam Esther, & Ortega-Santana, Francisco. (2015). Efectos del Entrenamiento de Natación sobre la Asimetría Corporal en Adolescentes. International Journal of Morphology33(2), 507-513. https://dx.doi.org/10.4067/S0717-95022015000200016
  • Rendón Morales, Pablo Anthony, Guerrero González, Edison Santiago, Aguirre Obando, Eduardo Arturo, Noroña Casa, Luis Enrique, Betancourt Mejía, Elena Raquel, & Vaca García, Mario Rene. (2017). Beneficios de la natación en el asma. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas36(2), 150-158. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03002017000200022&lng=es&tlng=es.
  • Latorre García, Julio, Sánchez-López, Antonio Manuel, Baena García, Laura, Noack Segovia, Jessica Pamela, & Aguilar-Cordero, María José. (2016). Influencia de la actividad física acuática sobre el neurodesarrollo de los bebés: revisión sistemática. Nutrición Hospitalaria33(Supl. 5), 10-17. https://dx.doi.org/10.20960/nh.515

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.