7 fødevarer der naturligt hjælper med at fremme sunde nyrer

Aubergine har ikke kun vanddrivende egenskaber; de hjælper også med at bekæmpe arbejdet med skadelige frie radikaler, og de kan endda hjælpe med at forhindre nyresten og fremme sunde nyrer?
7 fødevarer der naturligt hjælper med at fremme sunde nyrer
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 25 august, 2022

At have sunde nyrer er meget vigtigt for dit helbred. Dette er ikke kun fordi de eliminerer affald gennem din urin. De filtrerer også dit blod og deltager i produktionen af nogle vigtige hormoner.

Det er almindeligt at overse deres funktioner. Men det er vigtigt at huske på, at uden dem bliver din krop forgiftet. Og med tiden kan resten af din krops systemer blive påvirket.

På grund af dette er det nødvendigt at have gode livsvaner. Undgå kilder til toksiner så meget som muligt. Og giv din krop væsentlige næringsstoffer gennem din kost.

Kilderne til fiber, ligesom antioxidanter og enzymer, er perfekte til at fremme en afgiftning. Dette gælder især, når du har problemer.

På grund af dette, har vi i denne artikel samlet 7 gode fødevarer til at føje til din kost. De holder dig sund.

Tag et kig på dem!

1. Rød peber

Roed peberfrugt

Rød paprika har vanddrivende og antioxidantstoffer. Efter at være blevet fordøjet, øger de din nyrefunktion. Dette fremskynder fjernelsen af ​​væsker tilbageholdt i dit væv.

 • De indeholder kalium og natrium. Disse er to stoffer, hvis balance hjælper med at holde dine inflammationsprocesser stabile.
 • Dens vitaminer og mineraler understøtter cellulær regenerering og reducerer de negative virkninger fra frie radikaler i dine sunde væv.
 • Rød peber anbefales til patienter med nyresvigt og infektioner. Dette skyldes, at de bekæmper betændelse. De opretholder også et korrekt niveau af elektrolytter.

Anbefalet læsning efter “7 fødevarer der naturligt hjælper med at fremme sunde nyrer”:

Spis tomater hver dag: 7 gode grunde

2. Løg

Løg er en grøntsag, der er kendt for dens antioxidante arbejde. Dette er en anden af ​​de fødevarer, der fremmer god nyresundhed.

 • De har interessante mængder af keratin. Dette er et stof, der stopper cellulær skade i det sunde væv i dit hjerte og nyrerne.
 • Dets allicinindhold, en svovlsyre, reducerer inflammatoriske problemer. Det forhindrer også den for store ophobning af toksiner.

Dette giver dig antibiotiske egenskaber. De er ideelle til bekæmpelse af bakterielle og virale infektioner.

3. Aubergine

Aubergine skaaret i skiver

Aubergine er kendt for deres høje indhold af vitaminer og mineraler. Udover at forbedre dit nyresundhed understøtte de også dit kardiovaskulære systems funktioner.

 • Det har vanddrivende og afgiftende egenskaber. Disse slipper af med væsker og toksiner for at forhindre for tidlig forringelse af dit væv.
 • Dens antioxidantkomponenter hjælper med at bekæmpe forringelse forårsaget af frie radikaler. Dette forhindrer sygdomme som nyresvigt og kræft.
 • Aubergine giver dig betydelige mængder af fiber. Dette er et næringsstof, der regulerer kolesterol og de processer, der har ansvaret for at rense dit blod.

4. Nødder

Rige på essentielle fedtsyrer, aminosyrer og antioxidanter er nødder en sund fødevare, som kan styrke dit nyresundhed.

 • At spise dem i moderate mængder forhindrer inflammatoriske sygdomme. De reducerer også din risiko for for tidlig aldring.
 • Nødder har vitaminer og mineraler, der understøtter dine organers rensningsproces. De forhindrer også betændelse og sygdomme.
 • De er mættende og de hjælper med at styre lækkersult.

5. Fed fisk

Fed fisk

Fed fisk er en af de vigtigste kilder til omega 3 fedtsyrer, som vi kan finde.

 • Denne fedtsyre, sammen med aminosyrer og mineraler, reducerer inflammatoriske sygdomme. De øger også cellulær regenerering i dine nyrer.
 • Spise det regelmæssigt kontrollerer højt kolesterol og forhindrer højt blodtryk.
 • Det reducerer ubalancer i saltene og proteinerne i din urin. Dette forhindrer dannelsen af nyresten og forhindringer.

6. Vandmelon

Denne forfriskende tropiske frugt har vand og antioxidantstoffer, der hjælper med at eliminere affaldet i dine nyrer for at forhindre sygdomme.

 • Dens vanddrivende egenskaber stimulerer udstødningen af væsker, der bevares i dit væv. Dette kontrollerer din betændelse og din risiko for infektioner.
 • Vandmelon forhindrer også dehydrering. Det styrker din cellulære aktivitet, der forhindrer ubalancer i elektrolytniveauet.

Læs også denne artikel efter “7 fødevarer der naturligt hjælper med at fremme sunde nyrer”:

Ananas mod forstoppelse: Sådan gør du

7. Ananas

Ananas - sunde nyrer

Denne tropiske frugt, som du kan føje til din kost på flere måder, er fantastisk. Det er en af de bedste allierede til at holde dine nyrer stærke og beskyttede.

 • Det har et aktivt stof kendt som bromelain. Denne ingrediens giver dig antioxidant og anti-inflammatoriske virkninger for at forhindre forringelsen af dette organ.
 • Dens vanddrevne kraft øger udvisningen af dine væsker og hjælper dig med at undgå komplikationer som højt blodtryk og nyresvigt.
 • Det anbefales at hjælpe dig med at filtrere dit blod. Det fjerner toksiner og forhindrer udseendet af alvorlige sygdomme.

Er du klar til at begynde at tage dig af dine nyrer? Tilsæt disse fødevarer til din kost og opdag selv, hvor gode de er til at beskytte disse organer.

Det kan interessere dig ...
De 10 bedste fødevarer til at bekæmpe søvnløshed
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De 10 bedste fødevarer til at bekæmpe søvnløshed

Finder du det sværere og sværere at falde i søvn? I denne artikel får du de 10 bedste fødevarer til at bekæmpe søvnløshed.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • U.S. Department of Health and Human Services. (2009). The Kidneys and How They Work. National Institutes of Health. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004
 • Center for Disease Control and Prevention. (2017). National Chronic Kidney Disease Fact Sheet, 2017. US Department of Health and Human Services, Centers for Disease Control and Prevention.
 • Finley, J. W. (2009). Functional foods. In Adequate Food for All: Culture, Science, and Technology of Food in the 21st Century. https://doi.org/10.1201/9781420077544

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.