7 fødevarer med negativt kalorieindhold

Ikke alene hjælper fødevarer med negativt kalorieindhold såsom artiskokker os med at holde vores figur; de også er gode allierede i forbindelse med at opretholde sunde kolesterol niveauer.
7 fødevarer med negativt kalorieindhold
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Når du ønsker at tabe dig, er du nødt til at motionere og have en sund kostVær opmærksom på disse opskrifts ideer, fordi de omfatter fødevarer med negativt kalorieindhold.

Hvad betyder det? Disse er fødevarer, der forbruger mere energi på fordøjelsen end de kalorier, de indeholder. Med disse fødevarer med negativt kalorieindhold, bruger din krop mere energi end det, der er indeholdt i dem. For at fordøje dem, vil det ty til kalorier, der allerede er gemt i din krop.

1. Fødevarer med negativt kalorieindhold: asparges

Asparges er den første fødevare med negativt kalorieindhold vi vil dele med dig

Sammen med at have en vanddrivende virkning, så er asparges er en af de få  fødevarer med negativt kalorieindhold. Hvad enten de er friske eller på dåse, grillet eller kogt, kan du drage fordel af dens egenskaber.

Men steg dem ikke eller lav dem med smør, saucer, etc. fordi i dette tilfælde vil de ikke længere være en fødevare med negativt kalorieindhold, men snarere et måltid med et højt fedtindhold.

Husk på dette og nyd en super-sund, kogt asparges.

2. Aubergine

Aubergine er en anden lækker fødevare med negativt kalorieindhold, når den bliver grillet eller pureret.

Det er en perfekt kombination med kød og fisk, der giver lækre, nærende, fedtfattige måltider.

Det har en god smag og er meget sundere end forarbejdet kød.

3. Cherry tomater

Ofte brugt i salater, har cherrytomater meget interessante egenskaber, der gør dem meget mere attraktive end deres konventionelle navnebror. De har meget mindre sukker end de kendte og traditionelle tomater.

Denne form for tomat har også mange flere vitaminer og er et andet eksempel på en fødevare med negativt kalorieindhold.

Med alle disse fordele, vil den absolut blive stjerne ingrediensen i dine salater.

4. Rødbeder

3-roedbede-shake

Rødbeder er en fødevare med negativt kalorieindhold. Den er perfekt i salater eller med andre former for frugt og grøntsager i juicer.

Den kan spises rå eller kogt.

En anden mulighed med denne grøntsag er at bruge den som vigtigste bestanddel i en puré ledsaget af andre grøntsager såsom porrer eller gulerødder.

Du vil få en kalorielet, sund servering med mange sundhedsmæssige fordele.

5. Broccoli

Broccoli er en af de mest lækre og særprægede grøntsager, vi kan finde.

Den er bedst kogt, da det vil bevare alle dens næringsstoffer uden at tilføje noget fedt, der ville modvirke de gavnlige virkninger.

Grilning er også en god mulighed. Når det kommer til kombinationer, så kan du når den er kogt blande den med tørrede frugter, nødder eller sesam med krydderier.

Du vil ikke tro, hvor godt det er.

6. Gulerødder

4-guleroedder

Blandt fødevarerene med negativt kalorieindhold, er gulerødder en af de mest lækre og alsidige.

En mulighed er at rive det i en appelsin, grapefrugt juice for at lave en afgiftende juice.

Denne grøntsag stimulerer også din krop til at producere beta-caroten og vitaminer, der fremskynder melanin produktionen.

Det er en af de bedste og mest anbefalede fødevarer til at give din hud den beskyttelse, den har brug for.

7. Artiskokker

Artiskokker er en anden fødevare med negativt kalorieindhold, som er lækker rå med en frisk vinaigrette eller kogt med et godt stænk af olivenolie.

Artiskok hjerter er en anden god mulighed, som du kan finde på dåse.

Dette er en af de balancerede, fødevarer med negativt kalorieindhold, der reducerer mængden af triglycerider, der ophobes i blodet.

Dette gør den til et perfekt våben til at bekæmpe kolesterol, da det hjælper med at reducere dårligt kolesterol (LDL) og øger hvad der er kendt som godt kolesterol (HDL).

Det kan interessere dig ...
De bedste motionsmaskiner når du vil forbrænde kalorier
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De bedste motionsmaskiner når du vil forbrænde kalorier

Du finder mange slags motionsmaskiner. Men nogle er mere effektive end andre. Her er de bedste motionsmaskiner til at forbrænde kalorier.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.