Sådan kan du reducere triglycerider med 6 fantastiske morgenmåltider

Hvis du vil sænke dine niveauer af triglycerider, skal du spise havregryn til morgenmad. De opløselige og uopløselige fiber i havre understøtter kardiovaskulær sundhed. Prøv det!
Sådan kan du reducere triglycerider med 6 fantastiske morgenmåltider
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Du hører meget om, hvor dårligt kolesterol er for dit helbred, men hvad med triglycerider? Det er lige så vigtigt at reducere triglycerider.

De er faktisk endnu mere farlige. Triglycerider er en type fedt, der er forbundet med, hvad du spiser og kan øge din risiko for hjerteanfald markant.

Du skal være yderst forsigtig med din kost og mængden af ​​lipider som du indtager.

Dette vil holde overskydende fedt fra at blive produceret i dit blod, hvilket kan føre til det farlige åreforkalkning, som alvorligt hæmmer korrekt blodgennemstrømning.

Vi skal også endnu en gang minde om vigtigheden af ​​at få periodiske medicinske check-ups.

Høje triglycerider har ikke åbenlyse symptomer. Det er en usynlig tilstand, der ikke efterlader spor, men tærer på dit helbred lidt efter lidt uden at du selv bemærker det.

Vi foreslår at du passer bedre på dig selv, begyndende med dagens vigtigste måltid: Morgenmad.

De forslag, vi vil komme ind på nedenfor, vil ikke kun sænke og regulere dine triglyceridniveauer. De vil også understøtte dit hjerte, hjælpe dig med at passe på din vægt og give dig energi til en god ny dag.

1. En skive rugbrød kan reducere triglycerider

For at regulere og reducere triglycerider, har du brug for fiber og en lille smule sundt fedt. Det kan du for eksempel få fra rugbrød og meget små mængder ekstra jomfru olivenolie.

Omega 3 i olivenolie hjælper med at fjerne dette overdrevne skadelige fedt fra dit blod, der har tendens til at hærde dine arterier eller overbelaste din lever.

Det er derfor en meget god ide at tilføje olivenolie til din morgenmad.

Husk dog, at det bedste brød at tilføje denne teskefuld olivenolie til er fuldkorn.

2. Sådan kan bær hjælpe dig med at reducere triglycerider

Groent stads i en skaal med frugt

En fejl, som folk ofte laver, når de forsøger at sænke deres kolesterol og triglycerider, er ved at forsøge at få mere frugt ind – ligemeget hvilken slags.

Tag denne antagelse med et gran salt. Det frugtsukker, der findes naturligt i frugt, kan faktisk øge triglyceriderne.

Derfor skal du ikke bare prøve at spise en masse frugt i løbet af dagen. Vælg dine frugter rigtigt, kombiner dem godt og spis ikke for meget af det.

Tørrede frugter, som rosiner og dadler, anbefales ikke. Men jordbær, blåbær, kirsebær og hindbær er vidunderlige for at reducere triglycerider.

De har et lavt frugtsukker og har et meget højt vitamin C indhold. De passer godt sammen med bananer, der er en anden ideel frugt for denne tilstand.

3. En spektakulær morgenmadssmoothie mod triglycerider

Vi foreslår at lave denne vidunderlige drik tre gange om ugen. Du er velkommen til at nyde en god kop kaffe de andre dage af ugen.

Prøv dog på ikke at tilføje sødmælk eller andre fedtstoffer, der gør en sund kop kaffe til dit kardiovaskulære systems værste fjende.

Læs nedenfor for at finde ud af, hvordan man gør det.

Ingredienser

 • Frisk spinat (30 g)
 • 1 æble
 • 5 spiseskefulde citronsaft (50 ml)
 • 1 spiseskefulde havre (10 g)
 • Vand (200 ml)

Tilberedning

 • Først og fremmest skal du vaske spinat og æblet godt. Brug æblet med skrællen eller uden, som du foretrækker. Skær æblet i fire dele og fjern kernehuset.
 • Tilsæt æble stykkerne, spinat, citronsaft, havre og koppen vand til en blender.
 • Blend indtil du får en konsistent masse.

4. Sig ja til havregryn

Pandekager

Havregryn anbefales til næsten enhver form for kost. Kornkongen over dem alle er dit hjertes bedste ven: Det hjælper dig med at regulere dine kolesterol– og triglyceridniveauer, tabe dig og få en energiforøgelse.

Hvad er deres hemmelighed? Deres opløselige og uopløselige fibre.

Beta-glucan og mucilage i havregryn optimerer stofskiftet af ​​kolesterol og triglycerider. Det er virkelig fantastisk.

5. Avocado og vandmelon er perfekte til at reducere triglycerider

Sundt maaltid

Vandmelon indeholder lidt frugtsukker og et væld af vitaminer, mineraler og vand. Kombineret med en halv avocado får du virkelig mange fordele.

I mellemtiden er avocadoer rige på omega 3 og 6 fedtsyrer.

Den bedste måde at få disse næringsstoffer på er at kombinere lidt mindre end halvdelen af ​​en avocado med en servering af vandmelon. Du vil give din krop fiber, kalium, magnesium, C-vitamin og meget mere!

Variation og moderering er altid det vigtigste!

6. Prøv æbler og valnødder

Endelig er en anden fantastisk kombination et uskrællet grønt æble skåret i stykker med nogle valnødder.

Det er simpelt, velsmagende, mættende og godt for din kardiovaskulære sundhed.

Det uskrællede æble har et højt indhold af antioxidanter, pektin og fiber. Alle disse er fantastiske til at bekæmpe forhøjede triglycerider.

Hvad angår valnødderne, er de rige på monoumættede fedtstoffer, antiinflammatoriske og indeholder vitamin E, folinsyre, magnesium og meget mere.

Prøv det! Lav dig selv en skål med et par valnødder og et økologisk æble og begynd med at passe på dig selv i dag.

Det kan interessere dig ...

Ingefær og citron: Den perfekte slankekur
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Ingefær og citron: Den perfekte slankekur

Ingefær og citron har begge mange gode egenskaber. Læs her, hvordan du bruger dem til en slankekur. Vi deler en række spændende slanketips med dig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Miller M, Stone N, Ballantyne C, Bittner V, Criqui M, Ginsberg H et al. Triglycerides and Cardiovascular Disease. Circulation. 2011;123(20):2292-2333.
 • Ben Slama F, Jebali N, Chemli R, Ben Rayana C, Achour A, Najar M et al. Dietary fiber in the diets of urban Tunisian women: Association of fiber intake with BMI, waist circumference and blood chemistry: Preliminary study. Clinics and Research in Hepatology and Gastroenterology. 2011;35(11):750-754.
 • Ooi E, Watts G, Ng T, Barrett P. Effect of Dietary Fatty Acids on Human Lipoprotein Metabolism: A Comprehensive Update. Nutrients. 2015;7(6):4416-4425.
 • Del Gobbo L, Falk M, Feldman R, Lewis K, Mozaffarian D. Effects of tree nuts on blood lipids, apolipoproteins, and blood pressure: systematic review, meta-analysis, and dose-response of 61 controlled intervention trials. The American Journal of Clinical Nutrition. 2015;102(6):1347-1356.
 • Ibarretxe D, Masana L. Metabolismo de los triglicéridos y clasificación de las hipertrigliceridemias. Clínica e Investigación en Arteriosclerosis. 2021;33:1-6.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.