3 grunde: Derfor er det sundt for sindet at græde

Gråd kan til tider være forårsage panderynker, men det har store fordele for dit sind, så du bør aldrig holde tårerne tilbage, hvis du har brug for at give slip.
3 grunde: Derfor er det sundt for sindet at græde
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Har du også hørt, at det er sundt for sindet at græde? Det er tabu at græde, men det viser sig faktisk at være godt for os. Mange af os har lært at holde tårerne tilbage, både foran andre såvel som når vi er hjemme.

Meget få mennesker tør at græde. Folk tror, ​​at det er noget at skamme sig over, men intet kan være længere fra sandheden. Det har faktisk en hensigt. Vi er født med denne evne, fordi der er en række fordele ved at græde. Lad os se på, hvad de er.

1. Det er helbredende for sindet at græde, og det forbedrer dit humør

Det er helbredende for sindet at græde, også selvom det måske ikke virker sådan. Hvis du går igennem et ekstremt trist øjeblik i dit liv, som for eksempel et afsluttet forhold eller et familemedlems død, kan det virke lindrende og beroligende for sindet at græde.

Det er rigtigt, at det er en måde at udtrykke tristhed på, men det er også en måde til at få alle de følelser ud, der sidder fast inde i dig. Nogle gange holder vi tårerne tilbage, nogle gange sluger vi dem, men i stedet for at være gode for os, er det kun til mere skade.

Læs også: 7 fødevarer der forbedrer dit humør

Kvinde det græder

Måske kan du ikke se en vej ud, hvis din partner har forladt dig, og du kan ikke forestille dig livet uden dem. En af fordelene ved at græde er, at det kan hjælpe dig med at se tingene meget tydeligere.

Når du græder, slipper du dine følelser fri og dit sind slipper af med alle de ting, der gør hverdagen overskyet. Når du har “opkastet” alle de følelser, der kæmper for at komme ud, vil du føle dig fri og have et meget klarere perspektiv på situationen.

2. Det lindrer stress at græde

Har du nogensinde grædt af frustration? Nogle gange har gråd ikke noget at gøre med at være trist, men at være for stresset. Dette kan være på grund af et projekt på arbejdspladsen, en chef der chikanerer dig eller et fag på universitetet, som du kæmper med.

Denne frustration, raseriet og hjælpeløsheden gør, at du vil græde. Al den indsats, du lægger i, er for ingenting, eller måske er det ikke for ingenting, men andre mennesker ser det ikke og kræver mere og lægger pres på dig.

Men selv om det kan virke negativt, vil gråd helt sikkert hjælpe under disse omstændigheder. Det vil hjælpe dig med at lindre det stress, der opbygges inde i dig. Når du har løst det hele, vender du tilbage til dine bestræbelser, og resultaterne kommer.

3. En tudetur gør dig afslappet

Gråd hjælper dig ikke bare med at få et klarere perspektiv på en situation. Det virker også afslappende for sindet at græde. Lad os overveje folk, der har tvangstanker, som de ikke er i stand til at stoppe, som overvælder dem og får dem til at skamme sig.

I dette tilfælde kan gråd være som en ventil. Det frigiver ikke kun spændingen i kroppen, men også i sindet.

læs også: Den fattige mand mangler meget, den grådige mand mangler alt

Kvinde vil ikke have du ser, hun græder

Når tvangstanker sværmer omkring dit sind og der ikke er nogen ende i syne, kan det føles som en hvirvelvind. Du vil bare berolige dine tanker, få dem til at stoppe, men du ved ikke hvordan du gør det.

Måske har mange følelser opbygget sig. Tristhed, stress, angst… Det er vigtigt at lade alt dette ud ved at græde. Dette er simpelthen på grund af alle de fordele, vi har nævnt.

For dit sind er gråd som et “nødstop” for alle de tanker, der spinder ude af kontrol i dit sind. Når du har beroliget sindet ved at græde, kan du se lyset ved enden af ​​tunnelen. Du kan se tingene meget klarere og føle dig roligere og fredeligere.

Uden tvivl er der mange fordele ved at græde for dit sind. Selvom folk måske har mange meninger om gråd, selvom folk måske fortæller dig at stoppe, så skal du ikke være opmærksom på dem.

Gråd er virkelig sundt og holde det tilbage, ender bare med at gøre mere skade. Det er skadeligt at begrænse dine følelser og sluge dem. Du kan ende med at udvikle fysiske symptomer som følge heraf. Lad det ikke ske. Græd når du føler, at du skal.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Bylsma, L. M., Croon, M. A., Vingerhoets, A. J. J. M., & Rottenberg, J. (2011). When and for whom does crying improve mood? A daily diary study of 1004 crying episodes. Journal of Research in Personality. https://doi.org/10.1016/j.jrp.2011.04.007
  • Miceli, M., & Castelfranchi, C. (2003). Crying: Discussing its basic reasons and uses. New Ideas in Psychology. https://doi.org/10.1016/j.newideapsych.2003.09.001
  • Hendriks, M. C. P., Nelson, J. K., Cornelius, R. R., & Vingerhoets, A. J. J. M. (2008). Why crying improves our well-being: An attachment-theory perspective on the functions of adult crying. In Emotion Regulation: Conceptual and Clinical Issues. https://doi.org/10.1007/978-0-387-29986-0_6
  • Hall, J. M. (2011). Introduction to Three Conceptual Explorations of Human Crying. Journal of Holistic Nursing. https://doi.org/10.1177/0898010110393351
  • Rottenberg, J., Bylsma, L. M., & Vingerhoets, A. J. (2008). Is crying beneficial?. Current Directions in Psychological Science, 17(6), 400-404.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.