10 vaner, der forhindrer dig i at være lykkelig

Du kan ikke tilfredsstille alle, så hold op med at spekulere over, hvad folk tænker. Glem dine dårlige oplevelser fra fortiden og fokuser på det, der er her og nu. Tro på din evne til at udrette, hvad du har sat dig for.
10 vaner, der forhindrer dig i at være lykkelig

Sidste ændring: 10 december, 2018

Alle ved, at det er umuligt at være 100% glad hele tiden, og at der er bestemte situationer, hvor det er uundgåeligt at være trist. Men nogle gang er lykken et spørgsmål om valg, ikke omstændigheder. I denne artikel bringer vi dig 10 vaner, der forhindrer dig i at være lykkelig!

Den moderne, vestlige livsstil kan med sine skikke, begrænsninger, frygt og udfordringer nogle gange komme i vejen for ægte lykke. Men selv når det er værst, er det vigtigt at huske. At livet altid giver dig grund til at være taknemmelig og føle de livsbekræftende følelser, der giver selv de mørkeste dage en smule mening. Alt, hvad du skal gøre, for at nyde dem, er at komme af med nogle af de dårlige vaner, som holder dig fra at være virkelig lykkelig.

Her har vi 10 vaner, du skal give sparket, for at begynde at være mere lykkelig.

Hold op med at bekymre dig om, hvad andre folk siger

Det her er rigtigt svært: Mennesker er sociale skabninger, og intet gør mere ondt end at blive afvist. Men det er spild af tid og energi konstant at prøve at behage andre og bekymre sig om hvad de tænker. Ingen har ret til at dømme dig. Kun du ved hele sandheden om dig selv.

Husk, at du ikke altid har ret

Par der ser utilfredse ud

Alle kan godt lide at have ret, og nogle gange er du ret sikker på, at du har fat i den lange ende. Men du vil ikke altid have ret, og det klogeste er, at acceptere det. Det er hårdt altid at skulle kæmpe for at få ret, så gør dig selv en tjeneste og lad være. Det vil give dig og dine omgivelser mere ro.

Giv slip på dine bekymringer

Livet er svært for alle, og problemer opstår før eller siden. Det bedste du kan gøre, er at give slip på din frygt for fremtiden. Tag tingene et skridt af gangen, og sig til dig selv, at det hele nok skal løse sig. Livet skal leves med glæde, ikke med et tungt hjerte. 

Sig farvel til usikkerhed

Arm og lidt fugle

Der er ingen andre i verden, der tænker præcis lige som dig, eller har de samme evner. Så hold op med at sammenligne dig selv med andre, tro på dig selv og din evne til at opnå alt, du har sat dig for. Hvis nogen siger noget negativt om dig, ignorer dem og bare fortsæt med at gøre tingene på din måde.

Giv slip på dit behov for at have kontrol

Giv afkald på følelsen af at ville kontrollere alt, hvad der sker omkring dig. Prøv at huske på, at ting sker på den måde, de nu sker, at ting er som de skal være og alt hvad du skal bekymre dig om, er dig selv. Giv slip på de ting i dig, som trigger lysten til at kontrollere, og du vil opdage, at du med det samme føler dig mere glad.

Læg fortiden bag dig

Kvinde der graeder

Alle har dårlige oplevelser og gamle traumer, der stadig kan være smertefulde, selv i dag. Se det på denne måde: alle dele at dit liv har lært dig noget nyt. Rejs dig stærkere end før fra dine skader og smerter.

Penge kan ikke købe dig lykke

Hvis du laver overarbejde for at tjene flere penge, gør du det måske af de forkerte grunde. Hvis du mener, at du har brug for penge for at være virkelig lykkelig, så kan det faktisk holde dig fra at nyde den sande lykke.

Penge er selvfølgelig vigtigt for dit liv, men det er ikke værd at bruge al din tid på at tjene flere og flere penge, imens du ignorerer din familie og dine venner. Det er hos dem, ægte lykke kan findes.

Klag mindre og find løsninger i stedet

Kvinde med en smileyballon

Nogle gange er beklagelser ikke andet end en dårlig vane. Det eneste, der skal til, for at få glæde i hverdagen, er at lade være med at sige dem højt.

Lad ikke frygt lamme dig

Det er normalt at være bange, men du kan ikke lade frygten holde dig fra at gøre de ting, du drømmer om, eller tage muligheden, når den byder sig. Det er bedre at tage chancer, og lade din frygt vejlede dig og give dig styrke.

Giv slip på din vrede og stolthed

Vrede og stolthed er to følelser, der kan gøre dig til en bitter person, skade dine forhold og gøre dig ulykkelig. Lad tilgivelse fylde dit hjerte og fri dig selv fra de negative følelser, som holder dig fra at være lykkelig.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.