5 skridt til at programmere din underbevidsthed

Ved at kontrollere dine tankers vandring, og bruge styrkende mantraer, kan du programmere din underbevidsthed.
5 skridt til at programmere din underbevidsthed

Sidste ændring: 05 april, 2019

Du kan ikke kontrollere din underbevidsthed, men du kan lære den at guide dig via din intuition, og leve fuldt ud i nuet. Ved at kontrollere dine tankers vandring, og bruge styrkende mantraer, kan du programmere din underbevidsthed.

Når vi hører ordet “underbevidsthed”, tænker mange af os straks på psykoanalyse. Tanken om at vi er styret af alt hvad der ligger under overfladen af vores bevidsthed dukker også op. Men hvad du måske ikke ved er, at du kan programmere din underbevidsthed.

Du kan måske også lide: 3 grunde: Derfor er det sundt for sindet at græde

Din underbevidsthed fungerer som en motor for mange af de ting du gør. Den styrer vores dagligdags reaktioner, og måden vi omgås andre mennesker på.

Når vi for eksempel møder en person vi ikke kender, så tager det os ikke ret lang tid at vurdere om vi kan lide dem eller ej. Hvis vi går ned af nogle trapper og kommer til at overse et trin, så reagerer vi som regel på et splitsekund, og genvinder balancen.

Der er mange ting vi gør helt automatisk, og mange ting vi tager stilling til, uden at analysere eller tænke nærmere over dem. I det hele taget er store dele af vores adfærd styret af denne underbevidste struktur.

Men hvad hvis vi fortæller dig, at der findes en vej ind til denne sorte boks i sindet. En vej der lader dig lære den bedre at kende, og endda kontrollere den?

At gøre dette ville være en fantastisk måde at handle med større selvsikkerhed, og mindre frygt. Resultatet er, at vi kan gøre os selv mere frie og glade.

Din underbevidsthed er dit sinds automatpilot

Intet af det du finder i din underbevidsthed er vilkårligt eller tilfældigt. Din underbevidsthed gemmer essensen af alt hvad du har oplevet, set og følt.

Den er som en slags rodeskuffe, hvor dit væsens kompas, og alt hvad der er sket for dig, bliver opbevaret.

Alt hvad du har oplevet og gennemlevet efterlader et følelsesmæssigt spor, alt efter hvordan det er blevet bearbejdet. Derfor konstruerer du bestemte associationer, korrekte eller ej, baseret på ting du har oplevet:

“Folk som kigger mig i øjnene er troværdige, for min mor kiggede sådan på mig.””Mænd som undgår at kigge på en når de taler til en er farlige, for det gjorde min første kæreste, og han sårede mig virkelig.”

På den måde efterlader alt hvad du har oplevet et spor i din underbevidsthed. Altså fortolker du sandsynligvis din virkelighed ud fra den information du har gemt.

Din underbevidsthed gør det muligt for dig at reagere hurtigt når der ikke er tid til at tænke over tingene.

Der er mange ting den kan have indflydelse på, for eksempel: “Skal jeg sige ja til dette jobtilbud?”, “Er det en god idé at give mit telefonnummer til min nye ven?”, “Hvilken vej skal jeg køre, venstre eller højre?”

Se eventuelt: 5 spørgsmål til at finde vej, når man er fortabt

At programmere din underbevidsthed: fordele

Der er fordele ved at programmere din underbevidsthed

Der kan være mange grunde til at du ønsker at programmere din underbevidsthed:

 • For at lære dig selv bedre at kende.
 • For at udbedre dårlige ting såsom rygning, stress, angst, depression, mangel på selvtillid.
 • For at skabe en virkelighed der passer bedre til dine ønsker.

Hvis du beslutter dig for at programmere din underbevidsthed, kan det hjælpe dig til at blive den person du oprigtigt ønsker at være.

Dette skal du vide før du begynder at programmere din underbevidsthed

Det er klart, at ingen kan ændre indretningen i deres hjem, hvis de ikke ved hvad der er i huset fra starten af.

Den mest almindelige situation er den, at der findes rum der ikke har set dagens lys i lang tid. Dette er steder hvor din frygt og begrænsende tanker ligger gemt. Det er også dem der forhindrer dig i at være lykkelig.

Det er derfor vigtigt, at kende til de problemfyldte områder i din underbevidsthed, så du kan behandle dem. Først da vil du være klar til dirigere dem i retning af velvære og virkelyst.

For at nå dertil, må du gøre som beskrevet i det følgende, og opnå rigtig gode resultater.

Lær at få kontakt med din underbevidsthed

Følg disse trin og opnå resultater
 • Vær opmærksom på din intuition. Indskydelser er faktisk beskeder, som din underbevidsthed sender til din bevidsthed. De er derfor små informationer som kan give dig et praj om hvad der gemmer sig indeni, og hvad du prøver at fortælle dig selv.
 • Før en drømme-dagbog. Læg en notesblok på dit natbord, og skriv om alle dine drømme. Gør det så snart du vågner, inden du glemmer dem. prøv senere at analysere dem, og spørg dig selv hvad drømmen kan betyde. Du kan også opsøge en professionel drømmetyder.
 • Udfør meditation. Find et roligt øjeblik på dagen, og brug det på denne sunde øvelse. Tænk på det som en halv time, hvor du kan fornemme dig selv, men stress ikke over det med en halv time. Start med 5 minutter og se hvor det bringer dig hen.
 • Mal mandalaer. Det er en metode til at fokusere på her og nu, så du kan komme i kontakt med dig selv.
 • Lav en personlig journal. Nedskriv dine tanker, minder, og dine følelser. Det er en perfekt måde at skabe en litterær struktur, der lader din kerne og lidt af din underbevidsthed kigge frem.

Sådan kan du programmere din underbevidsthed i 5 trin

Det er vigtigt at arbejde med det tidligere skridt, selv-opdagelse, før du går videre til denne fase.

Det er først når du har fundet dine svagheder, at du kan påbegynde denne proces med at ændre det indre. Derudover skal du bruge en direkte tilgang, hvis du vælger at programmere din underbevidsthed.

Du skal huske en vigtig ting: Vær vedholdende. Disse øvelser skal praktiseres hver dag, så hav tålmodighed. Ændringerne sker hverken på en uge, eller en måned.

1. Visualiser

Praktiser visualisering hver dag. Forestil dig selv i en bil. Du sidder i førersædet, du holder rattet, og du ved nøjagtig hvor du skal hen.

 • Du føler en behagelig brise for panden, og ser en beroligende solopgang ude i horisonten. Det fylder dig med håb.
 • Det punkt i horisonten er der hvor dine mål er. Du kører selvsikkert hen imod det, uden frygt. Ingen stopper dig.

2. Brug positive bekræftelser der styrker dig

Først skal du finde sætninger eller mantraer der virker for dig. “Jeg har fortjent at være glad og intet kan stoppe mig. Mine værste fjender er i mit hovede, og dem dem har jeg allerede slået”.

Så skal du gentage disse bekræftelser ofte, især når du lægger dig til at sove.

3. Lev i nuet

Hold dig forbundet til det der sker i øjeblikket.

Hvis du retter din opmærksomhed mod fortiden eller fremtiden, vil din underbevidsthed svigte dig. Dette skyldes at mulighedernes døre åbner i det der sker nu og her.

4. Gør én ting ad gangen

Undgå at multitaske. Den stress der følger med at gøre 100 ting på en gang vil vokse sig til et monster for din indre ro.

Lær at med hver ting du laver i nuet. Det er dér du bør fokusere al din energi.

5. Stands vandrende tanker

Lær at få at få styr på dine tanker

Alt i alt har du tre overordnede mål i sinde: at være glad, at være dig selv og at blive den person du virkelig ønsker at være.

Ved du hvem der kan forhindre dig i at komme derhen? Dig, med dine vandrende tanker. Aldrig mere skal du tænke: “Jeg kan ikke, for det er før gået galt,” eller “jeg tør ikke, for jeg kommer helt sikkert til at skuffe nogen.”

Hold styr på dine tanker, og tag imod en mere selvsikker, moden og stærk underbevidsthed, der tager dig derhen hvor du gerne vil være: en verden af komplet sindsro og lykke.

Øverste billede venligst fra WikiHow.com

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Stajkovic, A.D., Locke, E. A., & Blaire, E. (2006). “A first examination of the relationships between primed subconscious goals, assigned conscious goals, and task performance”. Journal of Applied Psychology5: 1172–1180
 •  Henri F. Ellenberger, The Discovery of the Unconscious (1970)
 • Laplanche, Jean & Jean-Bertrand Pontalis (1967). Diccionario de Psicoanálisis, Paidós, B. Aires 9ª. Edición 2007, p. 414
 • Kasala ER, Bodduluru LN, Maneti Y, Thipparaboina R, “Effect of meditation on neurophysiological changes in stress mediated depression”, Complement Ther Clin Pract. 2014 Feb;20(1):74-80.
 • Dahl CJ, Lutz A, Davidson RJ, “Reconstructing and deconstructing the self: cognitive mechanisms in meditation practice”, Trends Cogn Sci. 2015 Sep;19(9):515-23.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.