6 hostemidler til børn som du bør kende til

Vidste du, at kyllingesuppe, bortset fra at være beroligende, også hjælper med at behandle forkølelse? Dens magt ligger i dens indhold af jern og zink.
6 hostemidler til børn som du bør kende til
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Hoste er et almindeligt symptom på forkølelse og influenza, som oftest ikke bliver alvorlig og kan kontrolleres med hjemmelavede hostemidler. Vi ved alle, at forkølelse og influenza er mere almindelige i kolde klimaer, fordi det er i denne tid, at dit immunforsvar svækkes, og du er udsat for at pådrage dig en virus eller bakterie, der kan påvirke kroppen.

Med hensyn til børn er det meget vigtigt at gå til en børnelæge og følge hans anbefalinger for at bekæmpe forkølelser såvel som den irriterende hoste. Du kan også bruge hjemmelavede hostemidler, som er understøttet af forskere, som har bevist, at de i høj grad kan lindre symptomerne.

Hvad skyldes hoste?

Selvom vi nævnte at hoste det meste af tiden er et symptom på influenza og forkølelse, betyder det ikke altid, det er forårsaget af dette. Hoste opstår når vira inflammerer og irriterer de øvre luftveje og forårsager slim.

bronchitis

Hoste kan være et klart tegn på en forkølelse, en allergi eller en sygdom, der kræver mere pleje, som bronkitis, lungebetændelse, astma eller lungekræft. Det kan forekomme subtilt hos børn og har tendens til at vare i fire uger. Selvom det er irriterende, anbefaler vi ikke at stoppe hosten lige med det samme, fordi det er en naturlig ting i kroppen til at rydde luftvejene og slippe af med mikrober, støv, kemikalier eller andre irriterende ting.

For at lindre   hoste   hos børn findes der forskellige hjemmelavede midler, der kan være til stor hjælp, fordi de også lindrer og har en dejlig smag, som de helt sikkert ikke vil sige nej til.

Hønsekødssuppe

Denne fantastiske mad til børn rækker ud over en simpel bedstemoropskrift. Hønsekødsuppe er blevet populær fordi den er god til at lindre forkølelsessymptomer, herunder hoste. Ifølge forskere ved Medical Center of the University of Nebraska, hjælper jern og zink i kyllinger med at fremme helbredelsesprocessen for alvorlig hoste, især dem, der indeholder slim.

Vicks vaporub

Vicks Vaporub er et af de bedste hostemidler

Den klassiske Vicks vaporub-salve er et populært middel til at lindre hoste og andre almindelige forkølelsessymptomer (Må ikke sælges i DK). Før dit barn går i seng, smøres Vicks vaporub på deres fodsåler og de får sokker på. Du kan også massere det på deres bryst og ryg til at øge dets virkninger. Man siger, at denne salve er sikker for børn og babyer, men det er godt at gå til en børnelæge i alle tilfælde.

Honning og citron som hostemidler

Disse to ingredienser er fantastiske til at styrke immunforsvaret og bekæmpe hoste. Citron er rig på C-vitamin og honning er et fremragende naturligt antibiotikaFor at fremstille dette middel, blandes en god mængde citronsaft med bihonning og man tager et par spiseskefulde om dagen.

Varm chokolade

En undersøgelse udført af Imperial College London, i England fandt frem til, at chokolade   indeholder en vigtig komponent kaldet theobromin, som har evnen til at lindre vedvarende hoste hos børn efter en virusinfektion.

Skumfiduser

Dette er en lækker hjemmelavet løsning, der kan være en stor hjælp, og børn vil elske det. Tilsæt en håndfuld skumfiduser til et glas varm mælk og vent på at de smelter. Drik før sengetid.

Banancreme

bananer

Denne lækre banancreme er velsmagende, sund og meget nærende. Dens lækre smag gør den til en sikker vinder hos børn, og vi kan forsikre dig om, at du ikke vil få noget problem med at få dem til at spise det.

Ingredienser

  • 2 middelstore, modne bananer
  • 2 spiseskefulde honning
  • 400 ml kogende vand

Hvordan tilberedes den?

  • Mos bananerne med en gaffel eller ske, helst af plast, så de ikke bliver brune.
  • Hæld varmt vand på bananerne, dæk det til, og lad stå i 30 minutter.
  • Tilsæt honning når blandingen er kold.
  • Du kan også si blandingen i en plastsigte.

Indtagelse

Hver gang du ønsker at give dine børn dette hostemiddel, opvarm blandingen let. Lad dem spise det 4 gange om dagen.

Er du klar til at afhjælpe dine børn lidelser med hjemmelavede hostemidler?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.