5 tips til en slank hals

Huden på halsen er ligeså følsom som huden på ansigtet. Det er derfor vigtigt at tage sig godt af den ved at exfoliere den og smøre den med fugtighedscreme.
5 tips til en slank hals
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Halsen er en meget attraktiv del af kvindens krop, en del, vi ofte glemmer. Med den rette rutine, kan vi få en flot og smuk hals, som vi kan være stolte af, at vise frem. Læs mere om 5 tips til en slank hals.

Halsen skal man tage sig af, ligesom resten af kroppen, med jævnlig exfoliering og daglig brug af creme. Det skal dog siges at halsen kræver særlig pleje. Du kan generelt bruge de samme produkter på din hals som du bruger på dit ansigt.

Tips til en slank hals: Exfolier hver uge

De første trin til at holde huden på halsen glat og stram er ved at exfoliere jævnligt. Vi anbefaler at du gør det en gang om ugen, da det  kan irritere huden at gøre det oftere, især hvis du har tør eller følsom hud.

For at fjerne døde hudceller kan du anvende et hvilken som helst af disse naturlige produkter, eller en kombination af dem:

  • Bagepulver
  • Sukker
  • Salt

Bland disse exfolierende ingredienser med en smule mandelolie eller aloe vera gel for lettere at kunne massere området.

Gør det blidt uden at trykke hårdt, og lav cirkler fra bryst til hage.

Rens herefter med koldt vand for at lukke porerne. Smør en fugtgivende creme på området.

Salt

Tips til en slank hals: Udfør en dyb rensning

Hvordan kan vi udføre en dyb rensning af huden på halsen? Ved hjælp af en ler maske! I tilfælde af, at du har fedtet eller kombineret hud, kan du rense både ansigt og hals samtidig.

Vi anbefaler at anvende grønt eller pink ler, og for at forberede det skal du blot blande lerpulveret med vand for at lave en pasta, som du kan sprede i ansigtet og ikke vil dryppe af. For at blande leret, skal du anvende lerkrukker, glas eller træskåle, men aldrig metal da det vil ødelægge de terapeautiske egenskaber ved leret.

Påfør masken og undgå øjnene og læberne. Lad den tørre i ca. 15 minutter.

Fjern leret med varmt vand og fugt herefter huden.

Tips til en slank hals: Brug fugtighedscreme dagligt

Hvordan holder du huden på din hals blød og smidig? Med den samme creme som du anvender på dit ansigt. Halsen er ligeså følsom som ansigtet, og lider også med tiden, hvis du ikke passer ordentligt på den.

Vi anbefaler at anvende disse yderst nærende produkter:

Alle disse naturlige olier er yderst gavnlige. Du bør kun anvende dem to gange dagligt: Når du står op og når du går i seng.

Persons hals og skulder

Tips til en slank hals: Masser den jævnligt

Desværre, så lider nakken under pres fra daglig stress grundet dårlig kropsholdning, timer foran computeren, konstant panderynken, osv.

For at undgå konsekvenserne af disse spændinger, anbefaler vi at anvende et fugtgivende produkt som du har valgt til let at massere halsen i mindst 5 til 10 minutter dagligt.

Masser halsen ved at anvende hele din hånd, pres godt ned på området under hagen, hvor kæbelinjen kan ses, for at stimulere cirkulation og eliminering af affaldsstoffer.

Separer tommelfingeren og pegefingeren godt og glid hånden ned fra top til bund, imens du presser let på huden.

Tips til en slank hals: Slap af hver nat

Baby der sover

Bruxisme eller kæbespænding påvirker også i høj grad din hals, hvilket forværrer dens udseende over længere tid.

For at ordne dette, bør du udføre kæbeøvelser som hjælper dig med at komme af med al den spænding der bygger sig op i dette område.

Husk også at det om natten er normalt at bide din kæbe sammen ubevidst. Derfor er det meget vigtigt at bruge et par minutter på at afslappe denne del af kroppen før sengetid. Du bør også forsøge at sove med din kæbe totalt afslappet og din mund en smule åben, ligesom babyer sover.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Billeder af Chiot’s Run, osmachosant og Torbein Rønning.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.