Prøv disse 5 tips og tricks til skinnende hår

At børste dit hår dagligt er vigtigt for at stimulere blodcirkulationen. For at forsegle hårsækkene i dit hår og få mere glans, anbefaler vi at din sidste skyldning af håret foregår under bruseren med koldt vand.
Prøv disse 5 tips og tricks til skinnende hår

Sidste ændring: 04 december, 2018

Smukt og skinnende hår kan være langt eller kort, tykt eller tyndt, men det vigtigste aspekt ved smukt hår er glans. At have glansfuldt, blødt hår får dig til at se sund og vital ud.

I dagens artikel vil vi dele nogle af nøglemetoderne til at nære dit hår ordentligt, så det får mere glans i løbet af blot få dage.

Børst dit hår dagligt for at få skinnende hår

Måske har din bedstemor engang fortalt dig, at du skal børste dit hår 100 gange før du går i seng. I dag lyder sådan et råd som begyndelsen på et eventyr, men dette gamle sagn indeholder et videnskabeligt faktum: når du børster dit hår gentagende gange, stimulerer det cirkulationen i din hovedbund og distribuerer de naturlige olier du producerer, hvilket giver fugt til dit hår, fra rod til spids.

Du bør vælge en børste lavet af naturligt hår for at få de bedste resultater, da de er mere gavnlige for hovedbunden, men også føles mere behagelige.

Start med at børste fra din pande til baghovedet, og gør det samme fra din hals opad. Dette bør give en behagelig, afslappende følelse.

Blot to minutters børstning om dagen er nok, og snart vil du bemærke de fantastiske resultater.

skinnende hår kan nemt opnås med få tricks

At massere din hovedbund

Vi hintede henad dette i det forrige tip, da det at massere din hovedbund er essentielt for at have skinnende, sundt hår.

Dette er også en anden metode til at forbedre cirkulation, og til at nære hovedbunden i dybden, som ofte lider under stress og forurening i løbet af dagen.

Pres dine fingerspidser imod din hovedbund, og bevæg dem i små cirkler, imens du lægger en smule tryk på dem.

Start rundt om din pande, og bevæg dig langsomt ned og imod din nakke.

Du kan gøre dette når som helst i løbet af din dag, enten når du føler lidt spænding i dit hovede, eller du kan blot skifte hver anden dag når du normalt børster dit hår.

 

shampoo

Anvendelse af kokosolie for at få skinnende hår

 • Grøntsagsbaserede olier hjælper uden tvivl med at give fugt til dit hår, uden at tilføje nogen af de kemikalier der som regel er til stede i shampooer og balsam (som også kun lover kortvarige resultater).
 • Problemet med grøntsagsolier er dog, at de kan få dit hår til at se fedtet eller uplejet ud, grundet deres høje fedtindhold.
 • Løsningen er, at anvende kokosolie istedet, for selvom den føles fedtet, så absorberes den meget hurtigt, og regulere produktionen af sebum helt naturligt.
 • Du kan påføre det lige før eller efter du har vasket dit hår. Påfør det kun i midterlængderne og ned til spidserne.
 • Anvend en meget lille portion.
 • Børst herefter dit hår, så olien distribueres jævnt.
hjemmelavet-balsam

Rensning med eddike

Et andet godt trick du kan prøve derhjemme er at anvende eddike som balsam. Eddike tilføjer ikke blot glans, men nære også dit hår, det regulere også den naturlige pH værdi, som ofte ændres når du anvender kemiske hårprodukter.

Du har brug for en del æblecider eddike blandet med tre dele vand. Lad det sidde i et minut, før du skyller det ud.

Du skal ikke bekymre dig om lugten af eddike, den forsvinder når dit hår tørre. Men hvis det virkelig generer dig, så prøv at tilføje et par dråber af din favorit æteriske olie til blandingen.

At spise sunde fedtstoffer for at få skinnende hår

avocado

Skinnende hår er resultatet af god ernæring. Fedtstoffer er en primær nøgle til at opnå dette resultat, men du bør kun spise de sunde typer fedt, som giver næring til din hud og dit hår.

Hvad er de?

 • Grøntsagsolier som er koldpressede: oliven, kokos, sesam, hørfrø, solsikke, osv.
 • Nødder
 • Frø
 • Avocado
 • Æggeblomme
 • Fisk
 • Yogurt naturel

Glem ikke at drikke masser af vand i løbet af dagen, især som det første om morgenen. Sundt hår associeres med sunde nyrer, og når du drikker vand hjælper det med at passe på dit hår indefra.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.