7 æggestokkræft symptomer alle kvinder bør kende til

Da symptomerne på æggestokkræft kan ligne andre lidelser, skal du altid henvende dig til din gynækolog for at undgå komplikationer og for at få en rettidig diagnose.
7 æggestokkræft symptomer alle kvinder bør kende til

Sidste ændring: 26 august, 2022

Æggestokkræft symptomer er vigtige at kende til, fordi æggestokskræft er en kronisk sygdom i det kvindelige reproduktive organ. Og på grund af dets stille udvikling er det også kendt som en “stille morder”.

Det kan være den næst mest almindelige type af gynækologisk kræft, men det har en højere dødsfrekvens, fordi alvorlige symptomer ikke viser sig i de første faser af kræften.

Den uregelmæssige vækst af dette organs celler resulterer i æggestokskræft. Det fører til ondartede tumorer, der kan spredes til andre dele af kroppen.

Mens den nøjagtige årsag til kræft i æggestokkene er ukendt, er der større risiko for kræft i æggestokkene, hvis der er en familiehistorie med det samt pludselige hormonforandringer og usunde livsvaner.

Medicinske helbredstjek er nødvendige for at opdage kræft, men der er flere tegn, der kan hjælpe med at advare os om dets tilstedeværelse, hvilket hjælper os med at få en ordentlig diagnose.

Vi ønsker at dele de 7 vigtigste symptomer i detaljer, så du kan være opmærksom på dem, hvis du har dem.

Fortsæt med at læse!

1. Mave opsvulmning kan være et af dine æggestokkræft symptomer

Kvinde holder sig paa mave

Mave Opsvulmning er et af de første symptomer på æggestokskræft.

På trods af at det er et primært symptom, er det et af de mest ignorerede symptomer på kræft i æggestokkene, fordi det ofte forekommer i tilfælde af fordøjelsesproblemer såvel som et præmenstruelt syndrom.

 • Du bør få foretaget en lægeundersøgelse for at bekræfte årsagen til symptomerne på æggestokskræft, især hvis de forekommer hyppigt.
 • Overdreven vækst af kræftceller producerer forskellige inflammatoriske reaktioner i kroppen og blandt de mulige zoner er mave området.

Læs også denne artikel efter “7 æggestokkræft symptomer alle kvinder bør kende til”:

9 ting om æggestokkecyster som alle kvinder burde vide

2. Ændringer i din menstruationscyklus

Analyse af ændringerne i menstruationscyklussen kan også være meget nyttige for at verificere anomalier i æggestokkene.

 • Først og fremmest bør kvinder vide, hvad en normal cyklus omfatter for deres krop og dernæst afgøre, om der er uregelmæssigheder.
 • Hvis du begynder at lægge mærke til mange ændringer i din periode, bør du kontakte din gynækolog for at prøve at finde ud af, hvad der forårsager den.
 • Hold en menstruationskalender, så du nøjagtigt kan registrere datoen for dine cyklusser.

3. Bækken smerter

Hun har baekkensmerter

Det kan være ret alarmerende at overveje bækkensmerter som følge af kræft i det reproduktive organ.

Det er dog aldrig en dårlig ide at holde muligheden i tankerne, især hvis den er parret med andre uregelmæssige symptomer på æggestokskræft.

 • Folk, der udvikler æggestokskræft, oplever ofte vedvarende bækken- eller mavesmerter uden nogen åbenbar grund.
 • Det varer i flere uger, og smerten er næsten altid intermitterende.

4. Vanskeligheder med fordøjelsen

Kvinder, der udvikler æggestokskræft, kan også begynde at opleve fornemmelser af tryk i deres maveområde.

Sygdommen fremprovokerer komplikationer med fordøjelsen, som ofte forveksles med fordøjelsesinfektioner eller lidelser.

Det er vigtigt at se lægen, hvis du oplever:

5. Uophørlig tørst

Mangel paa appetit aeggestokkraeft symptomer

Ændringer i æggestokkens celleaktivitet ledsages normalt af tab af appetit og bemærkelsesværdigt vægttab.

 • Udviklingen af ondartede celler påvirker negativt fordøjelsesaktiviteten, og følgelig føler patienterne tørster, selv efter indtagelse af små portioner af mad.
 • Dette er meget farligt, fordi det i mange tilfælde fører til alvorlige ernæringsmæssige mangler og anæmi.

6. Smerte under samleje

Som allerede nævnt i denne artikel medfører æggestokskræft inflammatoriske reaktioner i legemsvævet. Desuden kan betændelsen føre til smerte under sex.

 • Selvom det er rigtigt, at der er mange mulige årsager til, at dette symptom opstår, er det vigtigt at huske på, at æggestokskræft er blandt dem.
 • Smerten er vedvarende under handlingen, og vaginal tørhed er ofte et ledsagende symptom.

7. Pludselig og ukontrollerbar vandladning

Kvinde der skal tisse - aeggestokkraeft symptomer

Når kræft dannes i de reproduktive organer, er pludselige ændringer i dine vandladningsvaner normale. I nogle tilfælde kan det endda indebære ukontrollerbar vandladning.

 • Den betændelse, der opstår fra æggestokskræft, svækker bækkenbundens muskler, hvilket reducerer blærens evne til at bevare urinen.
 • Som følge heraf skal folk, der lider symptomet, konstant bruge toilettet. Turene kan endda være kun få minutter fra hinanden.
 • Når kræften videreudvikles, kan patienterne også lide tilfælde af blærebetændelse eller urinvejsinfektioner.

Har du nogen af disse symptomer på æggestokskræft? Husk, at selvom de kan være tegn på kræft i æggestokkene, skal du analysere dem ved hjælp af en professionel, fordi de kan skyldes andre almindelige forhold.

Hvis du har risikofaktorer eller anden grund til at være bekymret, så søg regelmæssig kontrol som en forebyggende foranstaltning.

Det kan interessere dig ...
8 grunde til din urin lugter og hvad du kan gøre det ved
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 grunde til din urin lugter og hvad du kan gøre det ved

Har du bemærket, at din urin altid har en dårlig lugt? Vil du vide grundene til, at din urin lugter dårligt? Læs mere om dette her! • Roncal, J. M. M., Nogales, F., Boticelli, L., & Musto, M. L. (2003). Los tumores de células germinales del ovario. Avances anatomoclínicos en los últimos tres lustros. Revisiones en cáncer, 17(5), 175-184.
 • Felipe Serman V, Miguel Saavedra C. Cáncer serosopélvico de alto grado: evidencia sobre su origen en la trompa de Falopio. Rev Chil Obstet Ginecol. 2015;
 • Foulkes W. D. (2013). Preventing ovarian cancer by salpingectomy. Current oncology (Toronto, Ont.), 20(3), 139–142. https://doi.org/10.3747/co.20.1613
 • Elzek MA, Rodland KD. Proteomics of ovarian cancer: functional insights and clinical applications. Cancer Metastasis Rev. 2015;
 • Ovarian cancers: Evolving paradigms in research and care. Ovarian Cancers: Evolving Paradigms in Research and Care. 2016.
 • Inhibidores de PARP como tratamiento inicial para el cáncer de ovario – instituto nacional del cáncer. (2019). Retrieved from https://www.cancer.gov/espanol/noticias/temas-y-relatos-blog/2019/inhibidores-parp-tratamiento-inicial-cancer-ovario

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.